• ön edit: öncelikle uzun bir yazı oldu, herkesten özür dilerim fakat 3 aylık bir süreç olduğu için daha fazla kısaltamadım.

    ön edit 2: bu metinleri yazarken, bir buçuk aydır evde koltuk takımı olmadığını ve insanların sandalye üzerinde yaşadıklarını, bazen sıkıntıdan erkenden yataklarına geçip uyumak zorunda kaldıklarını bilmenizi isterim.

    10 ağustos 2020 tarihinde yataş grup üyesi enza home firmasından (kartal-yakacık showroom) simena modeli 2 adet üçlü koltuk, 1 adet berjeri toplam 5.955 tl’ye satın aldık. bizimle ilgilenen mağaza görevlisi c***** bey ürünlerin 20-25 gün içerisinde teslim edileceğini bize belirtmişti. ürünler belirtilen tarihin aksine 9 ekim 2020 cuma günü, yani planlanan zamandan yaklaşık 60 gün sonra getirildi.

    getirilen ürünlerden 1 berjer eve çıkarıldı, toz, pislik içindeydi ve içinden hiçbir ayağı çıkmadı. moralimiz bozuldu ama sileriz diye düşündük, sonrasında 1 adet üçlü koltuk çıkarıldı, bu da aynı şekilde çizikler, vuruklar, kir içindeydi ve 1 adet ayağı da çıkmadı. ürünlerin durumunu fotoğraflardan görebilirsiniz.

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    bu durumu gördükten sonra diğer üçlü koltuğun yukarı çıkarılmasına müsaade etmedim ve değişim sürecini başlattık. bu olayın üzerinden 1 hafta geçti, ne müşteri temsilciliği ne de yakacık showroom tarafından arandım. sürekli ertelendim ve oyalandım. daha sonrasında rezillik çok daha büyüdü.

    aşağıda yazdığım aramalar, 444 0 987 numaralı enza home müşteri temsilciliği ile yapılmıştır.

    görsel

    --- 9 ekim 2020 tarihinde ilk aramamı gerçekleştirdim, mesai saatleri ve haftasonları çalışmıyorlarmış :)

    --- 13 ekim 2020 4 dk. 51 sn. süren görüşme ardından (giden arama) “u**** bey sisteme iade olarak girilmiş, değişim talebinizi hemen sisteme giriyorum ve durumun ivediliğinden bahsediyorum.”

    --- 19 ekim 5 dk. 30 sn. (giden arama) “u**** bey sisteme iade olarak girilmiş, değişim talebinizi hemen sisteme giriyorum ve durumun ivediliğinden bahsediyorum, değişim ürünü olduğu için ilk sıraya alınırsınız ve ürünler hızlı bir şekilde size teslim edilir dendi.”

    --- 21 ekim (giden arama) “u*** bey sisteme iade olarak girilmiş, değişim talebinizi hemen sisteme giriyorum ve durumun ivediliğinden bahsediyorum.”

    --- 26 ekim (gelen arama) “u*** bey ürünler şu anda teslim edilmiş görünüyor, yakacık şubemizden böyle bir not düşülmüş!!! oysa ortada gelen giden hiçbir şey yoktu.

    --- 27 ekim ( gelen arama) 46 saniye süren ve yine aptal gibi kandırıldığım başka bir konuşma.

    --- 30 ekim ( gelen arama) bu en komiği, 4-5 farklı müşteri temsilcisi ile konuştuğum ve değişim olması konusunda girdilerin yapılmasına karşın, arayan arkadaş yakacık şubemize onay vermemişsiniz diyerek 3 haftalık konuşmaların saçma sapan bir şekilde çöp olduğunu tarafıma belirtti, oysa kimseden yakacık şubeyi aramam konusunda bir paylaşım gelmemişti. şube de o zamana kadar beni hiç aramamıştı.

    en son ve en güncel olay;

    2 kasım 2020 4 dk. 34 sn. süren giden arama “u*** bey sisteme iade olarak girilmiş, değişim talebinizi hemen sisteme giriyorum ve durumun ivediliğinden bahsediyorum.” artık öfke patlaması yaşadığım bir konuşmaydı.

