2 entry daha
  • ileri bir tarihe ertelenmezse tehlikeli kazalar yaşanacak gibi. resmen izlediğim en yavaş yarış.
  • her şeyin yeniden başlayacağı yarış olacak gibi. hamilton pit girişinde çakıl havuzuna oturdu; raikkonen ilk sırada, alonso ikinci..
  • mclaren'den lewis hamilton'in islak zemin lastiklerinde fazla israr etmesi nedeniyle lastiklerini tamamen yitirdikten sonra (sag arka lastikteki sorun yaris aninda bile gozle gorulur hale gelmisti, ayni sekilde henuz ilk pitte sol on lastigin desenlerinin tamamen eridigi gorulmesine ragmen lastikler yenilenmemisti, bunlar hep mclaren'in hatalari) liderligi ferrari'den kimi matias raikkonen'e teslim edip takim arkadasi fernando alonso'ya gecilmek uzereyken lastikleri degistirmek icin pite girerken cakila cikip saplaninca yaris disi kaldigi ve hem raikkonen'in hem de alonso'nun sorun yasayip puan alamamasi durumunun gerceklesmemesi halinde sampiyonun son yarista belirleneceginin ortaya ciktigi yaristir.

    ben de asagidaki yaziyi hazir tutuyodum finishle birlikte yapistirayim hemen diye, kismet degilmis:

    mclaren mercedes'in caylak pilotu lewis hamilton'un sampiyonlugunu ilan ettigi yaristir. boylelikle kendisi en genc sampiyon ve caylak seonunda sampiyon olmayi basarmis ilk pilot olmustur. basin toplantisinda kullandigi araca olan katkilarindan dolayi kendisinin ferrari'ye tesekkur etmesi yerinde olacaktir. ote yandan takimin yaptigi bir dangalaklik nedeniyle kendisine yuklenmek dogru degildir, kendisi gercekten kaliteli bir kumas oldugunu gostermis, dile kolay son iki senenin sampiyonu takim arkadasini tokatlamis, kazandigi birincilik ve podyumlarla sampiyonlugu gercekten hak etmistir.
  • raikkonen alonso ikilisinin aynı takımda* anıldığı yarış oldu. raikkonen hamilton kadar haketmişti zaten bu yarışı kazanmayı. şans ondan yanaydı. son yarışı heyecanla beklememizi sağlayan yarış oldu en nihayetinde.
  • ilk 6'da 5 ferrari aracının olduğu yarış.

    edit: evet 5 dikkatlice saydım.
  • kimi raikkonen'in, ferrari'nin 200. birinciligine imza attigi yari$tir. hamilton'in ba$ina gelenler $uphesiz en cok kimi'nin ve ikinci olan fernando'nun i$ine yarami$tir. massa ucuncu olurken; pistteki en genc surucu sebastian vettel, caponya'daki $anssizligini bu yari$ta yenmi$, bitime iki tur kala takimdan "save the fuel" uyarisi alsa da $eytanin bacagini kirarak dorduncu olmayi ba$armi$tir. ralf $umayer attigi spinlerle yari$i dans ederek gecirmi$tir.
    yari$ta jean todt'un yaninda yer alan sevdicegi michelle yeoh ve uc saniyeligine de olsa kameralarin yakaladigi keanu reeves gozden kacmami$tir.
    dananin kuyrugu iki hafta sonra brezilya'da kopacaktir.
  • tek yarışa şampiyonluk bırakan, sonunda yüzümüzü güldüren, keyif ötesi yarış olmuştur.
    (ağlattın beni räikkönen!)
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap