• 18 temmuz-2 agustos arasinda roma'da duzenlenecektir.
    sutopu, acik deniz yuzme, kule atlama, tramplen atlama ve senkronize yuzme yarismalarini da kapsayan sampiyonanin havuzdaki yuzme yarismalari 26 temmuz-2 agustos tarihleri arasinda yapilacaktir.
  • gün itibariyle yüzme yarışları açık denizden havuza geçmiş ve turnuvanın en heyecanlı, en keyifli günleri başlamıştır.

    yüzmede ilk günün finalleri şu şekilde :

    bayanlar 400 metre serbest
    bayanlar 4x100 metre serbest
    erkekler 400 metre serbest
    erkekler 4x100 metre serbest

    ilk günün finaller öncesi en büyük sürprizleri italyan yüzücü massimiliano rosolino'nun ve son olimpiyat şampiyonu koreli park'ın 400 metre serebst finaline katılamaması oldu. tsi 19.00'da akşam seansı ve dolayısıyla ilk finaller başlıyor.
  • bayanlar 400 metre serbestte 3.59.15'lik derecesiyle italyan yüzücü federica pellegrini'nin altın madalyayı dünya rekoruyla kazandığı turnuva.

    3.59.15'in dünya rekoru olmasının dışında şöyle bir özelliği var ki bayanlar 400 metrede ilk kez bir sporcu 4 dakikanın altına iniyor.. 53 sene evvel bu kategoride bir bayan 5 dakikanın altına inmiş ve insanlar şaşırmış deliye dönmüş nasıl olur diye.. 53 yıl ve tam 1 dakikalık gelişme..

    ayrıca 1970'lerin başında bu kategoride erkeklerde 4 dakikanın altına ilk kez inilmişti, bir bayanın bir erkeğin derecesine erişmesi için tam 35 yıl geçmiş oldu yani..
  • pekin olimpiyatları'ndaki efsanevi erkekler 4x100 serbest yarışının rövanşı az sonra yapılacak. abd ve fransa arasındaki rekabet bir rekor getirecek mi göreceğiz. elemelerde en iyi dereceyi brezilya yapmış. heyecanla bekliyoruz.

    edit: abd, fransa'yı yine geçti. son 20 metrede atak yapan 20 yaşındaki nathan adrian takımına altını getirdi. dünya rekoru 1 saniyeyle kaçtı ama şampiyona rekoru geldi. rusya'nın ardından üçüncü olan fransızlar ise yine yarış sonunda şapşal şapşal etrafa bakınmak zorunda kaldılar.
  • havuzda önümüzdeki 20 yılda bir daha kırılamayacak rekorları seyredeceğimiz şampiyona oluyor. bundan sonra yüzmede rekorları bizim çocuklarımız seyreder. tabi bunun en önemli sebebi fina'nın rekorların kırılmasında büyük etkisi olan teknolojik mayoları yasaklaması ama fina geç kaldı ve mayolar roma'da kullanılıyor. büyük ihtimalle fina ilerleyen yıllarda yavaş yavaş bu mayolara izin verecektir
  • 200 metre serbest finalinde paul biedermann'ın michael phelps'in 1 boy kadar önünde altın madalyayı aldığı şampiyona.

    1.42.00 ile dünya rekounu da kırdı biedermann ve bunu yaparken phelps'e 1.22 saniye fark attı..
  • 3. gününde de sürprizlere sahne olmaya devam eden şampiyonadır.

    100 metre bayanlar sırtüstü finalinde olimpiyat gümüş madalyasına sahip zimbabveli kirsty coventry 8. sırayı aldı, yani sonuncu oldu..
  • hotbird uydusunda rai sport plus kanalından şifresiz bir şekilde, canlı takip edilebilir. yayın italyanca bir sunumla gerçekleşiyor ama diğer her şey (tablolar, sonuçlar, sıralamalar vs) ingilizce pek tabi..
  • michael phelps 200 metre kelebekte 1.51.51 ile kendi dünya rekorunu geliştirip ilk bireysel altınını almıştır bu turnuvada.
hesabın var mı? giriş yap