• 1,5 saat izlemek istemeyenler için aşağıda özet geçiyorum. elçiye zeval olmaz:

    video linki: https://www.youtube.com/watch?v=jevaqdpokr0

    - erdoğan seçimi yaptırmamak için büyük çaba harcayacak. gerginliği bilinçli olarak arttırıp ohalle birlikte seçimi ertelemeye çalışacak.
    - yunanistan'la çatışma çıkarmak istiyorlar. alternatif olarak suriye ve iç karışıklık da masada.
    - akp'nin oyu %22-23, mhp ise %3-4.
    - akp verdiği tüm ihalelerden %25 komisyon alıyor. toplam 400 milyar dolar paraları var. bunu herkes biliyor. paralar da katar’da. ben o paraların nerelerde saklandığını da nasıl getirileceğini de çok iyi biliyorum.
    - kılıçdaroğlu'nun bahsettiği new york'taki vakıfla ilgili paralar bunun yanında bahşiş parası gibi kalır.
    - katar devleti bize 500 milyon dolarlık uçağı neden hediye etsin? o uçak satılık bir uçaktı ama hibe diye türkiye'ye geldi. palavra.
    - ihracat rakamlarını açıklarken ithalattan bahsetmiyorlar. 1 ayda 10 milyar dolar açık var. yıl sonu için dolar tahminim 25-30 lira arası. seçime kadar 40 lira bile olabilir. saraydan para bas deniyor basıyorlar. bu gidişle ekmek yılsonu 7-10 lira arası olur.
    - erdoğan içki içmeyi yasaklayamadığı için yaptığı zamlarla insanları içemez hale getirmeye çalışıyor. aldığım duyuma göre 1 ay önce adana'da sahte içkiden 30 kişi ölmüş ve olay gizlenmiş. 9 kişi de kör olmuş. gazeteciler araştırsın.
    - erdoğan cumhuriyeti bitirip şeriatı getirmek ister. diyanetin başına atatürk düşmanını getirdi. onun için yeni havalimanına atatürk ismini vermedi. yere göğe sığdıramadığınız abdülhamit'in borcunu 1954'e kadar türkiye cumhuriyeti ödedi.
    - halk içinde seks görüntüleri tamamen gündem değiştirme amaçlı provokasyon. bunlar dünyanın en özgür ülkelerinde bile olmayan şeyler. bu olaylar akp içinde de büyük rahatsızlık yarattı.
    - sedat peker'in iddialarının doğru olduğunu düşünüyorum. erdoğan çıkıp ohal ilan ettim seçimi de erteledim dese kim ne yapabilir? halkın sokağa çıkma ihtimaline karşı elinde bekçiler var. kendine bir bekçi ordusu kurdu. paramiliter bir güç oluşturdular. erdoğan'ın ben seçimi kaybettim emekli oluyorum diyeceğini bekliyorsanız çok beklersiniz. erdoğan bu planında illa başarılı olacak demiyorum ama deneyeceğinden emin olabilirsiniz.
    - dünyada basılan paralardan 1 trilyon dolar türkiye'ye gelebilir bu imkan var. ancak doğru, düzgün ve kuralına göre yönetilirse. osmanlıymış mehter takımıymış bunları bırakalım. yapay zeka konuşalım, internet konuşalım. yatırım bunlara gelecek. fırsatını bulan ülkeden kaçıyor. bunu durdurmak mümkün yeter ki türkiye soyulmasın.
    - suriye operasyonu ohal çıkarmaya yönelik arayıştır. nato pazarlığıysa para pazarlığıdır. bunu abd ve avrupa da biliyor. çünkü kasada para yok.

