13 eylül 2009 gece 4 itibariyle
madonna'nın sahneye çıkmasıyla başlayan ödül töreni.
michael jackson'a ithaf edilen ödül töreninde açılış konuşmasıda tabikide king of pop hakkındaydı.hemen ardından gerçekleşen
michael jackson şarkılarından oluşan dans gösterisi ve tabiki beklenen kişi
janet jackson'ın
screamşarkısını söylemesiyle gecenin ilk showuna imza atılıyor.aynı zamanda günün en anlamlı showuydu.
ardından
katy perry'nin
we will rock you parçasının eşliğinde gecenin sunucusu
russell brand.gece boyunca kendisine pek sunmak için fırsat kalmadığını düşündüğüm şahıs.
megan fox'a yaptığı hap ve deli göndermesi gayet yerinde ve güzeldi.biliyorsunuz
megan fox birkaç gün önce şizofren olabilirim tarzında birşeyler sallamıştı her zamanki gibi.
gecenin ilk ödülü best female artist adaylar ise;
lady gaga -
poker facetaylor swift -
you belong with mekaty perry -
hot n coldpink -
so whatbeyonce -
single ladieskelly clarkson - hatırlamıyorum
listede güçlü adaylar vardı ama bence poker face aralarındaki en iyi videoydu.ama amerikan teenage topluluğu
taylor swift'e kafadan salladı ödülü.ve asıl bomba olay taylor tam ödül konuşmasını yaparken sahneye fırlayan
kanye west oldu.kanye mikrofonu taylor'ın elinden kapar kapmaz 'yo taylor. ı’m really happy for you. ı’m gonna let you finish but
beyonce had one of the best videos of all time. one of the best videos of all time!”diye olayı patlattı.tabi taylor konuşmasını yapamadı ve mtv yayını kesmek zorunda kaldı.aşkım kanye burdan sana sesleniyorum tüm bu çirkeflikler beyonce için mi.çok kalbim kırıldı.hayır eğer mtv tarafından oyuna getirildiysen söyle affediyim bebeğim ama yanındaki keltoş
amber rose yüzünden artık biraz zor.hah sonra yuhlanırsın böyle millet tarafından.
ortalık sakinleştikten sonra güzel
leighton meester ve
jack black'in sunumuyla best rock video;
coldplay -
viva la vidafall out boy -
i don't caregreen day -
21 gunskings of leon -
use somebodyparamore -
be codeben dedimki bu
fall out boy her zaman neşeli ilginç kliplere imza atıyor neden olmasın? ama gel görki
green day aday oldukça alır bu ödülleri sanırım..ve kazanan green day oldu.
gecenin ikinci performansı
taylor swift tarafından gerçekleşti.metro istasyonunda başlayıp taylor'ın metroya atlayıp gençlerle çoşmasıyla devam eden ardından meydandaki taksinin üstüne çıkıp hep beraber çoluk çocuk eğlendikten sonra son bulan bir performanstı.ve ardından beklediğim performans
lady gaga ve
paparazzi .çok güzel bir sahneye sahipti,piyano sahneside sevdim canım haberin olsun.ama performansın sonunda kana bulanman daha da bir güzeldi show icabı hani.nese efendim sıra best pop video;
beyonce -
single ladieslady gaga -
poker facecobra starship ft
leighton meester -
good girls go badbritney spears -
womenizerdiğer adayı çıkaramadım çok bilinmiyordu zaten
kazanan
britney spears oldu.tebrikler britney iyi bir come backsin ne diyelim.kendisi turnede olduğu için bağlandılar.
lady gaga'nın eli hala boş.burda ne diyoruz çok adaylık o kadar eli boşluk,az ve öz aday olcaksın.
sonracığıma
green day bir performans patlattı.herkes sahneye topladı çoşturdu falan.ardından amerikan'ın bıkmadan usanmadan magazin yaptığı
twilight kadrosu(
taylor lautner,
kristen stewart,
robert pattinson) neymiş efendim
new moon filminin trailerını izlicekmişiz iyi eyvallah.bu sırada bu lautner'in bir garip yürüyüşü var.
ardından bir performansta
beyoncedan
single ladies şarkısıyla geldi.performansta da klipteki gibi pek olay yoktu.sonrasında;
best male video
eminem -
we made youne-yo -
miss independentjay-z-
d.o.at.i ft
rihanna -
live your lifekanye west -
love lockdownp.didy önceki kazananlardan bahsederken kanye bir yuhlanmada burda ismi geçince aldı.nese ödülü beklediğim gibi
t.i aslan parçası kaptı.ardından
muse'un amerikan tvlerindeki ilk performansına tanık olduk.
jennifer lopez best hip hop videoyu sunmak için sahneye çıktı.jennifer o saçlar ne öyle kezban gibi olmuşun git kestir biraz canım hadi..neyse adaylar
eminem -
we made youflo rida -
right roundkanye west -
love lockdownjay-z -
d.o.aasher roth -
i love collegekazanan isim
eminem..
dj a.m'in anılmasının ardından sonunda best new artist ödülü
lady gaga'ya gitti.eli boş dönmedi kendisi.
pink cambaz olarak sahneye döndü vallaha helal olsun hopladı zıpladı baş aşağı falan iyi performans sergiledi.ve beklenen ödül video of the year;
beyonce -
single ladieseminem -
we made youlady gaga -
poker facekanye west -
love lockdownbritney spears -
womenizerödül
beyoce'a gitti de ben anlamadım (kanye'yide) ne var bu klipte o kadar yılın klibi seçcek kadar.ya da 5'inden 3'üne ödül verdik
beyonce da eli boş dönmesin mi? nese burda
beyoncebüyük bir delikanlılık ablalık yaptı,taylor'ı sahneye çağırdı.konuşmasını yapabildi mağdur taylor.
sıra kapanışa gelmişti ve iki büyük
alicia keys ve
jay-z deydi sıra.new york gerçekleşen ödül törenine uygun new york temalı bir şarkı,arkada new york resimleri,hatta piyanonun üstündeki muhteşem new york resimleri vallaha billaha atlayıp uçağa bir gidesim geldi(gönül isterdi bir
frank sinatra çıksa new york şarkısı söylese).bu iki üstad karşılıklı döktürdüler.ama asıl kapanış tabiki
michael jackson'ın beklenen filmi
this is it'in trailerının gösterimiyle oldu.
russell brand'te ödül olarak katy perry ile aynı otelde kaldığını belirterek hadi koçum görelim seni nidalarıyla gece sonlandı.