• nba playoffs 2011in son serisi.
    iki takim 5 sene once yine finalde karsilasmisti (bkz: 2006 dallas mavericks miami heat final serisi). 2006 serisinden beri hala takimlarinda olanlar dallas'tan dirk nowitzki ve jason terry, miami'den dwyane wade ve udonis haslem.

    her iki takim da konferans finallerini 4-1 kazanarak finale geldi. cekismeli ve son dakikaya kadar heyecanli maclar izleyecigimiz dusunuyorum, keza her iki takimda son ceyrekte muthis comebackler yapabilceklerini gosterdiler.

    marc cuban konferans finali sonra "we ain't done yet" demisti, umarim oyle olur. playofflarin mvpsi dirk nowitzki'ye ve dallas'a basarilar.
  • kimilerine göre revenge of the sith, kimilerine göre return of the jedi, bana göre ise a new hope
  • o değil de bütün maçlar lanet olası hafta içine denk geliyormuş.
  • senede bir gidermişsin miami'ye
    nowitzki, star yazdırmışsın künyeye
    babasız tecelli edip playoff'a
    şebek olup çembere gerilmeyesin..
  • boston miami serisinde 3 kişi bir takımı yener mi yener demiştim favorim yine miami evet üç kişiyle geldiler buraya kadar ama şikago serisinde haslem takıma döndü miller bile katkı yapmaya başladı miami savunma sertliği, atletizmi ve temposu ile yaşlı dallası geçer diyorum tahminim 4-2
  • türkiye olarak dirk'i çok sevdiğimiz sonucuna vardığım final serisi. açıkası bu kadar süper karekterli bir oyuncu olan dirk nowitzki'nin ömrünü verdiği bu lig de şampiyon olmasını çok isterim. onun için son şansdır bu final serisi.

    dallas buraya kadar favori olarak gelmedi. hatta play off serileri belli olamaya başladığı sıralarda herkes karşısında hep kötü bir playoff takımı olan dallas'ı görmek istiyordu. portland ile oynadıkları seri öncesi herkes portland'ı serinin galibi gösteriyor ve portland cephesi göbek atıyordu. ama karşılarında hiç öyle bir dallas görmediler. sonra ki lakers serisinde açık ara herkes lakers'i serinin galibi gösteriyordu. süpürdüler. üstelik şampiyonun ayağa kalkamadığı yerlerde hep onlar ayağa kalktılar. ama bazıları hala dallas'ın bu işini galiplerin yapamadıkları bağlıyor ve oklahama karşısında niye şans vermiyordu. gerçi onlara sorsan serinin öyle bitmesinin tek sebebi russell westbrook ve oklahama, bence öyle yaparak bireysellikden çok daha uzak takım basketbolu oynayan, nba çoğu takımların yapamadığı değişik oyunları ve savunmaları uygulayan bir takım karşımızda. geçen senelerde en çok yaşadıkları işler kötü giderken işi iyie sıvayan bir dallas'da yok artık. lkaers serisinde de, oklahama serisinde gördük bitti denilen maçları çevirdiler. dirk'i ayrı bir yere yazarsak oldukça dağılımlı bir sokr gücüne sahipler. her maçın kaderini bir başka oyuncu yazabiliyor. playofflarda ortadan yok olan jason terry, shawn marion gibi adamlar maçlarını çevirebilir. her maç çok istikrarlı yıldız oyuncu (dirk) ve bench katkısı alıyorlar. eğer yaşlarını saymaksak çok ciddi handikapları yok. zaten buraya kadar sadece 3 maç kayıp ederek geldiler.

