• italya tr saatiyle 20:00'da günlük durumu paylaşıyor bugün covid 19'un italya da 627 can aldığını paylaştı.
    ispanya ve ingiltere'de durumlarda kritik.
    kaynak
  • korkunç bir sayı maalesef.sadece bugünkü bilanço ,acilen hükümetin sokağa çıkma yasağı ilan etmesi gerekir hala millet belgrad ormanına pikniğe gidiyor,banklarda güneşleniyor,gerizekalı bir toplumla ancak baskıcı yasaklarla mücadele edilir.
    kaynak
    https://www.worldometers.info/…ronavirus/#countries

    işin ciddiyetini kavramak adını 3.5 dk'lık şu videoyu izleyin lütfen,italyadaki bir hastanede çekilmiş görüntüler.
    https://www.youtube.com/watch?v=41msprkgge0
  • az once aciklanan cok uzucu durum.

    malesef sayilar artarak devam edecek gibi.. tahminim dunyada toplam vaka sayisinda milyonu bulmamiz 10 gun icinde gerceklesir, ölü sayisi ise 10 gun icinde 30 bin civarina yaklasir.

    turkiye olarak yeterince sert tedbirler almazsak italya gibi ipin ucunu kacirabiliriz allah korusun.
  • (bkz: #103563313) daha önceki entryimde sağlık sisteminin çökme noktasına geleceğini söylemiştim. italyanlar hala sayının peak noktasına gelmediğini sayının daha da artacağını söylüyorlar.
    ülkemiz umarım bu hale gelmez ama insanlar hala bu işi ciddiye almıyor zorla camiye girmeye çalışanlar, sokaklarda umarsızca dolaşan yaşlılar, tvye çıkan hekimdışı şarlatanlar kellepaçacılar, kader kısmet deyip önlem almayanlar vaka sayısının ülkede hızlıca artmasına sebep olabilir. hekimlere, sağlık personellerine yeterli ekipman verilmezse onlar da hasta olup çalışamayacak hale gelirse ölüm sayılarımız uçuk değerlere ulaşabilir. umarım böyle olmaz.

    insanların anlamadığı bir nokta ise sadece yaşlıların hastalanacağı gençlerin burun akıntısı gibi basit şikayetlerle bunu atlatacağı yönünde yanlış bir düşünce var. hayır, hasta gençlerde de ufak bir ihtimal bile olsa yoğun bakım, mekanik ventilatör ihtiyacı olabilir eğer yoğun bakım/hekim sayısı yetersiz kalırsa 25 yaşındaki sağlıklı birey de hayatını kaybedebilir.
  • italya'nin yavas yavas tepe noktasina ulastigini gosterir. karantinanin etkisini birkac gune azalan vaka sayilariyla gorecegiz.
  • çin kızılhaç başkanı açıklamasında ne kadar haklı olduğunu göstermiştir.

    (bkz: çin kızılhaç başkanı'nın italya'ya verdiği ayar)

    hala sokaklarda insanların olması skandaldır.
  • dünyanın yardım etmesi gerekiyor bu duruma
  • gerçekleşmiştir.

    +5,986 yeni hasta geldi.
  • çok korkutucu. nasıl oluyor da bu denli yüksek. çok korkuyorum bazen
  • italya'da vakalar azalma eğilimi göstermeyecek. herkes kendini kandırıyor. sağlık sistemleri yetersiz, karantina yeterli değil.
hesabın var mı? giriş yap