    --- 2 kasım 2020 yakacık showroom c***** bizimle ilgilenen kişiyi aradım, iki gün önce sizi aradık, ulaşamadık gibi bir yalan ile, “pandemi sebebi ile ürünler aralık ayının 20sinde teslim görünüyor ( 50 gün) diyerek sipariş tarihi ile teslim tarihi arasında 130 günlük yani 4 aydan fazla bir süreç ile hayatımın şokunu yaşamama sebep oldu. ürünleri iade etmem konusunda ince ince mesajlar da verdi kendisi, "başlatalım mı iadenizi" vb. şekilde cümleler kurdu.” işin kötüsü taksitle alındığı için ödediğim para da tarafıma taksit ile iade edilirmiş.

    ne yapmam, kime şikayet etmem gerektiğini bilmiyorum, çok bunaldım. hiçbir şeyin doğru düzgün gitmiyor olması, bunun yanında kendi çabalarım haricinde kimseden bilgi alamıyor olmak çok üzücü. bu şirkete ve bunun gibi onlarcasına hiçbir yaptırım olmaması bile kalbimi kırıyor.

    bir akıl, bir fikir ve yapmam gerekenler nelerdir bilemiyorum ve aşırı çaresiz hissediyorum. maalesef evde bir koltuk takımının olacağı zaman diliminin ( para iadesi alıp farklı bir markaya gitsem de) en az 40 gün olacağının farkındayım.

    edit 1: yardımcı olan herkese teşekkür ederim, bazı soru ve sorunların cevaplarını vermem gerekirse; kartla aldığın şeyi nakit mi vereceklerdi sanki diyen arkadaşlara ithafen, tabii ki de beklemiyorum, benim sorunum 9 taksitle alınan ürünü, sözde bankacılık prosedürleri gereği, tarafıma da 9 taksitle iade etmeye çalışıyor olmaları.

    edit 2: genel müdürlüğe yazdım, 15 dk sonra, önceki arandığım numaralar haricinde bir numaradan arandım, iadeyi yapacaklarını fakat yarın sabah 10'a kadar beklememi istediler. daha profesyonel bir ekiple inceleyeceklermiş. operasyonları inceleyip hazırda ürün varsa derhal gönderim sağlayacaklarmış, yoksa iade yapacaklarmış. bu durumda beni üzen şey de, yukarıda bahsettiğim gibi iade alsam da bu işkencenin 9 ay sürecek olması.

    edit 3: @bidurunbirseydenicem nickli üyenin tavsiyesi ile linkdin sitesinden şirketin ceo'su n*** bey'e mesaj gönderdim, belki dönüş olur.

    edit 4: showroom ürünlerin kesinlikle teşhir olmadığını iddia ediyor, renk seçimi olduğu için stok yapma gibi durumları olmadığından her biri siparişe göre üretiliyor dendi. horoz lojistik ile bir sıkıntıları var sanırım topu biraz onlara atıyorlar.

    edit 5: çok fazla mesaj geldi teşekkür ederim, hepsine tek tek dönüyorum, yazamadıklarımdan da özür diliyorum.

    edit 6: olayı daha profesyonel bir şekilde takip eden g**** hanım tarafından tekrar arandım, ürünleri kayseri'de hazır bir şekilde beklettiklerini, en kısa zamanda kargoya verip, tarafıma göndereceklerini bildirdi.

    edit 7: 7 kasım tarihinde arandım, 11 kasım salı günü teslim edilmek üzere randevu oluşturuldu.

