• aslında bunu rezalet başlığında açıp açmamak konusunda tereddütlerim vardı ama hadi neyse! umarım yetkililer bunu okuyordur.

    geçen gün kendilerine başvurdum. başvurumun, yıllardır arkadaşlarımdan ve buradaki kullanıcı deneyimlerinden edindiğim izlenimin haricinde iki ana sebebi vardı birincisi bitcoin alıp sattığım site finansbankı portföyüne eklemiş, benim kendi bankam olan halkbank ise yok. 7/24 ücretsiz hızlı para transferi yapabilmek için cazip geldi. ikincisi spotify ve netflix için yaptıkları %50 indirimlerini gördüm ve her ay verdiğim paraya acıyarak "sırf bunun için bile girerim ben bu işe arkadaş" diyerek başvurdum.

    kapıma sözleşme imzalatmak için bir görevli geldi. gerekli belgeleri kendi elimle doldurmam gerektiğini söyledi. burada belirtmeliyim ki serebral palsili biri olarak ellerimi kullanamıyorum. yanımda annem vardı, "ben doldursam olmaz mı?" dedi, "hayır, etrafta kamera olmadığı için kişinin kendisinin doldurduğunu ispatlayamayız, mümkün değil" dedi. peki dedim imzayı ayağımla atsam, formu annem doldursa olur mu, "tabii ki öyle olur" dedi. aynen bu şekilde doldurduk, formun fotoğrafını çekip bankaya gönderdi ve yarım saat içinde hesabımın açılacağını söyleyerek gitti. gayet de kibar bir beydi bu arada onu da belirteyim.

    şimdi buraya kadar normal gibi hadi (normal de değil de hadi diyelim ki normal). yarım saat sonra kapıya gelen aynı kişi cepten arayarak başvurumun reddedildiğini, sebebinin ise banka temsilcilerinin kendisini arayarak formu benim doldurup doldurmadığımı sorduğunu, kendisinin de benim doldurmadığımı söylediğini, bu durumda da bankanın başvuruyu reddettiğini ifade etti :) akabinde enparadan gelen sms aynen şöyle : "sayın sol ayagim, enpara.com başvurunuz banka politikaları gereği reddedilmiştir."

    şimdi ben buradan en paraya seslenmek istiyorum:

    1- ellerimi kullanamıyor olmam müşteriniz olmama engel ise bunu sitenize falan büyük puntolarla yazın.
    2- hadi diyelim ki böyle bir kural var gerçekten, görevli daha formu doldurmadan diyebilirdi ki "hayır maalesef öyle olmaz, sizin başvurunuzu bu şekilde alamayız". ben de peki deyip geri gönderirdim hiç bir işlem yapmadan. (bunu da normal bir şey gibi yazıyorum ama hadi neyse) tam emin değilim ama sanırım başvurumun reddi diğer bankalar tarafından da görülecek ve ilerde bu iş başıma iş açabilecek. bu konuda bilgisi olanlar yeşillendirebilir.
    3- devlet memuruyum, kendi adıma bir banka hesabı, digitürk, internet, telefon vb. bir sürü imza gerektiren aboneliğim var. vize dahi aldım hiçbirinde böyle bir durumla karşı karşıya gelmedim.

    bankanızın nasıl bir politikası varsa bence bi gözden geçirin.

    ---

    cevap hakkı editi: aşağıda müşteri hizmetlerini aramadan direkt buraya yazmış diye bir eleştiri gelmiş hemen cevap vereyim: olayın sıcağı geçtikten sonra (bu entryi girmeden önce tabii ki) kapıya gelen temsilciyi tekrar arayıp, sorunu başka türlü çözüp çözemeyeceğimizi, tekrar başvurmam ve formu tekrar kendim doldurmam halinde sorunun çözülüp çözülmeyeceğini sordum. kendisi sorunun "maalesef çözülemeyeceğini" belirtti. hatta bir adım ileri de giderek kendisine bu işler için noterden aldığım, imza yerine geçen (diğer bankalarda da kullandığım) mühürümün olduğunu, formu bu mühürle de doldurabileceğimi anlatmaya çalıştım fakat kendisi yine olumsuz dönüş aldım. istersem annemin adına hesap açabileceğimi söyleyerek "kolaylık gösterdi" :)

    bu entryi girerken o kısım sinirden aklımdan çıkmıştı evet, haklısınız biraz eksik olmuş. açıkçası olaydan çok soğuduğum için bir de müşteri hizmetlerine ulaşmaya gerek duymadım. bu entry girmekteki amacım da aman görsünler de "sorunu çözüp, beni arayıp müşteri yapsınlar" değil, ülkedeki saçma sapan ilahi yazıt gibi uygulanan prosedürlerdi.

