2 entry daha
  • bir kırmızı formamız oldu, bokunu çıkarıp sezonun yarısında giydik. o yüzden bu seneki formalardaki en büyük temennim beyaz / çubuklu / siyah şeklinde olmalarıdır.
    bir de amblem konusu var tabi, kartallı değil normal amblemimizi, dev değil standart boyutlarda, formaya yakışan şekilde görmek istiyorum.
  • rabbim bir yerden verip bir yerden alıyor sevgili beşiktaşlılar. söylenti doğruysa çok uzun zamandır görmediğimiz beyaz ağırlıklı çubuklu geliyor, kırmızı yerine siyah forma geri geliyor, ama bu sefer de düz beyaz forma gidiyor. beşiktaş'ın klasik forması beyaz forma, siyah şort, beyaz tozluktur; o yüzden bir sene beyaz forma çıkarmamamız bana gs'nin parçalı veya fb'nin çubuklu forma çıkarmaması kadar absürd geliyor.

    formaları görmeden daha fazla atıp tutmak istemiyorum, ama parlak griden önce düz beyaz yapılmalıydı. umarım en azından çubuklunun arkası adam gibi çubukludur, zira yine arkası dümdüz bi sözde çubuklu görürsem çirkinleşeceğim.

    adam gibi bir çubuklu (siyah ağırlıklı) örneği için: http://img-cdn.ntvspor.net/…379/juventus3_4gvr5.jpg
  • galatasaray taraftarının yıllar sonra "gerçek parçalı"ya kavuştuğu bu sezonda gönül ister ki bu formalardan biri de "gerçek çubuklu" olsun.
  • çubuklu olanı açıklanmış
    http://www.haber1903.com/…4-iste_cubuklu_forma.html

    yorumlarımızı yapalım:

    artıları:
    - beyaz ağırlıklı olması hoş bir değişiklik, puma'nın yaptığı o çirkin çubuklu haricinde uzun zamandır beyaz ağırlıklı bir çubuklu hatırlamıyorum
    - çubukların omuzlardaki adidas çizgilerine kadar gitmesi güzel, abuk subuk bir yerde kesilmiyorlar.
    - amblemdeki 110.yıl eklemesi, yakası, kollardaki yatay çizgiler gibi diğer ufak detaylar zarif bir şekilde kotarılmış, gözü rahatsız etmiyorlar.

    eksileri:
    - çubuklu falan diyoruz ama yine tam çubuklu değil. yine sırt tarafı tek renk, bembeyaz, kollar beyaz (uzun kolluda iyice göze batacak bu durum), aslında göğsünde 4 tane siyah şerit olan beyaz formadan bahsediyoruz. beyaz formanın yapılmaması gibi bir saçmalık var zaten ortada, bu forma "beşiktaş'ın bu seneki beyaz ağırlıklı" forması olarak görünüyor, gerek yok. yapın beyaz formayı, üzerine bir de tam çubuklu yapın. beyaz forma yokken grinin yapılması çok saçma.
    - amblem yine çok büyük, daha büyük amblem yapınca takımını daha çok seviyor olmuyorsun, allah aşkına birisi bunu yöneticelerimize anlatsın.
    - fontları daha görmedik, ama çubuklunun tam çubuklu olmaması ve dev amblem kullanılması gibi hataların devam ettiğini gördükten sonra dandirik font seçiminin de devam edeceğini tahmin ediyorum. o yüzden bunu da eksilere yazmakta bir sakınca görmedim.

    sonuç:
    geçen seneki çubukludan daha iyi, daha derli toplu. dev amblemi olmasa 2010/2011'in beyazı gibi olacak aslında. lakin yine de beklentilerimizin aşağısında kaldı, yine aynı hatalar tekrarlanıyor. daha kötüsü olabilirdi diyip devam ediyoruz.

    beşiktaş malesef uzun zamandır doğru düzgün bir çubuklu forma yapamıyor. son zamanların en iyisi yine 2007/2008 idi, onun da malesef yine sırtı düz siyah renkteydi. her sene "forma numaraları okunsun diye" muhabbeti dönüyor ama fenerbahçe çatır çatır çubuklusunu yaparken bizim bu "yarım" çubuklularla oynamamız bana koyuyor açıkçası.

    edit: dennis bergkamp uyardı, bu sene tff kararıyla tüm fontlar arial olacakmış. madde 10/4:
    http://www.tff.org/…ekipman-talimati-09.07.2013.pdf

    kaç yıldır kullandığımız fontlardansa arial'ı tercih ederim, ama keşke daha kaliteli bir font seçilseydi.

    edit 2: 2close2 uyardı, aynı doküman, madde 9/3:
    "kulüpler, kullanacakları formaların ince veya kalın çubuklu olması halinde, formalar dikey veya yatay çubuklu olsa dahi, kulübün tescilli renklerinden birinin fon olarak kullanıldığı, 30x35 cm alan üzerinde açık veya aksi rengiyle numarası yazılmış bir forma giymek zorundadırlar."

