• birkaç hafta sonra çin virüsü salgını için konuşulacak karşılaştırma.
    yakında öyle bir noktaya gelinecek ki tercih yapmak gerekecek. nüfusun bir kısmını feda edip normal ticari hayata döneceğiz.

    eğer karantina vb. önlemler devam edecekse, dünya üzerinde her ülke sağlıklı hale gelmeden normal düzene dönüş yok. bu da en az 2 yıl demek. sistemin çöküşü, devlet otoritelerinin yitirilmesi ve kaos.

    ya da acı reçeteyi çıkarıp, nüfusun sağlıksız kesimi feda edilecek.

    kapitalizm bakalım sistemini nasıl müdafa edecek.
  • yüzde 2 ile tamamlanacağını bilmiyoruz.
    vakalar daha taze. sağlık sistemi göçen ülkelerde yüzde 10 u geçmiş durumda ölüm oranı.
    gereksiz mantık yürütmelerle düzelmiyor işler.
  • yalnız yüzde iki gösterilen ölüm oranı yanıltıcı imiş ne yazık ki çin vaka sayılarıyla oynayarak herkesi yanıltmış.

    dünya genelinde sonuçlanmış vakalara bakarsak ölenler-40,655, iyileşenler-174,359, ölüm oranı yüzde 19 ediyor. eğer henüz sonuçlanmamış vakalara bakarsak kritik durumdakiler -(30,868), hafif geçirenler -(578,373), kritik geçenler yüzde 5ine denk geliyor tüm aktif vakaların.

    italyan rakamlarını incelersek daha net bir sonuç elde edeceğimize inanıyorum, toplam vaka sayısı 105,792 toplam ölüm sayısı ise 12,428 burada da ölüm oranı yüzde 11,74 ediyor. ilk vaka 29 ocakta açıklanmış.

    kaynak

    bu saatten sonra dünya liderleri ve vatandaşları çinden gelen hiç bir bilgiye rağbet etmemeleri gerektiğini öğrenmiştir umarım, yüzde iki açıkladığında ben dahil herkes ulan bu grip gibi deyip geçmişti fakat şimdi acı gerçekle yüzleşiyoruz.

    sistemin değişişeceğine inanmak ise bence insan oğluna fazla görev biçmektir, neler unutuldu unutturuldu insanoğluna da hiç gam yemedi.

    çinde halkın gösterdiği refleks sağlık güvenliği için kişisel özgürlüklerini feda etmekti. devlet wechat adlı uygulamaya ve her yere koyduğu video kameralara yüz tanıma algoritmaları yükleyerek insanları takip etti ve kırmızı yeşil ve sarı renkleriyle kodladı. sarı renkliler şüpheli temasta bulunanlar kırmızılar covid teşhisi konanlar yeşiller ise güvenli vatandaşlar olarak gruplandırıldı ve bulunduğun gruba göre bir takım kısıtlamalar getirildi.

    özgürlüğüne düşkün ve kişilikleri henüz yok edilmemiş toplumlar ise kendilerine güvenerek bu belayı atlattılar. (güney kore, japonya ve singapur)
  • mal mısın olum ekonomi falan çökmez para yer değiştirir,sitem evrilir devam eder.insan lar var oldukça ekonomi devam edecek.
hesabın var mı? giriş yap