    olay bence zaten sorunu sonradan çözmek değil, o anda çözmekti. durumu gören temsilci bankaya durumu izah edebilir veya sorunun çözümü için beni ilgili birime yönlendirebilirdi. hatta onu da geçtim bankanın kendisi durumu görerek "hayırdır başvurunuzda bir problem olmuş nedir sorun?" diye arayabilirdi.

    ----
    olaylar gelişir editi: enpara'nın meğer sözlükte temsilcileri varmış. kendileri özelden şu mesajı gönderdiler:

    "merhaba sol ayagim,

    sizi istemeden üzdüğümüz için inanın biz de çok üzüldük :( konuyu pazartesi günü detaylı bir şekilde inceleyip size bilgi vereceğiz. bu durumu hızlı bir şekilde telafi edeceğimizden de şüpheniz olmasın. sizden tekrar özür diliyoruz, pazartesi günü iletişime geçeceğimizin bilgisini paylaşmak istedik.

    enpara.com ekşi sözlük kurumsal iletişim ekibi"

    ---

    mutlu son: (bkz: #74087187)
  • yazar sonuna kadar haklı olmasına rağmen olayın üstüne gidilmeden direkt rezalet başladığı açılmış gibi görünüyor. burada tek hata eve gelen elemanın yaptığını tam bilmemesi gibi. enpara'yı telefonla arayıp durumu aynı bu şekilde anlattıktan sonra sorunu çözebilirlerdi. onlarca kez saçma sapan sorunlardan enpara ile konuştum, hepsinde çözüme yönelik hareket ettiler.
  • çağrı merkezi yolunun denenmesi sonrası editlenecek, banka rezaletidir. serebral palsi banka kartı kullanmaya engel oluyor olsa başvuru koşulları yazan belgede muhakkak yazmalı. insanları bu şekilde ortada bırakmak doğru değil, hele ki ortada herhangi bir mani yokken..

    başlığı takibe aldım ve çevreme de yayacağım eğer buna makul bir yanıt gelmezse.

    edit: bakalım enpara tarafı ne diyecek, şikayet eden yazarın gönlünü alabilecekler mi? gerçi derdinin hesap açmaktan öte olduğunu düşünürsek, biraz zor...

    edit: hem gönlünü almışlar, hem kartını vermişler. rezalet mezalet yok bravo enpara :)
  • olay nasıl sonuçlandı? herhangi bir çözüm editi göremediğim için yazmak istedim.
  • kaybolan rezalet.
  • 2 gündür aşırı yoğunluktan yazmayı unuttum, hemen güncelleme yapayım.

    kendileri pazartesi benimle iletişime geçip olaydan dolayı özür dilediler. salı günü ise tekrar eve gelip işlemleri yarım saat içinde tamamladılar.

    kendilerine hassasiyetleri ve ilgileri için çok teşekkür ediyorum. gelen ekip sorunun ilk gelen görevlinin o anlık aksiyon alamadığından kaynaklandığını belirterek tekrar tekrar özür dilediler.

    ben de zaten ilk entryde belirtmiştim, olayın sorumlusu gelen kişi ve yaptığı şey değil, enpara'nın bu gibi olası durumlar için önceden çalışanlarını bilgilendirmemesi ve o anda sorunu öğrenip daha ben buralara yazmadan geri dönüş yapmamasıydı.

    neyse ki sorun çözüldü, olay bir şekilde tatlıya bağlandı. tekrar olayla ilgilenen tüm ilgili çalışanlara teşekkür ederim.
hesabın var mı? giriş yap