• açılış törenine bilet bırakmayan (!) mersin halkının oyunlara ne boyutta ilgi göstereceğini merak ettiğim organizasyon.

    ben dahil çevremde hiçkimse açılış ve kapanış seremonilerinin biletlerini alabilmiş değil. biletix'te satışa çıkan biletler 10 dakikada tükenmiş (vay anasını). tabii açılışa bu ilgiyi gösteren mersin halkı nedense oyunları pek sallamamış olacak ki olimpiyat komitesinden bir yetkili oyunların biletleri satılmazsa ücretsiz dağıtırız demek zorunda kalmış. şehirde yayılan söylenti polislere,ailelerine, akp üyelerine ve ailelerine fazla fazla bilet dağıtıldığı.

    neyse yine de burdan duyurayım; sevgili polis yakınları ve akp yandaşları elinizde fazladan bilet varsa talibim. hatta emin olun mersinde o biletleri satın alacak çok insan var. isterseniz nakit alırım , isterseniz kömür - makarna karşılığı barter yaparız.
  • mersin 2013, istanbul’un yıllardan beri neden olimpiyatları düzenlemeyi başaramadığını bir kez daha gören gözlere açık etti.

    17’inci akdeniz oyunlarını trt yayınlıyor. trt3’ü açtım. 69 kilo halter müsabakalarının madalya töreni yapılıyor. gencecik sporcular madalya alacaklar. akdeniz şampiyonu olacaklar. belki bir dünya şampiyonluğu değil, belki bir olimpiyat şampiyonluğu değil ama, boncuk da değil. ayrıca, ne olursa olsun, biz evsahibiyiz. bir etkinlik düzenliyoruz. gencecik çocuklar mücadele ediyorlar. belki aylardır, yıllardır hazırlanıyorlar….

    neyse ödül töreni başlayacak, bir de ne göreyim! o kenarda duran hacı yeşili kumaş pantolonunun üzerine krem rengi, lacivert çizgili polo yakalı millî türk tişörtü ile söveci kılıklı zât verecekmiş madalyaları! sözümüz bu zât-ı muhtereme değil, kılığına! garibim hayatında ilk defa böyle bir yere çıkmış. eli ayağına dolanıyor, nerede duracağını bilemiyor…

    bir kere, mersin 2013’ü kim organize ediyorsa, bu adamcağıza söylemiyor mu kardeşim, “hocam, en azından ütülü bir pantelon, bir gömlek, belki bir ceket, ayakkabıların tozu alınsın, sakallar kesilsin, deodorant sıkılsın… lütfen kötü kokmayalım! kokmayalım lütfen!” demiyor mu? adamcağız, bildiğin, mersin tantuni bulvarı’ndaki hafriyatçı dükkanını kapatmış, reno torosuna atladığı gibi törene zor yetişmiş gibi…

    işte bu kafayla, ne köy olur ne kasaba! bu tür etkinlikler önemlidir. ciddiya alınmalıdır. sizin ne olup, ne olmadığınız hakkında fikir verir. âinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. denizli’de akp ilçe başkanı’nın oğlu mobilya mağazası açar, devlet erkânı açılışa katılmak için denizli’ye akar ama? sonra “bize niye olimpiyat vermiyollar!” diye yaygara yaparsınız!

    bu oyunları ve bu 69 kilo halter ödül törenini bir sürü memlekette izliyorlar. düşünsenize; oğlunuz ile birlikte siz de yıllardan beri neredeyse hallterci olmuşsunuz. oğlan türkiye’de. şampiyonada, siz de evde, merakla, heyecanla, gözyaşlarıyla evlâdınızın madalya alışını, bayrağınızın yükselişini televizyondan izliyorsunuz. sonra ne oluyor? koskoca madalyaları, bizim hafriyatçı selâmi, kıç cebinden çıkardığı mendiliyle alnını sile sile o güzelim sporcuların boynuna takıtakıveriyor!

    lütfen söyler misiniz; siz ne düşünürdünüz türkiye ve türkler hakkında ey türkiye?
  • akp kadın ve gençlik kollarının ağırlıkta olduğu, gönüllüler haricinde akp'liler dışında kimsenin sokulmadığı bir açılış ambargosunun damga vurduğu bir organizasyondur. mersinin oyunlara ilgi gösterme potansiyeli olan seyirci kitlesi akp'nin açılışa almadığı kesimlerden oluşmakta. bu oyunlar sadece açılıştan ibaret olmadığı için, küstürdükleri kitlenin eksikliğinde seyircisiz boş salonlara hapsedilmiş ciddi bir fiyasko söz konusudur.

    bir ülkenin başbakanı kendi vatandaşından korkup, kendi seyircisini yaratıyorsa hiç kimse ne o ülkenin demokratlığından söz edilebilir, ne de tek bir kişinin şakşaklanması için tutulan yığınların ardındaki o kişinin diktatör olmadığını iddia edebilir! bir ülke (hükumet nezdinde) kendini ancak bu kadar rezil edebilir. sonrada çıkacak bir hezimetin faturasını hangi yüzle muhalif kesimlere keseceklerdir?
  • yüzme yarışlarını sunan sunucunun "bizi izleyen mersinlilere seslenmek istiyorum, onları buraya çağırıyorum, sporcularımızın desteğe ihtiyacı var" demesiyle birlikte zincirleme küfür tamlamalarını sıralamamı sağlamış organizasyon.