    özellikle 28. dakikada gelen soruya verdiği cevabı izleyin: https://streamable.com/ndx5xx
  • cem uzan'ın içerideki istihbaratı kılıçdaroğlu'nda yoktur. o sebeple korkarım ama doğru olabilir.

    not: dilerim yalandır.
  • 2002 seçimlerinde kullanılan oyların yarısını meclis dışında bırakıp mevcut iktidarın tek başına seçilmesini sağlamış ve sonrasında ortadan kaybolmuş kişinin, 20 sene sonra mevcut iktidarın açıklarını ortaya döktüğü açıklamalardır.

    vay amk*

    sorular üzerine edit: konu ile ilgili wikipedia linki
    2002 türkiye genel seçimleri
  • yani anam?
    sen iktidara gelseydin tek başına 2002'de ve bir şekilde 20 yıl iktidarda kalsaydın, bir 400 milyar dolar da sen tokatlamayacak mıydın? haliyle bugün, bu iddiaları da iddia konusu olan kişiden dinliyor olurduk, senle ilgili olaraktan.
    ayrıca kasıtlı olarak her bir şeyin fiyatı yükseltiliyor ki bir ayaklanma çıksın. yani bir ayaklanma olsun da nasıl olursa işteye oynuyor gibi daha çok. tabiri ciaz ise tüm tuşlara basacak, belli. daha dur, sonbahara doğru rojava üstünden falan güneydoğuyu acayip kışkırtarak sokaklara dökecek, dökmeye çalışacak. o da olmazsa bir neden bulup, uydurup, işte hendek mendek gibi, yine dalacak oralara..
    al bu da benim iddiam. hatta daha acayip şeyler olacak, onlara değinmeyeyim.
    siz hala çok çok ufak hadiselerden bahsediyorsunuz. hala tanıyamamışsınız.
    cem, uzan istersen be, geç oldu..
  • cem uzan buraları okuyorsan eğer ben senin sözlerine hiçbir zaman itimat etmedim rte aleyhinde konuştuğun zamanda itimat etmem. ülkeye gelebilmek için sanırım tek ihtimalin var o da akp iktidarının düşmesi. kendi çıkarların için lütfen ortalığı karıştırma.
  • halkı korkuya sürüklemeye çalışan kaçak dolandırıcı iddialarıdır. bu ve bunun gibiler korku ortamı yaratarak rte'nin devam etmesini sağlamaya çalışıyorlar. o seçim yapılacak ve kaybeden tıpış tıpış gidecek. bu kadar.
  • çaylaklara mesajı kapadım, cem uzan sallıyor ben cevap veriyorum amk, en son birisi bana kızmış galiba 100 satır yazmış yarısında ''nikaragua şelalerinde para saklıyorlar mı, gizli örgüt mü var'' ne bir sikim bir şey yazmış da kendime geldim amk ne yazdığını hemen sildim beynimden ama nikaragua şelalerine girdiydi orayı hatırlıyorum.

    gözüme ilk çarpan iddia ile akılın neden almayacağını kanıtlıyorum.

    400 milyar doları varmış akp'nin herkes de biliyormuş tam bir kahve muhabbeti ''oyun böyük yiğenim''......

    kaba taslak! bir hesap yapalım.

    o paranın 10'da 1'i ile cumhuriyet tarihinde görülmemiş destek paketi yayınlanır. 40 milyar dolar yaklaşık 650 milyar tl......

    2018 oy kullanan sayısı 50 milyon.

    2023 için 55 milyon insan oy kullansın. akp nin oyu da anketlerden de düşük olsun şuanda %25 diyelim. yaklaşık 14 milyon oy eder. yani ülke bu durumdayken akp'ye oy verebilecek 14 milyon insan var en kötü senaryoda hiçbir destek olmadan.

    2018'de 21 milyon oy ile neredeyse parlemontada tek başına iktidar oluyordu. 25 milyon oy ile mecliste tek başına iktidar olur.

    400 milyar dolar. paranın %10'unu getirdiler. 40 milyar dolar = 650 milyar tl.

    son seçimde akp'den uzaklaşan seçmen 7 milyon oldu diyelim. (21 milyondan 14'e düştü.)

    buların %90'u ekonomik sebepten uzaklaştı, hak hukuk felan sikinde değil yani.

