• daha net bir şekilde açıklama yapılması gereken durum. kaldırılırsa vah ki ne vah. eğer lise ortalaması ile alım yapılırsa özel okullarda şişirme puanlarla ortalaması uçmuş olan vasıfsız öğrenciler dolduracak üniversiteleri. bari sınavda iyileşmeye gitseler, soru tipleri gibi ya da her fakülte için farklı sınavlar yapsalar. eğer her okul kendi sınavını uygularsa ne tarz sorular sorulacak, mülakat da olacak mı? eğer olursa tüm öğrenciler nasıl mülakata tabi tutulacak? tam bir kaos ülkedeki eğitim sistemi yahu. dönem başlamış, adamlar sistemi değiştiriyoruz, sınavları kaldırıyoruz diyorlar. olur mu böyle şey yazıktır yahu. kademeli olarak geçiş yapsalar bari, akıntıya kapıldık gidiyoruz. sonumuz hiç iyi değil.
  • ne güzel lan.

    düşünme yok, sorgulama yok, "bana göre doğrusu bu" deme yok. "tayyip istediyse yapalım, o ne istiyorsa o olsun, aman suyuna gidelim" kafasıyla ülkemi yönetilir. bu nasıl bi hastalıktır, bu nasıl bir zihniyettir.

    şu olsun de hemen yapsınlar, bu olsun de hemen olsun, canım sıkıldı nefes almayın de nefes almasınlar. biride demiyor "hoop birader, herkes kendi işini yapsın, madem eğitim bize emanet bırakta onu biz düşünelim" diye. adamın elindeki kitle öyle bir halde ki çıkıpta yarın 1 günlüğüne nefes almayın dese nefes almayı yasaklayacaklar. kimsede neyi niye yaptığıyla ilgili en ufak bir fikir, en ufak bir kafa yormak yok. "yeterki tayyip istesin herşeyi o nasıl istiyorsa yapalım" diyorlar.

    bu kadar şuursuz bir ülke yönetimi olamaz.

    edit: "de" yi gereksiz ayrı yazmışım.
  • mulakat sistemine hosgeldiniz..
  • kural 1: imam hatipliler istediği üniversiteyi seçebilir.
    kural 2: kural 1'e itiraz eden fetö'cüdür.
    kural 3: kural 2'yi ayrıca diğer her alanda kullanabilirsiniz.
  • kaldırılsa dahi (zaten sadece isteklerine bakıyor) sadece gelecek sene 9. sınıf olacakları etkileyeceğini umuyorum. eğer direkt bu seneki 12 lere uygulanacaksa yazık olur lakin böyle bir şey kabul dahi edilemez çünkü öğrenciler ygs-lys olarak sınava hazırlandılar ve böylesine bir değişimi birçok öğrenci kaldıramaz.

    ayrıca değişecekse de ygs-lys devam etsin okul puanı kaldırılsın bence, daha adaletli bir sınav olmuş olur.
  • "üniversite sınavlarında stres yapıyordunuz, yarış atına dönüyordunuz... artık bitiyor" türünden hamasetlerle dallandırılıp budaklandırılması kuvvetle muhtemel durum. muhtemelen belli bir cenahta alkışlarla karşılık da bulur. eğitim-öğretim seviyesi ilköğrenimden yükseköğrenime kadar her aşamada yerlerde sürünüyor, tek tük kalan vahalar da kuruduğunda artık "en az 3 nesil kayıp" demek mümkün olacak sanırım. bu enkaz nasıl kalkacak acep?
  • teog konusunda doğru oldu diyen akpli akrabalarıma bir şey demedim nasılsa çocukları bu sene üniversite sınavına hazırlanıyor diye ama şimdi yarın öbür gün yaa bizim oğlan üniversiteye hazırlanıyordu canım son dakika böyle değişiklik mi olur dediklerinde çok güzel küfürler hazırladım kendilerine sözlük :d
  • görüyorum ve artırıyorum. imam hatiplerden tıp fakültelerine ve mühendislik fakültelerine sınavsız dikey geçiş hakkı verilsin. üniversitede de vizeden kalmak yasaklansın.
  • kpss'yi de kaldır tam olsun.

    zaten bütün kurumlar göt yalayıcısı akp'li memurlarla dolu.

    partiye üyeliği olanı ve parti için en az 3 yıl çalışmış olanları atarsın olur biter.

    tiksiniyorum artık.
  • guneyinde barzani kurdistani kurarken ve senin ulkenin yarisinda hak iddia ederken neden tek derdiniz teog ve universiteye giris sinavi? mantiken bir ulkenin kendisi icin tehdit olusturacak bir hamleye karsi onlem almasi gerekeirken bu ulkenin parlak genclerinin hayatlarini karartmak icin neden bu kadar caba, hani onlarin deyimiyle gavur gelse memleketi isgal etse ancak bu kadar zarar verebilir.
hesabın var mı? giriş yap