    açılışa sokmadığınız mersinlilere muhtaçsınız şimdi değil mi şerefsizler.
  • gelmiş geçmiş en uyduruk web siteye sahip organizasyon.

    madalya güncellemeleri yok.

    canlı yayın linki trt spor'a yönlendiriliyor ve an itibari ile orada u20 şampiyonası gösteriliyor.

    sporcularla ilgili bir bilgi bulmak imkansız. bulan varsa link atsın.

    bu kadar beceriksiz olduğunuzu harbi tahmin etmiyordum, yardım isteseydiniz bir el atan olurdu çapulculardan.
    http://www.mersin2013.gov.tr/
  • türkiye'nin yapmaması gereken oyunlardır. 1.5 senede sıfırdan tüm statları yapıp, her şeyi halledebileceklerini sandılar. yanıldılar. neden mi? geçen seneden beri bu işin az çok içindeyim. oyunlar zamanına kadar aylık, oyunlar zamanı günlük çıkan bir gazete var mersin'de adı "karetta gündem" idi. burada geçen seneden beri gazetecilik öğrencisi olduğum için çalıştım. gönüllü olduk, her şey çok güzel gidiyor dedik... ne zaman ki oyunlara bir ay kaldı. işin gerçeği ortaya çıktı. bir anda gecesini gündüzüne katan insanları gönüllükten çıkardılar ve ortada bir sebep yoktu. sonra benim gibi bazı insanları da gazeteden çıkardılar ve yerine imam hatip lisesi öğrencilerini koydular. peki ama benim 3 senedir eğitimi gördüğüm yeri bir anda onlara bırakmak nedir? beni de gazeteden çıkardılar ve medya gönüllüsü olduğumu söylediler.
    bugün ayın 20si ve oyunların açılışı var. ben bugün sabaha kadar nerede görev yapacağım hakkında bilgilendirilmedim. ve benim gibi olan bir çok insan vardı. son ana kadar bekledim ama dayanamadım ve çıktım.
    bize ulaşım, kalacak yer, yiyecek gibi şeylerin karşılanacağı söylendi. ulaşım berbat, yemeklerden zehirlenenler oldu.
    bugün gönüllükten çıkmak için gittiğimde şu soruyu sordum: " neden arkadaşlarım yerine lise öğrencileri geldi?" cevap: " onlar için de çok güzel bir organizasyon olacak. biz onları es geçemeyiz. size şunu şuradan kaldır desek yapmazsınız ama onlar yapıyor. her şeyden öte onların da katılmaya hakkı var." gibi bir konuşma yaptı. peki ama madem onların da hakkı var o zaman gönüllü seçerken öyle seçeceksin. son anda seçtiğin gönüllülerin yerine getirmeye hakkın yok...
    açılış biletleri hemen bitti. nereye gitti hepimiz biliyoruz. şu anda bir açın bakalım trt'yi neden üst taraflar boş. millet manyak mı bilet alıp gelmiyor?
    sonuç olarak aklı olan 2020'de eğer türkiye'ye görev verecekse şimdiden versin. sonuçlarını görüyoruz ve yaşıyoruz.
  • antalya belediyesi chp'de olduğu için, belediyesi chp'li olan mersin'e verilmiştir. hep akdeniz'in oyunları bunlar!!!111!!bir
  • 2013 mersin akdeniz oyunları açılış rezaleti 'nden sonra herhangi bir mersin'linin siksen gidip izlemeyeceği oyunlar. açılış biletlerini dağıttığınız gibi diğer oyunların biletlerini de dağıtın yandaşlarınıza. belki o zaman tribünleri doldurur da dünya aleme rezil olmazsınız.
  • tesislerin yapımından, oyunlar için harcanan paraya kadar başlı başına bir peşkeş öyküsüdür. mesela mersin ve adana'da yapılan inşaatlar için devlet ihaleye çıkmamış ve pazarlık usulüyle işleri yandaş şirketlere vermiştir. mersin'de yapılan tesislerin tamamı ankara merkezli inşaat şirketleri tarafından yapılmıştır. bir mersinli olarak ilk elden duyduğum iki peşkeş olayı bile yeterince mide bulandırıcıdır;

    1. oyunlarda kullanılacak ambalaj ve temizlik malzemeleri 1 şirketten alınmış ve 600.000 lira ödenmiştir.
    2. oyunlar boyunca ihtiyaç duyulan tıbbi-medikal malzeme alımının tutarı 1 milyon 200 bin liradır. ve bu işi alan şirketin sahibi şu günlerde marina'da 1 haftada 400 bin lira kazandım hüloğğğ diyerek purosunu içmektedir. varın gerisini siz düşünün.
  • suat kılıç sürekli sevgili mersinliler diye seslenmekte ancak içerde mersinlilerin azınlıkta olduğunun farkında değil sanırım.
hesabın var mı? giriş yap