• üst edit 2: arkadaşım bu işlerden para kazanıyor cümlem için bir sürü alakasız mesaj geldi, yeniden anlatmak istiyorum derdimi. adam yazılımcı, bu işler dediğim yazılım işleri.

    üst edit: arkadaşım bu işlerden para kazanıyor. piyasada oyun bilgisayarı olarak satılan bilgisayarların donanımı görüntü işleme, makine öğrenmesi gibi işleri ancak sağlıyor. dolayısıyla parasını buradan kazanıyor. öyle oyun oynayayım derdi yok yani.

    öncelikle aramaya inandım, amazon türkiye ile ilgili rezalet başlığını gördüm ancak bu duruma ayrı başlık açılması gerekiyordu.

    olay benim başıma gelmedi, bir arkadaşım eksisozluk'te başlığı açılırsa daha yüksek bir kamuoyu sağlayabileceğini düşündüğünden ricada bulundu.

    olayı arkadaşımın aktardığı şekliyle aktarıyorum:

    19.09.2018 tarihinde, amazon.com.tr üzerinden monster marka tulpar t7 v15.2 oyun bilgisayarının 17.299 tl'ye satıldığını gördüm.

    amazon.com.tr fiyatı

    sonrasında, aynı bilgisayarın monster resmi sitesindeki fiyatına baktım, fiyat 22.999 tl görünüyordu.

    monster sitesindeki fiyat

    hemen sonrasında amazon.com.tr üzerinden sipariş verdim.

    amazon sipariş

    aynı günün akşamında ilgili tutar kredi kartımdan çekildi.

    ödeme bilgisi

    20.09.2018 tarihinde, siparişimin iptal edildiğini gördüm.

    sipariş iptali

    sonrasında amazon türkiye ile yaptığım telefon görüşmesi neticesinde, yaşanan yoğunluk sebebiyle fiyatın web sitesine yanlış girildiğini, siparişin bu nedenle iptal edildiğini öğrendim. istersem siparişi yenileyip güncel fiyat üzerinden tekrar alabileceğimi söylediler.

    böyle hataların yapılabileceğini düşünüyorum, fiyat yanlış girilmiş olabilir. ancak kredi kartımdan bu tutar çekilmeden önce sipariş iptal edilmeliydi. bu şekilde olsaydı, yanlış deyip geçebilirdim. şu an para provizyonda durduğu için kullanamıyorum da. paranın iki iş günü içinde iade edileceğini söylediler. bu durumda paranın elime geçmesi için pazartesi gününü beklemem gerekiyor. para provizyonda durduğu için, başka bir bilgisayar da satın alamıyorum. bu durumda amazon.com.tr beni bir çok açıdan mağdur etmiştir.
  • 3 gün daha bilgisayar alamamak. allah başka dert vermesin.
  • amazon bu şark kurnazları yüzünden bir senesi dolmadan türkiye’den çekilir. ulan arada 5 bin lira fark var, belli ki bir yanlışlık söz konusu. insan bir düşünür acaba bir yanlışlık mı var, sonradan mağdur olmayalım diye ama yok, bizimkiler “o fiyata koyduysa vermek zorunda” diye düşünerek hemen hatadan yararlanmaya çalışırlar anca. sonra da ağlıyorsunuz böyle. bir şeyleri düzeltmeye önce kendinizden başlayın. lahanayı yerken kıtır kıtır sapına gelince meee

    mesaj editi: kraldan çok kralcılar mesaj kutumu doldurdular yine. mecburen mesajları kapattım. hep bu anı beklemişler gibi mesaj atıyorlardı

    amazoncu değilim, objektif yaklaşöaya çalışıyorum ama siz donanım haber ölücülerine benzemiyor musunuz biraz?

    bence herkes kendi önlemini alsa bu kadar fazla mağduriyet olmazdı. nedense problemler hep dış kaynaklı bu ülkede.
  • 9/10
    beğenmediğiniz hepsiburada bu tip durumlarda genelde ipnelik yapmıyor.

    edit: editleme gereği duydum gelen mesajlar üzerine.
    hepsiburada ipnelik yapmaz demiyorum ama genelde yapmaz.
    daha farklı bir açıdan bakmak gerekirse hem hepsiburada hem de amazon.com.tr satıcılarına bakın. aynı satıcıları görürsünüz. bunlar genelde ya doğubank esnafıdır ya da benzer zihniyettir. dolayısı ile hepsiburada ya da amazon kendi aslarına zarar gelmesin diye aksiyon alabilirlerse ne ala yoksa bu rezaletler sadece artar. siz de amazon'dan alış-veriş yaptım zannedersiniz.

    edit-2: hepsiburada'nın ta amk.
  • rezalettir.

    amazon kredi kartından ne kadar çektiyse, satın alınan fiyat neyse o fiyata ürünü vermek zorunda.

    edit: kurnazlık falan değildir, arkadaş o fiyata gördüğünde tabi ki alacak, belki amazon açılışa özel indirim yaptı! bunun sorgulamasını yapmak zorunda mı müşteri?
  • yerli ve milli esnafın türlü türlü çakallıklarıdır. ortada 2 seçenek gözüküyor; ya bu firmaalr amazon'un adına leke sürmeye çalışıyor yada amazon türkiye, amazon amerika ile aynı ahlak yapısına sahip değil.
    amerika'da kaldığım süre zarfında, amazon'dan bir sürü sipariş verdim. hatta, nerdeyse her iki günde bir kargo gelmeye başlamıştı ve bir kere bile beni mutsuz ettiklerini hatırlamıyorum.
  • rezalettir.

    ayrıca yukarıda "şark kurnazları" diyen arkadaşa ithafen,

    amazon 5.800 liraya iphone 8 plus satmaktadır. hatta dün 5.050 liraya sattığını da gördü bu gözler. kurnazlıkla ne alakası var ? kampanya var açılış sebebiyle. monster'da satıcı direk "monster bilgisayar" yazıyor görüyorsunuz. o kampanya yapmayabilir, yanlış girmiş olabilir (ki bence yanlış değil sadece daha eskiden verdikleri fiyattı, güncellemeyi unuttular sonrada üstüne yattılar)

    ama satıcısının direk amazon olduğu ürünlerde çok sağlam indirimler mevcuttur ve buna "şark kurnazlığı" demek büyük ayıptır.

    şahsen bende tr satış fiyatı şuan 480 lira olan bir klavye sipariş ettim. 305 liraya aldım. kargo teslimine yarın yazıyor. bugün kontrol ettiğimde aynı klavye amazon'un kendi stoklarında bitmiş, diğer satıcılara geçmiş ve fiyatı 455 lira olarak güncellenmiş durumda.

    indirimden yakaladım diye şark kurnazı mı oluyorum ?
  • sözlükte rezalet kelimesinin tanımının bilinmemesi.

    tdk'ya göre budur. kullanım şekli de cümle içerisindeki verdiği anlam açısından bu yönde olmalıdır. burada

    ayrıca; arkadaşlar başka yerde olsa o para çekimi iptal edilmezdi bi 5 gün. ulaşamazdın bile kimseye kolayca telefondan. gelir gelmez ürkütmeyelim. 2 gün beklenir, bi california roll az yersin olur biter.
  • asıl rezalet bir laptopa bu parayı vermektir..
  • axen marka tv siparişi verdiğimde benim de başıma gelmiş durumdur. sipariş sessiz sedasız iptal edildi ancak karttan herhangi ücret çekilmedi.
hesabın var mı? giriş yap