• bbc'nin öz be öz ingiliz olduğundan şu kadarcık şüphem olmayan spikerinin eşsiz yorumlarıyla izlendiğinde zevki kat be kat artan yarışmaydı ayrıca. hele de kapanış sırasında ettiği laflar:

    "sanırım bu yarışma avrupa'yı ne kadar tanıdığımızı bir kez daha gösterdi, ve avrupa'nın biz ingilizleri ne kadar az sevdiğini de. ben şahsen oyumu buna vermezdim, ama en başında da dediğim gibi göbek dansı hep işe yaramıştır. bayanlar baylar, karşınızda harem! kendilerini çılgın bir parti bekliyor. ben katılmayacağım, yaşlı bir adamım ve güzellik uykumdan feragat edemem... koca bir sıfır çektik, ama kendinizi üzmeyin, zira gelecek yıl yine burada olacağız ve bundan daha iyisini yapabilir miyiz bilemiyorum, çünkü sonuçta bu eurovision. gelecek yıl türkiye'de bir yerlerde buluşmak üzere. iyi akşamlar."

    böyle bir kapanışı trt spikeri yapsa o adamdan bir daha haber alınır mı acaba....
  • tam türk işi kazandığımız bir yarışma oldu. bunca yıldır eurovision izlerim her seferinde bir ülke çıkar puanlamanın ortalarına doğru 2. ile arasındaki farkı açmaya başlar ve daha sonra yarışmayı koparırdı. 2003 yılındaki yarışmada ise puanlamada son ülkelere girilirken lezbiyen ablalardan oluşan ve şu an ismini hatırlayamadığım popüler bir grupla yarışmaya katılan rusya, herhangi bir dilden bağımsız tamamen anlamsız kelimelerden oluşan şarkısıyla belçika ve sertab erener'in muhteşem everyway that i can'i ile türkiye'nin birincilik şansı devam ediyordu. artık son birkaç ülke kaldığında rusya matematiksel olarak olmasa da birincilik şansını kaybetmiş, zirvede türkiye ve belçika'yı yalnız bırakmıştı. türkiye öne geçiyor, belçika yetişiyor derken olay iyice basket maçına dönmüş, tarihinde hiç 1. liği bulunmayan biz türkler heyecanda tavan yapmıştık fakat artık geriye son bir ülke kaldığında(yanlış hatırlamıyorsan slovenya idi) belçika'nın gerisinde idik ve yalnızca 10 veya 12 puan almamız halinde birinciliği kazanabilecektik. zaten şu ana kadar tamamen bir mantık hatası şeklinde gelişen yarışmada adeta bir son saniye üçlüğü bularak birinciliğe uzanıyor ve yılların özlemine son veriyorduk. bu bir türk işi değildir de nedir dostlar? kazandığımız tüm uluslararası başarılarda devreye giren; son dakika gollerini, son saniye üçlüklerini getiren ruh o gece de riga'daydı ve biz eurovision tarihinde görülmemiş bir şekilde 1.nin son anda belli olduğu yarışmayı kazanıyorduk...
  • azımsız türk gençliğinin yine ortaya döküldüğü yarışma,

    futbolda dunya 3. ol, "amannnnn 4 sene sonra gene var,nolcak,onemli değil"

    dünya güzeli çıkart, "ne olmuş alt tarafı bir kız, hem güzel de değil,jüri torpil yaptı"

    basketbolda avrupa 2.ol "aman abi,ev sahibi ülkeyiz, hakemler bizi savundu."

    güreşte,halterde madalyaları hamuduyla götür, "hocam kaba kuvvet sporu o, saylanmaz." de

    atletizim de şampiyon çıkar, "hacı madalyayı bırak, yakışıyo mu kıza,kazık kadar antrenörüyle aşna fişne."

    cannes film festivalinde 2. ol ,büyük jüri özel ödülünü al,"baba o yarışma da hep dünya ya hitap etmeyen filmleri seçiyo zaten" diye, yarışmaya bile bok at.

    ve bu denyo mantığın son cırcırı , eurovision da 1.ol ve " ne bu yaaa,sanki dünya yı kurtardık, amaaannnn sarkı,türküyle birinci mi olnurmuş, eeee nolmuş alt tarafı bir sene azcık fazla turist gelcek, zaten şarkı ingilizce,türkçe olsa gene sonuncuyduk,...vs" de.