    20 milyon vatandaşı içeren olağanüstü bir destek paketi yayınlanır yani destekten hemen hemen her yoksul kesim yararlanır. bu 20 milyon vatandaşa ''enflasyon etkilerinden korunmak için'' 3 ay boyunca 3 bin tl karşılıksız verileceği söylenir.

    maliyet ? 180 milyar tl.

    esnaf için ayrı bir destek paketi oluşturulur. kaç esnaf var? 2 milyon. bunların yarısına 1 milyona destek verilir.

    1 milyon esnafa 100 bin tl hibe karşılıksız. maliyet? 100 milyar tl.

    5-6 milyon kiracı var verilen 3 bin tl destekten zaten çoğu alacak ama ona rağmen kiracılara ek kolaylık 1.000 tl kira desteği 6 ay. maliyet? 36 milyar tl.

    20 milyon vatandaşa doğrudan 3 bin tl, tüm esnafın yarısına 100 bin tl hibe, kiracılara 1.000 tl kira parası hepsi karşılıksız.

    toplam maliyet ? 320 milyar tl. paranın yarısı bile bitmedi amk ve bitmeyen para var olduğu iddia edilen paranın 10 da 1'i yani biz bu tarihin en yüksek destek paketiyle paranın %5'ini harcadık.

    kalan %5 yani 300 milyar tl ile de temel sektörler sübvanse edilerek enflasyon tutulur.

    --- spoiler ---

    diyeceksiniz 6 ayda 40 milyar dolar yakıp kuru tutamadılar, gelecek olan 40 milyar dolar ile nasıl böyle etki yapabilirler?

    arada ciddi bir fark var arkadaşlar anlaması ve anlatması zor bir fark yakılan dolarlar tüm ülke unsurlarının öyle yada böyle oluşturdukları para, ülke potansiyelinden doğan bir para, kurulmuş olan bir sistemin tahmin edilebilir bir kaynağı. yani 128 milyar doların da son 6 ayda satılan 40 milyar doların da bir karşılığı var hesap defterinde, yükümlülükleri var ve piyasa beklentilerini etkileyebiliyor.

    ama burada bahsettiğim bu sistemin dışında gelen geri ödeme şartı olmayan olağanüstü bir kaynak, sıcak para değil çünkü sıcak paranın geri dönüşü var, dediğim gibi anlatması zor ama çok farklı şeyler, cumhuriyet tarihinde böyle karşılıksız bir para girişi yok.

    --- spoiler ---

    neyse konumuza dönelim paranın 10'da 1'i ile yapılacakları yazdım.

    şimdi bu destekleri 2 ile çarpın yani 20 milyon kişiye 6 bin tl destek, esnafa 200 bin tl, kiraya 2 bin tl ve temel sektörleri sübvanse etmek için 600 milyar tl.

    işte bu o paranın 5 de 1'i yapar.

    bu kaynak dolardan tl'ye olağanüstü bir geçiş ile yapılacağı için tl'de de kısa sürede ciddi değerlenme(tl talebi artar, talebi artan ürün değerlenir) görülür o sırada finansal başka hamleler ile bir yandan da emisyon kısılır ama işsizlik de destek paketi ile önlenir vb. sayısız yol bulunur.

    5'de 1'i ile yapılabilecekleri yazdık. şimdi bu paranın 5'de 2'si ile yapılabilecekleri düşünün.
  • ohal ilan edilip seçim yapılmayacağını, halkın ve ekşicilerin de klavye başından yardırmak dışında hiçbir şey yapamayacağını ben 1 senedir burada yazıyorum.
    akıl almaz olan nedir anlamadım
  • (bkz: cem uzan'a hapis şoku)

    boş konuşan lüzumsuz bir adam.
    cesareti varsa önce türkiye'ye gelsin, yaşasın.
  • iddia değil gerçek, herkesle iddiaya girerim bunların çoğu bir bir gerçekleşecek.
hesabın var mı? giriş yap