    şimdi durum buysa, yapılacak en doğru şey formanın arkasını tamamen çubuksuz hale getirmek yerine numaralar için kutular açmaktır, juve örneğinde görüldüğü gibi http://img-cdn.ntvspor.net/…379/juventus3_4gvr5.jpg
    sırtına isim ve numara yazdırmak istemeyen taraftarlar için de tamamen çubuklu formalar satılmalıdır, malesef yine fenerbahçe örneğinde görüldüğü gibi http://magaza.fenerium.com.tr/pinfo.asp?pid=9826

    bana koyan şudur dostlar, fener yıllardır bu çubuklu işini doğru yapıyor, galatasaray'ın formalarında yıllardır bir düzelme var bu sene tam parçalıya sonunda kavuştular, bizde ise bir istikrar yok. yazıktır.
  • her sene aynı muhabbet, evet kesinlikle her sene aynı muhabbet: "seviyorsan alacaksın, beşiktaş forması bu"

    ben takımımın kaliteli formayla sahaya çıkmasını istiyorum arkadaşım, 110 yıllık kulübün artık bir forma kültürü oturtumuş olmasını istiyorum. geçen sene maçların yarısına kırmızı formayla çıktı bu takım, sorsan renkleri siyah beyaz. açın bakın manu'ya, geçen sene bütün iç saha maçlarına kırmızı forma, beyaz şort, siyah tozluk ile çıkmış. bizim klasik formamız beyaz forma, siyah şort, beyaz tozluk; ama bu sene beyaz forma bile üretilmiyor. daha en temel şeyler yapılmıyor.

    ben geçen sene 2 tane nostalji forması almışım, maç formasını almasam da alacak birşeyler bulurum, kimse merak etmesin. önemli olan beşiktaş'ın ismine yakışır formalarla sahaya çıkması.

    allahım benim günahım neydi de bu kadar tasarıma düşman bir ülkede doğdum.
  • grinin detaylı fotoları da düştü
    https://www.facebook.com/…2373390&type=1&permpage=1

    özellikle daha önce paylaşılan şu fotoda baya güzel görünüyor. schuster zamanındaki janjanlı gri formaya göre çok daha güzel olmuş. siyah formayı tam görmeden yorum yapmak istemiyorum ama o da çok ümit verici duruyor. büyük amblem sorunu hepsinde devam ediyor, ama fener formalarını gördükten sonra bunu sineye çekebilirim.

    buruk bir sevinç oldu bu yeni görseller tabi, bu minimallikte, bu şıklıkta bir düz beyaz forma / siyah şort / beyaz tozluk harika olurdu. kısmetse seneye.
  • çubuklu ve gri için yorumlarımızı yapmıştık (bkz: #35165071) (bkz: #35486071), sonunda siyah olan da piyasaya çıkmış

    öncelikle 3 forma arasından en beğendiğim bu olmuş, basit, temiz, asil. ilk fotolar sızdığında alttaki gömme logoyla ilgili korkularım vardı, çok eğreti duruyordu. hala eğreti durduğuna inanıyorum, logonun yeri de bel-göbek seviyesi olmamalı bence, fakat son çıkan fotoğraflarda göze çok batmıyor, çok rahatsız etmiyor. yine de olmasa bence daha iyi olurmuş, tabi bir de kanlı canlı görmek lazım.

    sonuç olarak beşiktaş'ın son yıllarda çıkardığı en iyi formalar olmuş, yapanların ellerine sağlık. bu sene dayatılan tff fontları çirkin olsalar da bizim 3 senedir kullandığımız abidik gubidik fontlardan iyi olduğu için o konuda da çok endişemiz yok. sadece 3 konu var, bunlar düzeltilseymiş efsane bir forma serisi olurmuş, umarım seneye nasip olur.

    1) gri forma çok çok güzel olmuş, ama düz beyaz forma şart. beşiktaş'ın klasik forması beyaz forma / siyah şort / beyaz tozluktur.
    2) çubuklu tam çubuklu olmalı, arkaya numaralar için kutu açılmalı (juventus örneğindeki gibi), gerekirse "taraftar forması" adıyla, arkası tamamen çubuklu formalar satılmalı
    3) beşiktaş logosu çok büyük kullanılıyor, formanın geri kalanıyla orantısız görünüyor, logoyu büyütmek kulübü daha çok sevmek anlamına gelmiyor
  • sanırım kartal yuvası'nda arzu edilirse formalara arial'den farklı bir font ile isim yazılıyor. trabzon maçında birçok kişide şu fontu gördüm
    http://img607.imageshack.us/img607/9830/geiu.jpg

    3 senelik font kabusundan sonra bu sene sonunda adam gibi bir font kullanacakmışız, çok yazık olmuş. içim acıdı lan.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap