• çok fazla yıldız oyuncu ve futbola inanılmaz zevk veren klas on numaralara sahip olduğumuz yıllardı. tabiki asıl kastettiğim 90'lı yıllar. savunmaların böylesine hayvani yapılmadığı, yabancı maçları izlemek için evi dekoderle doldurmamamız gereken möhkem dönemlerdi. her güzel şey gibi işte bu da bitti. kapital futbolu da devirdi.
  • futbolda fiziksel gücün yükselip tekniğin azalması ile ortadan kaybolan futbol dünyasıdır. ortalığın anasını ağlatacak saf yeteneklerdense neredeyse 2 maç üst üste oynayabilecek fizik gücüne sahip maraba kılıklı futbolcular tercih edildi. oyun zekası yüksek cambaz futbolculardansa topu yanındaki arkadaşına en hızlı aktaran futbolcular tercih edildi. takım oyunu futbolun en teknik özellikleri kanat forvetlere yüklendi. çalımlarla adam geçen forvetler, muz ortalar açan kanatlar, klasik on numaralar , gerilerden gelen ön liberolar yok oldu.
  • o zamanlar, iyi futbolcu dediğin ikonik özelliklere sahipti. ronaldo'ya, ronaldinho'ya, baggio'ya, zidane'a falan baktığın zaman ağzın açık izliyordun. bizim hayranlıkla izlediğimiz alex, brezilya milli takımına giremiyordu o senelerde.

    şimdi bakıyorum, pogba, neymar, salah; iyi güzel de bu adamların bizi hayranlıkla seyrettirecek bir özellikleri yok ki. diğer oyunculardan bir kademe daha iyiler belki, daha ilerisi değiller.

    bir messi, bir cristiano ronaldo kaldı. onlar da 3-5 seneye emekli olunca yıldız denebilecek oyuncu kalmayacak dünyada.
  • bayern münih ballack, oliver kahn gibi yıldızlarla coşarken, portekiz,hollanda gibi liglerde bile birçok yıldız futbolcu vardı.
  • o zamanlar için neredeyse her takımda ikonik oyuncular vardı. takımı söylediğin zaman hemen bir iki oyuncuyu rahatlıkla söyleyebilirdin. ama şuan endüstriyel futbol olayı bunu bitirdi. takımlar arasında uçurum aşırı derece arttı.00-10 arası yıllarda neredeyse avrupada her takım birbirine denkti azda olsa. sürpriz çok fazla skor oluyordu ama sonra ne mi oldu süper ötesi 5 tane takım kaldı gerisi bitti. şuan fransa üçüncüsünün ingiltere şampiyonuna yenilmeme imkanı yok. yada hollanda ikincisi ispanya ikincisini ne yaparsa yapsın yenemez. bu liste böyle uzar gider. futbol çok değişti.
  • 2000'li yılların kalburüstü takımlarının hepsinin 11 oyuncusunu az çok hala sayabiliyorken şu an barcelona'da sağ bek kim oynuyor hiçbir fikrim yok.

    2000'li yıllarda futbol ülkesinin ve takımlarının yıldızları ile oynanan bir oyundu. şimdi ise fiziki olarak ayakta kalan, disiplinli, takım oyunu oynayabilen oyuncuların dönemi.

    şuraya favori takımı da bırakayım

    dida
    cafu
    nesta
    stam
    maldini
    gattuso
    pirlo
    seedorf
    kaka
    inzaghi
    shevchenko
  • 2000'lerin en iyi ligi skandal şike soruşturmasından sonra büyük darbe aldı. o dönemin en sansasyonel takımları ve oyuncuları bu ligde oynuyordu. pek çok oyuncuda 2000'lerin başında diğer liglere bu takımlardan gitti. malesef bu şike olayından sonra bu takımlar eski gücüne dönemedi, yeni oyuncular çıkaramadı, kalan efsanelerde birer birer jübilelerini yaptı. bu sezon ufaktan bi yükseliş var gibiysede bakalım ne olacak.
  • mutu, berbatov, emre, malouda, montella için geçmiş dönem oyuncularını sayarken "elit" diyen yazar dostumuz ribery, robben( neden sadece 2010'lardan önceye dahil ediliyor), hazard, lewandowski, yaya toure, salah, neuer, kroos, chiellini, bale, neymar, ramos, agüero, silva, lahm, barzagli, reus, thiago silva, kompany, alves, benzema, griezmann, marcelo'yu elit oyuncu olarak saymıyor.

    bende eskiyi severim, nostaljiye bayılırım ama bu kadarı biraz abartı olmuş.
  • yıldızlarıyla beraber takım halinde oynayamayanların söndüğü zamanların oyunu. bir bakmışsın dünya kupasında ya da şampiyonlar liginde favori olmayan takım şampiyon olmuş. akılda kalanlarsa, italyan futbolu ve ancelotti dönemleri vs.
hesabın var mı? giriş yap