• türkiye cumhuriyet merkez bankasının analitik bilancosuna göre 20 aralık pazartesi günü 3.579 milyar dolar , 21 aralık salı günü 3.381 milyar dolar satılmış görülüyor.

    1 aralıktan bu yana olan tablo ve kaynak

    tcmb dış varlık-döviz yükümlülük farkı
    30.11.2021: 13,0 milyar$
    17.12.2021: 0,8 milyar$
    20.12.2021: -1,6 milyar$
    21.12.2021: -5,1 milyar$
    (swap dahil edilmeden rakamlar)

    merkez bankası’nın dış varlıklar-toplam döviz yükümlülükleri(milyar tl);
    14 aralık : +76milyar tl
    17 aralık : +13 milyar tl
    20 aralık : -27milyar tl
    21 aralık : -89 milyar tl

    kaynak
  • para bitince babayı satarlar artık.
  • kura vurulan yumruk.
  • piyasa manipülasyonun belgesidir. yapılan suçtur. böyle müdahaleler gizlice ayarlanmış, yandaşlar tarafından voliyi vurma fırsatı olarak değil, devlet politikası olarak çook önceden duyurularak yapılması gerekirdi normal bir ülkede.
  • hem dolaylı yoldan faiz artırıp hem de 7 milyar doları piyasaya salmışlar. bugün bankalar 1 liralık makası kaldırsın mevcut şartları herkes alım fırsatı olarak değerlendirir.

    bu kadar müdahaleyle anca 12.5'da tutabiliyorlarsa vah vah vah. ehonomi çok eyi yiğenim tüp gaz, yağ, karne vs.

    tanım: hayin gılıçtarın sattığı dolar.
  • başka kaynaklardan da teyit edilmesi durumunda yabancının daha da hızlı kaçısı ve piyasaların karışması ile sonuçlanır. 3 gündür hisse senedi piyasasında acayip bir satış var, yabancılar 12'den dolar alıp tüyüyorlarsa eğer onlara yaptığımız çok güzel bir kıyak oluyor şu anda.

    "20 ve 21 aralık günlerinde merkez bankası'nın hiç dövize satış yönünde doğrudan müdahale yapmadığı biliniyor. böylelikle bu iki günlük toplam 7 milyar doların yine "arka kapıdan" kamu bankaları aracılığıyla satıldığı apaçık ortada. son bir aydaki en güçlü satışlar da bunlar olmuş.

    kaynaklarım kamu bankalarının yaptığı gibi bazı özel bankaların da "arka kapı" operasyonlarına girmeye "ikna edildiğini" anlatıyor.

    merkez bankası son 3 ayda faizi enflasyonun altına çekerek tl'den kaçışı hızlandırdı. aralık ayında ise döviz satış müdahalelerinde başlayarak 21 günde 17 milyar dolar satış yapmış oldu. brüt döviz rezervleri ise 21 aralık gün sonu itibariyle 113 milyar dolara gerilemiş durumda."
  • sattıkları ve sattırdıkları her 1 milyar tl ile dolar kurunu 1 tl ucuzlattılar. 18’den 11’e kadar indirdiler. şimdi muhtemelen 12-13 tl arasında tutmak için de bir bu kadar daha satacaklar.

    128 milyar dolar sattılar, ne muhalefet ne başka birisi bir kaç cılız bağırış çağırış dışında bir etki yapamadı. baktılar bir şey olmuyor, yine aynısını yapıyorlar.

    allah bu ülke vatandaşlarına bol sabır versin. bizden bir bok olmaz.
  • fark etmez. dönüp dolaşıp yine şakkadanak milletin götüne girecektir.

    bkz.
    görsel
  • kumpasa geldik ey halkım
  • ortalık fena karışır durum böyleyse, şu anda çok tehlikeli işler yapıyorlar, herhalde gemileri yaktılar, bu da son umutlarıydı çünkü. zaten ekonomistler bile olayı anlamamışken akşamın o vakti hangi vatandaş nasıl döviz sattı anlamamıştım. troller bir anda sözlük ve investing gibi yerleri işgal etmişti, güzel çalışmışlar aferin ama herkes kendileri gibi naif değil.
hesabın var mı? giriş yap