• az önce müstakbel abd baskani, zamanın abd dış işleri bakanı olan hillary'nin e-postalarını karıştırırken karşılaştığım bir istihbarat.

    https://wikileaks.org/clinton-emails/emailid/11527

    bize anlatılan neydi. erdoğan savaş istiyor generaller engelliyor. bu istihbarata göre necdet özel savaş yanlısı erdoğan ise savaş karşıtı taraftaymis. tabi istihbarata inanıp inanmamak size kalmış. ben abd dışişleri bakanına kadar gittiyse güvenilir bir kaynaktan bulmuştur diyorum abd'li istihbarat çalışanları.

    not1: döküman ingilizce. hatunu havaalanından almam lazım ayrıntıyı giremiyorum. bilenler bilmeyenlere anlatsın

    not2: başlığı 2012 türkiye-suriye savaşını erdoğan'ın engellemesi diye acacaktim, 1 karakterle sınıra takıldık.

    edit: sanırım sansüre takıldı başlık. neyse ugrasamayacagim seninle sansürcü sözlük.
  • her zamanki asker vs siyasetci politikalarinin dondugu gozukuyor.

    ozet:

    necdet ozel tukurugumuzde bogariz suriye ordusunu, soyle gucluyuz boyle gucluyuz demis. suriye'de yasanan gelismelerin tsk'nin itibarini dusurdugunu soyleyip, mudahele etmeyi gozden gecirmelerini istemis.

    erdogan ve ısmet yilmaz ise nato'nun suriye'ye herhangi bir mudahele'ye sicak bakmadigini vede turkiye ekonomisi iyi durumdayken mudahele etmenin yanlis olacagini soylemis.

    sahsi gorusum girmememiz cok isabetli bir karar olmus. suriye ordusunu bir sekilde yendik diyelim bu sefer de kasirga gibi gelecek isis ile savasmak zorunda kalip cok zarara ugrayacaktik.
  • "peki kim savaş noktasına getirdi?" diye sorulması gereken istihbarat.
  • kandırılan abimiz şu:
    https://en.wikipedia.org/wiki/jake_sullivan
    hillary seçilirse, dış politikadan büyük oranda sorumlu olacak.
    işimiz var yani buralarda:/
  • kandirilan? evet gercekten bazi insanlar, bir united states dis isleri intel'inden daha fazla sey bildigini dusunebiliyor. goruldugu gibi aslinda orta doguda atilan adimlarin cougunun nato politikasi oldugunu insanlara gosteren belgeler.
    neden su an girdik sorusuna cevap basit, demek ki nato o zamanlar girmenin dogru oldugunu dusunmemis, ama su an sartlar degismis.
hesabın var mı? giriş yap