• gezi olaylarında "bunlardan bi şey olmaz" denilen 95-98 doğumlular sahneye çıkmış halkı farklı bir protesto şekliyle tanıştırmıştı.

    o kadar farklıydı ki (eski kafalıktan olsa gerek) hiç bir parti veya siyasi görüş bu kitleyi kucaklayamadı. birbirinden farklı düşüncelerdeki bireyler bir araya gelip farklı isteklerini tek sesle çıkarmayı başarmışlardı.

    ta ki olayların bir yere bağlanamaması ve yine o eski kafa provekatörlerin gençlerin önüne çıkarak olayları saptırmasına kadar.

    gezi olayların başlarında harekete geçen gençler sadece sisteme ve sistemin emrinde olan polise göğüs germiş, insana şiddetten kaçınmıştı.

    sonra o günkü polisler nedense hep fetö'den yargılandılar. ama ne hikmetse haklı çıkanlar "geziciler" diye fişlendiler.

    benim fikrim de yılmaz özdil gibi. sizler bugünkü siyaset saçmalıklarının içinde büyüdünüz. hep böyleydi ve böyle gidecekmiş gibi geliyor olması doğal.

    belki izlememişsinizdir, levent kırca vardı, olacak o kadar programı. siyasetçileri ama hepsini yerden yere vurudu devlet kanalında. hepimiz de ağlanacak halimize güler ve hak verirdik. şimdi neredeyse "haşmetlim" demeyenin kellesi vurulacak, o günlere geldik.

    sizin oyunuz, bir oyu iknanız bu seçimlerde çok önemli. şuna ya da buna oy verin diyecek halim yok. ama ister gönülden, ister gözünü kapatarak uğurlu rakamınızda kim varsa ona verin oyunuzu.

    çünkü matematikte sıfırın bir etkisi yok. siz oy vermediniz diye 100-1= %99 oy kulandı olmuyor. yine %100 üzerinden hesap gidiyor.

    hiç oy vermemek bir tepki değil bir tepkisizlik oluyor.

    herkesin dediğine "he" demek oluyor.

    boyun eğmek, teslim olmak demek oluyor.
  • 24 haziran 2018 cumhurbaşkanlığı seçimi‘nde gerçekleşecek olan şey.

    2000 doğumlu 1 milyon 300 bin genç bulunuyor. 24 haziran’da bu nüfusun yarısına yakını oy kullanacak.

    eğer seçim erkene alınmayıp da normal zamanında yani kasım 2019’da yapılsaydı 2000’lilerin tamamı oy kullanacaktı. ayrıca 2001 doğumlu 1 milyon 350 bin seçmenin %90’ından fazlası da yine oy kullanacaktı.

    seçimin erkene alınması nedeniyle 2 milyon civarında genç seçmen oy kullanamayacak.

    son referandumda gençlerin %70’inden fazlası hayır oyu vermişti.

    gençlerin oy kullanmasını istemiyorlar
  • ilginç bir doğa olayı.

    96'lı olmama rağmen ilginç geliyor.*
hesabın var mı? giriş yap