• "formula 1 2007 pilotlar şampiyonası lideri çaylak lewis hamilton mı, ünvanı elinde tutan fernando alonso mu, yoksa bahtsız bedevi kimi raikkonnen mi olacak?" sorusuna cevap bulacağımız yarış.
  • yarış öncesi puan durumu :

    hamilton 107
    alonso 103
    raikkonen 100

    şeklindedir.
  • takip edebildiğim sezonlar içinde son yarışa kadar şampiyonluk mücadelesinin devam ettiği ilk sezon oldu 2007 formula 1. 21 ekim'de sanırım yıllarca unutamayacağımız bir yarış izleyeceğiz brezilya'da. şampiyonluk adaylarından işi en zor olanın raikonen olduğunu söylemeye gerek yok zannedersem çünkü raikkonen'in şampiyon olması iki mclaren'in de yarış dışı kalmasına bağlı tabi mclaren'lerin podyumun çok gerisinde kalma gibi düşük ve bu sezon hiç de karşılaşmadığımız bir ihtimali göz önünde bulundurmazsak. bence dizginleri bırakılmış atlar gibi birbirleriyle yarışacak olan alonso ve hamilton'ın araçlarının çarpışıp yarış dışı kalma ihtimali bile önceki ihtimalden daha yüksek. alonso ve hamilton'a bakıldığındaysa, alonso'nun normal şartlar altında hamilton'a yarış içinde en fazla 2 puan fark atabildiği görülüyor ki bu da şu anki 4 puanlık farkın kapanma ihtimalini oldukça düşürüyor. sadece 2007 avrupa gp'sinde 10 puanlık bir fark atabilmiş alonso ama bu yarışta hamilton çok gerilerden start almıştı.
    bu durumda sıralama turları her şeyi sonuçlandıracak gibi geliyor bana. yani şampiyonluk için 14 gün değil 13 gün bekleyeceğiz *.
  • f1 2007 sezonunun şampiyonunu aşağıdaki kombinasyonlar doğrultusunda belirleyecek yarış.
    fernando alonsonun şampiyon olması için:
    * 1. olması, lewis hamiltonun en fazla 3. olması
    * 2. olması, lewis hamiltonun en fazla 6. olması
    * 3. olması, lewis hamiltonun en fazla 8. olması ve kimi raikkonen'in kazanmaması
    * 4. olması, lewis hamiltonun puan almaması ve kimi raikkonen'in en fazla 2. olması gerekmektedir.
    kimi raikkonen'in şampiyon olması için:
    * 1. olması, lewis hamilton'un en fazla 6. olması ve fernando alonso'nun en fazla 3. olması
    * 2. olması, lewis hamilton'un en fazla 8. olması ve fernando alonso'nun en fazla 4. olması gerekmektedir.
    diğer tüm sıralama kombinasyonları lewis hamilton'u şampiyon yapmaktadır.
    görüleceği üzere hala favori lewis hamilton, sürpriz de kimi raikkonendir. ama unutmamak lazım, motorsporlarında her an her şey olabilir.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap