• istanbul'da üçüncü köprü yapımı için kesilmesi söz konusu olan 2 milyon ağaç için kurulmuş bir grup.
    2 milyon ağaç ne demek, hakikaten bir katliam. ağaçlarımızı korumak herkesin boynunun borcudur.

    http://www.2milyonistanbullu.com/
  • 3.köprüye karşı 2 eylül 2010'da iki milyon ağaç için iki milyon istanbulluyu harekete geçirmeye çalışma işi.

    http://www.2milyonistanbullu.com/
  • yeşiller partisi, “2 milyon ağaç için 2 milyon istanbullu” kampanyası kapsamında herkesi, üçüncü boğaz köprüsü’ne karşı 2 ekim saat 20.00'de istanbul’un farklı noktalarında eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek eyleme katılmaya çağırdı.
    üçüncü köprü güzergahında 1,6 milyon ağaç kesilecek

    taksim hill otel’deki basın toplantısında kampanya koordinatörü serkan köybaşı, yapımı planlanan üçüncü köprünün istanbul’un en önemli doğal alanlarına geri dönüşü olmayan zararlar vereceğini vurguladı.

    “istanbul orman bölge müdürlüğü’nün mayısta çevre ve orman bakanlığı için hazırladığı resmi bir belgeye göre, üçüncü köprü güzergâhında 1.6 milyon ağaç kesilecek. uzmanların ve bilim insanlarının görüşü, bu köprünün istanbul’un trafik sorununu da büyüteceği yönünde.”

    bianet’in sorularını yanıtlayan köybaşı, üçüncü köprünün yol açacağı zararları şöyle sıraladı:

    “kesilecek ağaçların oluşturduğu ekosistem zarar görecek, su havzaları kirlenecek, arabalardan çıkan karbon kullandığımız sulara karışacak, ormanlarımızın toz tutma kapasitesi azalacak, arabalar çoğalacağından fosil yakıtlara bağımlılığımız artacak, köprü güzergâhına yeni yerleşim yerleri kurulacak, nüfus artacak.”

    üçüncü köprüden çok daha az maliyetli ve daha ekolojik çok sayıda projenin varlığına dikkat çeken köybaşı, “bunların tartışılması engellenerek üçüncü köprünün tek çözümmüş gibi dayatılması, istanbulluların projeler arasında seçim yapma hakkının ihlali demek” dedi.
    başbakan erdoğan “üçüncü köprüye karşıyım” demişti

    yıldız teknik üniversitesi öğretim üyesi dr. zerrin bayrakdar, başbakan recep tayyip erdoğan’ın belediye başkanıyken üçüncü köprü projesine karşı olduğunu ancak şimdi rant sağlamak için bu projenin savunucusu haline geldiğini söyledi.

    bayrakdar, “marmaray projesi tamamlandıktan sonra bu köprüye ihtiyacımız olmadığını herkes anlayacak, bu nedenle başbakan köprünün inşaatının başlaması için acele ediyor. istanbul’a kötülük yapılmasın. köprü dayatmasına hayır diyoruz” dedi.
    “üçüncü köprü dünyadaki petrol sorununa katkıda bulunacak”

    greenpeace akdeniz’in genel direktörü dr. uygar özesmi, üçüncü köprünün daha çok yol, daha çok araba anlamına geldiğini, dünyadaki petrol sorunlarına katkıda bulunacağını söyledi; istanbul tabip odası başkanı taner gören de üçüncü köprü ile rant sağlamak için insan hayatının tehlikeye atıldığını söyledi.

    toplantının sonunda son irmak doğa orkestra’sı bir müzik dinletisi sundu.

    kampanya destekçileri:

    yeşiller partisi, barışa pedal, greenpeace, istanbul s.o.s inisiyatifi, maltepe nazım hikmet kültür merkezi, son irmak doğa ve kültür derneği (son irmak doğa orkestrası), yeşil adımlar derneği, küresel eylem grubu, istanbul tabip odası, şehir plancıları odası, prof. dr. haluk gerçek, dr. zerrin bayrakdar, ünlülerden atiye, aylin aslım, feridun düzağaç, luxus grubu, mehmet ali alabora, nejat yavaşoğulları, pelin batu, tuncel kurtiz, zeynep casalini

    http://yesilgazete.org/…iami-demek-sessiz-kalmayin/
  • 2 ekim'de istanbul'da buluşma noktaları aşağıdaki yerler olan kampanya:

    buluşma noktaları

    * beşiktaş sahili – bahçeşehir üniversitesi önü
    * ortaköy meydanı
    * kadıköy haldun taner sahnesi önü
    * moda iskelesi
    * caddebostan sahili
    * bostancı iskelesi
    * galata köprüsü
    * beykoz iskelesi
    * garipce sahili
    * poyrazköy sahili
    * bakırköy ido iskelesi yanı
    * fındıklı parkı
    * arnavutköy parkı
    * bebek parkı
    * rumelihisarı iskelesi
    * emirgan iskelesi
    * istinya ido iskelesi
    * sarıyer sahili
    * hacı osman bayırı başlangıcı
    * salacak basamakları
    * kartal ido iskelesi
  • (bkz: #20253087)
  • desteklediğim kampanya.

    haberdar olmamı sağlayan arkadaşımın mailini buraya pasta-cila yapıyorum. jezebell likes this mealinde;

    "ben de gidicem …

    k...... gelmiyormuş köprü lazım diyor. fani insanoğlu sanki tüm istanbulu toplasan 2 milyon ağaç dikmişiz gibi kendimizde bu 2 milyon ağacı kesecek hakkı görebiliyoruz.

    tüm dünya çevre ile uyumlu projeler üretirken biz transit bir yol yapmak için istanbulun son ormanını katledeceğiz.bundan rant çıkarmayı ne medeniyetle ne de hizmetle açıklayabiliriz.

    istanbulda toplu taşıma ve raylı sistem yaygınlaşsın, istanbullu trene binsin çevreyi kirletmesin, 3. köprü yapılmasın. tüm yurdu ve istanbulu demir ağlarla donatalım. otoban yapmayalım. karadeniz sahil yolu güzel oldu ama tüm karadeniz şeridini yok etti. keşke 1-2 km içerden yapılsaydı.

    keşke dememek için,

    bu eylem değil miting değil bu sadece istanbulda yaşadığımızı ve bu şehri sevdiğimizi göstermenin bir yolu.

    g.a. "
  • canina okudugumuz bu sehir icin son bir cirpinis olan girisim
    yumruklari yiyip yiyp nakavt olmamak icin sekizinci saniyede ayaga kalkan boksorler gibi, 2 ekim saat 20de, 2 milyon agac icin en yakin sahilde
    hicbir seyin degismeyecegini bilsek de, gitmek lazim.
  • kesilecek 2 milyon ağaca bir gezi ve fotoğraf sergisi yapacak olan kampanya.

    http://yesilgazete.org/…/iki-milyon-agacin-sergisi/
  • aylardır refarandum gibi bir danışıklı dövüşün çığırtkanlığını yapan, ağlayan-sevinen, sinirlenen-coşan piyonların, geleceği bu kadar ilgilendiren bir mevzuda sessiz kaldıklarını görmek, politika holiganlarının mide bulandırıcılığını iyice gözler önüne seriyor.

    yaklaşık iki milyon -rakamla 2.000.000- ağaç kesilecek lan, i-ki-mil-yon-a-ğaç!

    hala tayyipkılıçdaroğlubahçeliapoakpchpmhpbdp konuşun siz emi!
hesabın var mı? giriş yap