• esasında 2005 yılında bugünkü türkiye ekonomisini öngören ekşi sözlük yazarı olacaktı ancak 50 karakter sınırı.

    huger nickli ekşi sözlük yazarıdır efendim. üstelik bunu (bkz: asya krizi/#6606176) gibi türkiye ile doğrudan alakası bulunmayan bir başlıkta dile getirmiştir. yazının her kelimesi değerli olmakla birlikte son paragrafa dikkatinizi çekerim.

    "aslinda o devirde asya'ya batidan gelen paralar uzun vadeli sermaye yatirimlari olmu$ olsaydi belki de boylesine buyuk bir kriz ya$anmayacakti.. dilim varmak istemiyor ama $u sicak para denen olgu 2005-2006 doneminde umarim turkiyemizin de ba$ina buyuk dertler acmaz.. cunku $u cok acik ki, 2004'teki ekonomimizde gorulen tum bu iyimserligin kaynagi ulkemizde halen mevcut olan 10-15 milyar dolarlik (ytl ile 10-15 bin dolar) sicak paradir, yoksa ihracat-ithalat dengesinde, ic-di$ yatirimda, istihdamda gozle gorulur onemli bir pozitif degi$iklik yoktur.. allah sonumuzu hayir etsin.."

    bu entry'e denk gelmem de garip bir şekilde netflix'te izlediğim bir gezi programı * vasıtasıyla olmuştur. programın bir bölümünde bangkok'ta yapımı yarım kalmış yüzlerce gökdelenin atıl bir şekilde kendi hallerine bırakıldığı ve bunun sebebinin de asya krizi olduğundan bahsediliyordu. yani görebilenler için alelade bir gezi programında bile inşaat ekonomisinin bir fayda getirmediği anlatılmakta ancak bizimkiler hala paranızı inşaata gömün siz de kazanın gibi abukluklar peşinde.

    şimdi diyebilirsiniz ki bunları öngörebilmek bir meziyet değil herkes inşaatla bu işin yürümeyeceğini anladı falan ama adam bunu "13 yıl önce türk ekonomisi şöyle şahlanıyor, ab'ye şu tarihte gireceğiz, türkiye böyle uçuyor" tarzı söylemlerin havada uçuştuğu dönemde yazmış. kendisini bu öngörüsünden ötürü tebrik edip, entry'si kıyıda köşede kalmasın istedim. hem belki ekşi şeyler editörleri görüp asya krizi başlığındaki 1-2 entry'i derleyip siteye koyarlar da 3-5 kişi daha bir şey öğrenir.
hesabın var mı? giriş yap