    ey cemaat önemli olan ortaya dünyanın 8. harikasını koymak değil, önemli olan reklam yapmak ses duyurmak dünya arenasındaki yarışmalarda. yani bok yarışması olsa bile en kaliteli sen sıçacaksın...

    daha iki eliyle şeyini doğrultamayan yurdum gençleri en azından başkalarının olumlu anlamda yaptıklarına/yapmaya çalıştıklarına pc başından ahkam kesmese demek istiyorum.
  • muhtemelen 97 de katıldığımız parça şebnem paker - dinle şimdi olsaydı en yakın rakibinden 30-40 puan önde birinci olurdu...
    o kadar kaliteli bi yapımdı ki.. elektronik müziğe gülüp geçmiş * bir eserdi gerçekten...
  • previously on eurovision: #49931644

    --------------------------------

    final gecesine yönelik trivia:

    -ilgi ve heyecanın avrupa genelinde 2002 yılına kadar kademeli olarak düştüğü ve oldukça sönük geçen 47. yarışmanın ardından reytingin tavan yaptığı, bütçe musluklarının açıldığı ve sahne şovlarıyla görsel tasarımın sınıf atladığı ilk yarışma olmuştur.

    -gece boyunca şarkılar sahne alırken çeşitli ülkelerin meydanlarında toplanan kalabalıklara canlı bağlantılar yapılmış, elton john yayına katılmış, hatta bir ara uydu bağlantısıyla uluslararası uzay istasyonu'ndaki astronotlarla bile iletişime geçilmiştir.

    -türkiye, avusturya, yunanistan, bosna-hersek ve slovenya önceki yıl son sıralarda yer almaları sebebiyle aslen 2003'te yarışma hakkını kaybetmiş, kontenjanın yükseltilmesi sonucu son anda yarışmaya dahil olmuşlardır.

    -26 ülkenin yarışmasıyla tüm zamanların katılımcı rekoru kırılmıştır-rekor 2012'de tekrarlanmış, 2014'te 27 katılımcıyla kırılmıştır-.

    -oylama belçika, rusya, türkiye, norveç ve avusturya'nın kıyasıya mücadelesiyle başlamış, avusturya ve norveç'in geride kalmasıyla üçlü yarışa dönmüştür. ilk yarı sonlanırken liderliğe oturan türkiye, son üç ülkede 3. sıraya kadar düşmüştür. 12 puanlar çok geniş biçimde dağılmış ve kazananı son ülkenin puanları belirlemiştir. 2002 finaline benzeyen bu durum, günümüze dek yaşanmış son örnektir.

    -yarışmayı çokça spekülasyona yol açan ingilizce parçası everyway that i can ile sertab erener kazanmıştır.

    -final öncesinden sonrasına kadar rusya'nın ve temsilcisi t.a.t.u.'nun damga vurduğu bir yarışma olmuştur. ünlü müzik ikilisinin organizatörlere yönelik kaprisleri ve şikayetleri-sahnede soyunmalarına izin verilmemesi gibi- yarışma öncesinde medyada sıkça haber olmuştur. şarkılardan önce temsilcileri tanıtan videolar yayınlanırken, yaşanan problemler sebebiyle rusya'nın filmi t.a.t.u.'nun provalardaki agresif görüntülerinin bir kolajı olarak ekrana verilmiştir.

    -rusya gece boyunca yuhalamalarla karşılaşmış, şarkıları sırasında salonda protestolar kesilmemiş, puan aldığı her seferinde tepki görmüştür.

    -oylamada değişikliğe gidilerek yeniden %100 televotinge geçilmiş, acil durumlarda jüriye dönülmüştür.

    -irlanda, oylamada ilk sıralarda yer alması ve televoting sonuçlarının bir türlü gelmemesi sebebiyle jüriye dönmek zorunda kalmıştır.

    -rusya yarışma sonrasında sonuçlara ve üçüncülüğe itiraz etmiş, irlanda'daki sorunlar sebebiyle birinciliği kaçırdığını iddia etmiştir. ebu'nun yaptığı incelemeler sonucunda irlanda'da televoting oyları kullanılmış olsa türkiye'nin yine de birinci olacağı, ancak belçika yerine rusya'nın ikinci olacağı tespit edilmiştir. ebu, irlanda'nın kurallar çerçevesinde hareket ettiğine kanaat getirerek jüri oylarını saymıştır.