    edit 8: bugün 10 kasım, ürünler teslim edildi. süreci kontrol eden g**** hanıma teşekkür ederim, showroom ne kadar berbat yönettiyse g**** hanım da o kadar iyi yönetti süreci <3 görüntü ektedir

    görsel
  • dava etmeniz gereken bir süreç söz konusu. yapılan şeyin adı aleni dolandırıcılık... ürünleri teslim edememesi aksaklıktır, ürünlerin değişim talebine rağmen ürün teslim edilmiş / ürüne onay vermişsiniz gibi beyanların sisteme not düşülmesi ise aleni dolandırıcılıktır.

    sözlük yönetimi başlığı troll'ün derinliklerine karıştırmadan dikkat çeker umarım.
  • yine bir mağduriyet sonrası ekşi'nin gücünü devreye sokma vakası. derdimiz bu olsun öncelikle ama böyle böyle palazlanıyorlar. yok mu işini düzgün yapan bir firma? pandemi süreci tamam da o nasıl teslimat öyle. parayı vermişsin hazırlamışsın ezik vuruk çürük takım getirmişler. ondan sonra da esnaf zorda. en küçüğünden en büyüğüne esnaf zorba... kardeş sen de silip gitme ama...
  • 4 aydır benim de yaşadığım rezaletlerin bir benzeridir, geç teslimat/yanlış renk vs.. ne acılar sığdırdık 4 aya.

    enza homepişmanlıktır.
  • getirilen ürünler belli ki teşhir ürünleri,
    dava açınız.
  • beni aşırı sinirlendiren rezalettir.
    bana da teşhir ürünü getirmişler gibi geldi. insanlar evine bir şeyler alıp mutlu olmak, hayatlarını güzelleştirmek istiyor. ama işte parası ile rezil edilip, üstüne bir de resmen zulüm görüyorlar.
    bıktım ben bu ülkeden iyice. valla bıktım.
  • sanırım teşhirdeki ürünleri depoya kaldırmışlar, sonra da depodan teslimata çıkartmışlar.

    mobilya sektörü içinden birisi olarak söyleyebilirim ki pandemi mobilya sektörüne resmen "yaradı". insanlar evde vakit geçirdikçe evlerinin daha yaşanılabilir olması gerektiğini fark etti. ayrıca devlet eliyle verilen harcama odaklı krediler de mobilya sektörüne iyi geldi. bu yüzden teslimatlar 3-4 haftadan 5-6 haftaya çıkmış durumda.

    bu arada fabrikasyon mobilyada stoğa çalışılmaz, siparişe göre çalışılır. stoğa çalışan ve ertesi gün teslim eden firmalar da var (bkz: moda life) eğer mobilya alırken tek kriteriniz ertesi gün evinizde görebilmek ise bu markaları tercih edebilirsiniz.
  • benzer sorunu bende alfemo'da yaşamıştım ama 1 ay gibi bir sürecin sonunda para iadesi alabilmiştim.

    mobilya sektörü rezalet durumda, herkes dolandırıcı, adi ve şerefsiz resmen. sizi çok iyi anlıyorum. sakın değişimle falan uğraşmayın, benim tavsiyem paranızı iade alın. gerekirse mahkemeye verin.

    bu tip durumlara düşmemek için de stokta bulunan ve birkaç gün içinde teslim edilebilecek ürünlere yönelmenizi tavsiye ederim.

    çok geçmiş olsun.
  • enza pişmanlıktır +1. benzer şeyler yaşadığımız için şaşırmadım.
  • bir kaç gün önce tüm evi ikea'dan döşemekle ilgili bir başlık vardı. bir çok insan da haklı olarak kalitesizlik, zevksizlik olarak girdiler yazmıştı. ben de son dönemde daha çok beğendiğim bir çok şey olmasına rağmen mobilyacıları değil ikea'yı tercih ettim. tam da bu rezalet yüzünden. o kadar çok duyuyorum ki etrafımdan, düzgün bir sipariş almak hatalı gelmesinden daha küçük ihtimal.
hesabın var mı? giriş yap