• ıkinci siradaki rakibinden 2, ucuncu siradaki rakibinden 4 puan onde olan lider takimdan iki futbolcunun oldugu aday kadrodur.
    ayni kadroda lig ikincisinden bes futbolcu, lig ucuncusunden alti futbolcu, lig dorduncusunden ise alti futbolcu bulunmaktadir.
    enteresan...
    edit: epey bir mesaj geldi. bir kısmı 'beşiktaş'tan kimi alacaktı ki?' diye soruyor, bir kısmı ise, 'doğru ya. atiba'yı unutmuş, tolga'yı görmezden gelmiş.' diyerek aklınca taşak geçmeye çalışmış. bir ikisine cevap yazdım ama buradan cevap vermek daha kolay olacak sanırım.
    şimdi kendimi fatih terim'in yerine koyuyorum. milli takım kadrosunu belirlerken, muhtemel birkaç yaklaşım sergilemiş olabilir.
    1- bu turnuvayı kaybedilmiş sayarak, gelecekteki turnuvalar için genç bir kadro seçimi.
    bunu düşünüyor olamaz. zira kadroda emre, hakan balta gibi yaşı otuzu epey geçmiş elemanlar var.
    2- bu turnuva için hala ümit besleyerek, kısa vadede başarılı olabilecek bir kadro seçimi.
    bunu da düşünüyor olamaz. zira, egemen gibi türkiye'nin en iyi stoperlerinden biri kadroda yok.
    3- genç yaşlı farketmeden, en formda oyunculardan kadro oluşturmak.
    geriye bir tek bu ihtimal kalıyor. ama aslına bakarsanız bu da olamaz. zira kendi takımında düzenli oynayamayan mert günok ya da sakatlıktan henüz çıkmış alper gibi oyuncular var kadroda.
    peki bu durumda, an itibarıyla ligin lideri konumunda olan beşiktaş'tan niye sadece iki oyuncu var?
    sayet geleceğe yönelik bir kadroysa, milli takımın geleceğinde önemli rollerinin olacağı düşünülen oğuzhan gibi, tolgay gibi, kerim gibi, hatta hatta atınç gibi oyuncular neden yok?.. veya gelecekte milli takım formasını kesinlikle alacağı düşünülen gençlerbirliğinden ahmet çalık gibi gençler niye yok? salih uçan niye yok? vs...
    eğer mesele form durumuysa, mert'in ya da alper'in (sakatlıktan yeni çıktı) milli takımda şu an itibarıyla işleri ne? eğer mert varsa cenk gönen neden yok? sakatlıktan yeni çıkmış olmanın önemi yoksa şu forvet kıtlığında cenk tosun niye düşünülmemiş? form düzeyleri temel kriterse şu an kayseri'de fırtına gibi esen anıl düşünüldü mü mesela?
    güya akıllarınca taşak geçerek 'yav sosa niye yok?' diyenlere aslında denilecek şey belli: 'bunu anana sor.' ama ben öyle söylemeyeceğim.
    şunu düşünelim. beşiktaş'ın liderliğinde sanki yerli futbolcuların ciddi bir payı yokmuş gibi, atiba niye yok,sosa demba ba niye yok diyenler, acaba -futbolunu çok beğendiğim- bursaspor için de aynı soruları sorabiliyorlar mı? zira onların golcüleri de fernandao ve bakambu. biri 15 gol attı diğeri de sanırım 7-8 gol. bellushi ve joshue gibi iki çok önemli oyuncuları var. defansta insanlığından nefret etsem de civelli gibi bir tecrübe var. ama her ne hikmetse, fatih hoca bursaspor'dan yabancılar dışındaki neredeyse tüm türk oyuncuları milli takıma çağırmış.
    benzer şeyler galatasaray ve fenerbahçe için de geçerli. daha doğru dürüst kendi takımında iki haftadır oynayan hamit milli takımda ama formsuz da olsa hollanda ekolünden gelen oğuzhan kadroda yok. vs...
    diyeceğim o ki, seçim kriterlerinin nasıl olduğu asla anlaşılamayan bir milli takımda, bu ligin liderinin -son derece vasat bulduğum oyuncusu- ersan'ı bile kadroya girer.
    sosa'yla atiba nerede mi? kasetten galatasaray'ın 2000 yılındaki uefa zaferini seyrediyorlar.
  • içinde yine egemen korkmaz barındırmayan kadro. bu adamın egemen'le ne sorunu var anlamıyorum gerçekten. hadi gençleştirme desen o zaman hakan balta'nın orada ne işi var?
  • " egemen korkmaz nerde lan " diye sorduğum kadro.
  • forvet olarak mevlüt erdinç, umut bulut, burak yılmaz ve kazım kazım'ın çağırıldığı kadrodur. muhtemelen avrupa'daki milli takımlar içinde en zavallı forvet kadrolarından birine sahibiz, belarus'tan azerbaycan'dan halliceyiz. tanjulardan, hakan şükürlerden, nihatlardan kimlere düştük amk.
  • lider takımdan opare ve sosa'nin neden olmadığına şaşırdığım kadro. sosa sakatlık sebebiyle belki.

    kaleye tolga'yi mi alsin, önüne necip, sagina serdar, ileriye de mustafa.
  • kısaca özet geçmek gerekirse:
    (bkz: emre belözoğlu)
    (bkz: hamit altıntop)
    (bkz: hakan balta)
  • egemen'in yokluğunun hissedileceği kadro. mert yerine son haftalarda sürekli forma giyen cenk düşünülebilirdi.
  • fatih terim'i savunmak gibi bir şuursuzluk etmek istemem fakat, bilmeyenler için söylemek gerekirse kazım kazım takımı feyenoord'un en golcü futbolcusu olduğundan hakederek çağırılmıştır. futbolu azcık takip etmeden sallamamak gerekir yani. ha, illa "kayırmaca" arayanlar hakan balta'ya bakabilir.

    bir husus da, "neden bizden 2 kişi çağırılıyor" diye trip atan beşiktaşlılar konusunda: daha dün gördük birader takımın kalitesini. ha, oğuzhan falan dersin anlarım da; onu da kadroya almak için hakan çalhanoğlu, mehmet ekici, mehmet topal (defans yazılmış ama olsun), selçuk inan, emre belözoğlu, hatta ozan tufan gibi adamlardan birini kesmek gerekiyor. beşiktaş kadrosunda şu an milli takımı gerçekten "tartışmasız" hakeden iki adam vardı, ikisi de kadroda. dürüst olun, kadro sizin elinize verilse alır mıydınız daha dün küfürler ettiğiniz kendi adamlarınızı?
  • en büyük eksikliği colin kazım olan kadrodur. aa pardon o da varmış, özür.
  • bursaspor'un 6 + 1 (kazım kazım) oyuncuyla dikkat çektiği hatta kendi rekorunu kurduğu kadrodur.
hesabın var mı? giriş yap