    -irlanda'ya yönelik itirazları sürerken rusya'nın da bizzat jüri oyu kullanması ve oylarını bir hayli politik dağıtması tepki çekmiştir. rusya, sıralamada gerilerde olan ukrayna, hollanda ve romanya'ya yüksek puanlar verirken türkiye'ye hiç puan vermeyen çok az sayıdaki ülkeden biri olmuştur-türkiye'den rusya'ya 10 puan gitmiştir-.

    -oylamalar ekrana gelirken önceki yıllardakine benzer bazı aksaklıklar yaşanmış, bosna-hersek sıralamayı karıştırınca oy dağılımına baştan başlanmış, ispanya, yarışmada bulunmamasına rağmen 9 puan anons etmiştir.

    -her yıl bir ülkenin yarışmayı trollemesi geleneği bu yıl da bozulmamış ve avusturya'nın bahislerde sonuncu olacağı gözüyle bakılan sıradışı şarkısı 6. olmayı başarmıştır.

    -ingiltere eurovision tarihinde bir ilk yaşayarak yarışmayı 0 puanla sonuncu olarak kapatmıştır. yarışmada başka 0 puan alan olmazken, önceki yılın birincisi ev sahibi letonya da tek bir ülkeden aldığı 5 puanla ingiltere'ye dipte eşlik etmiştir.

    -yarı final uygulamasına geçilmeden tüm yarışmanın tek bir gecede yapıldığı son eurovision olmuştur. ilk 10 ve 4 büyükler, 2004 finaline doğrudan katılmaya hak kazanmıştır.

    -fransız solist, şarkının başındayken saçını saçma sapan savurmuş, yüzüne yapışarak performansı boyunca ağzına giren ve oldukça dikkat dağıtan bir tutam saçla şarkısını baştan sona okumakta ısrar etmiştir.

    -------------------

    next on eurovision: #50968439
  • bu yarışmadaki oylamada zannediyorum asıl golü slovenya değil isveç atmıştır. bitime iki ülke kala herkesin çatır çatır oyladığı belçika'ya isveç, "hadi ordan, sizin yaptığınız şarkıyı da sizi de" demiş ve puan vermemiştir böylelikle belçika ve türkiye arasındaki 10+ bilmem kaç puan farkı isveç'in türkiye'ye verdiği 8 puanla çok aza inmiş ve bitirişi bilindiği gibi slovenya yapmıştır.
  • belçika bize 12 puan vererek resmen kendi ipini çekmiştir.
  • yanlış hatırlamıyorsam birincilik kesinleşmesi söz konusu değildi. kafa kafaya belçika mı artık kimse, onunla yarışmış ve son oylarda kazanmıştık diye hatırlıyorum. o gün ne sikimeyse artık yazlığa gitmiştik. tabi çok sakin sessiz bir halde, 6'lı halley paketiyle kutlama yapmak durumunda kalmıştım. radyo açıktı, yunan kanalları arasından seçebildiğim bir radyo kanalında sertab'a övgüler düzülüyordu. hatta o gece bir ilişkinin temeli de atılmıştı ki zaten bir ay sonra da atılan temel vücut bulmuştu. bütün bunları bir araya getirince çöp hafızamın maçlardan ibaret olmadığını görüp üzülüyorum.
  • sertab'ın "ölüyorum stresten, yaklaşmayın asabiyim ben" delici bakışlarıyla etrafı süzüp, tatu'nun tek kozunu elinden almak gayesiyle çevresindeki dansçılarla sahnede iktidar kavgasına tutuştuğu, buna rağmen sergiledikleri süper performansla avrupa'yı göbek dansı manyağı yapmaya çeyrek kalan yarışma. ağlamak istiyorum.
  • sertab eline iğne batsa attığı çığlıkla kazanır bu yarışmayı zaten diye düşündürten, neden modası geçtiği şimdi birden hatırlanıveren yarışma. bu ne yaw, tatu bile zarıl zarıl böğürüyor. eeeh eytere bea....

    aha sevişecek mi ne.... hmmm.....
hesabın var mı? giriş yap