    miami ise sezonnun çok önündeler. kimse onlardan -en azından- ilk sezon için bunu beklemiyordu. onlarda sadece 3 maç kayıp ettiler. ama oynadıkları oyun dallas'ın nerede ise tam tersi. herşey bireysellik üzerine kurulmuş durumda ve kazanmaları için mutlaka büyük üçlüden ikisi çok iyi oynamak zorunda. bu üç oyuncu dışında hiç istikrarlı huum katkısı vereek adamları yok. joel anthony savunmaya çok şey kattı ama hucum nerede ise yok, mike bibby'de hucumda şutu riske edilebilecek bir oyuncu. james jones, mario chalmers gibi yedeklerin hiç istikararı yok, udanis haslem ise sahaları göndüğü ilk bulls maçı dışında beklenen performansına döndü. zaten bu kadar uzun süre sakat birisinin kaldığı yerden devam edebilmesi çok zordu. miami çok iyi savunma takımı ama vasat bir hucum takımı. beşinde diğer iki oyuncunun hucum gücünün olmaması rakipleri birer kazanç oluyor ve nispeten büyük üçlüğü yavaşlatmak kolay oluyor. ama playoff boyuna öğrentikleri bir şey o da son periyot oynamak. boston bu yana bu işi çok iyi beceriyorlar. ama bütün serilerde özellikle bulls ve celtics serilerin hep çok farklı hikayeleri var ve hikayelerin dallas'da yazılması sanki biraz zor gibi.

    biraz dallas nasıl kazanır, heat nasıl kayıp eder yazısı oldu ama, gönül dirk nowitzki'yi o yüzükle görmek istiyor. ama herşey önce çok farklı hikayelerin çıkacağı bir final serisi olacak ve dallas kayıp etmenin ne olduğu çok iyi biliyor ve onların önünde başka bir şens de yok. heat kazanırsa muhtemelen bir serinin ilk başlangıcı da olabilir. üç yıldız geri kalanın teferrürat olduğu bir takımın şampiyonluğa tanık olacağız ve bu ilerisi için hiç de güzel olmaz. ben hala takım oyunun olan bir basketbol izlemek istiyorum. teke tek sokak basketbolu değil.
  • serinin ilk 2 maçından sonraki maçlar finallerime denk gelecek. nba yönetimine başta david stern olmak üzere allah sizi bildiği gibi yapsın demek istiyorum.
  • miami seriyi alır ve king çoktan hak ettiği yüzüğü takar. haa diceksin ki kaptan dirk hak etmedi mi? hayat her zaman adaletli olmuyor malesef.
  • final dönemine denk gelmesi nedeniyle izlememin zor olduğu final serisi. bir nowitzki hayranı ve dallas taraftarı olarak 2006'nın rövanşının alınacağını düşünüyorum. kadrodaki isimlerden hiçbiri henüz şampiyonluk yüzüğü takamadı ve kariyerlerinin sonuna yaklaşıyorlar. bu fırsatın belki bir daha önlerine gelmeyeceğinin farkındalar. nowitzki ve kidd gibi iki ismin şampiyonluk yüzüğü takamadan kariyerlerini sonlandırmaları eminim herkesi üzecektir. karşıda lebron, wade, bosh gibi isimlerin olması o kadar da önemli değil kanımca. ne chris bosh nowitzki'nin oyun zekası karşısında durabilir ne de miami önceki serilerde rakiplerini durdurduğu kadar dallas'ı durdurabilir. dallas'ın akıcı pas trafiğine dayalı hücumu miami'ye zor anlar yaşatır. tabi marion ve stevenson gibi isimlerin rakibin süperstarlarına yapacağı savunmanın yanında chandler'ın pota altında yaratacağı tehditte sonucun belirlenmesinde etkili olacak. bireysel oyun ile takım oyununun kapışacağı bu seride nowitzki ve arkadaşları ellerine gelen bu fırsatı tepmezler ve seriyi zor da olsa alırlar. 2006'da en kritik yerde 2'de 0 serbest atış atarak serinin tersine dönmesine izin veren nowitzki 24'te 24 attığı oklahama maçında her şeyin farklı olacağı mesajını çoktan verdi bile.
hesabın var mı? giriş yap