• pek çok ekşi sözlük yazarının halet-i ruhiyesidir.

    1940-1954 yılları arasında oraların tedrisinden geçmiş adamları gayet iyi tanıyoruz. elitist, her şeyin en iyisini ben bilirimci, dinden ölümüne nefret eden zihniyet. eskidi dostlar eskidi.

    artık kafaları yenilemekte fayda var.
  • yıl olmuş 2015, halen osmanlıcılık hayaliyle ve arap hayranlığı ile yaşamaktan kat kat iyi olan eylem.

    edit: yılın 2015 olmasından hareketle ya ortada köy diye bir şey kalmadığını sanmış ya da kendince köy enstitülerinin 2015 yılı itibariyle işlevsiz kalacağını düşünerek birilerine çamur atmayı isteyen garip tiplerin olduğunu görmüş olduk. kafa sorgularken kendi kafasından bihaber olmak böyle bir şey olsa gerek.
  • köy enstitüleri sayesinde köylümüzün ve işçimizin bilinçlendiği kültür ve bilgi birikiminin arttığını bilmeyen geri zekalı ampul kafalı saçmalığı...

    dünya üzerinde bizimki kadar hiç bir ülke yoktur ki köylüsünün ve işçisinin eğitimli olmasından korksun.
  • hayalsiz yaşamaktan yeğ olan eylemdir. hayal kurma yetisi ölmüş, çoktan ölü beyinlerin anlaması ve kabul etmesi için değil; kendimiz için, hala yaşama, hala insan olmanın erdemine inanmaktan dolayı kurulmakta bu hayaller.
  • aranızda hala troll besleyenler var.
    (bkz: don't feed the troll)
  • bende hala yaşıyorum anadolunun daha bilinçli , halkımızın okur yazar seviyesi artmış olsa idi zamanında belki de bugün yaşananlar yaşanmayacaktı .. avrupa neden bizden daha ileri yüzyıllardır kalkınmışlığı ülkenin geneline yayabildiği için de ..
  • bugün akp den kurtulalım diye kendimizi teslim etmek zorunda kalacağımız chp zihniyetidir. maalesef. sonra da biz gene muhalefet ettiğimizde "dün chp yi destekliyordun bugün niye muhalifsin" diyecekler. bugün; "dün akp yii destekliyordun bugün neden muhalifsin" dedikleri gibi. partilerin değil icraatın, kişilerin değil fikirlerin önemli olduğunu anlayacak yada fikirleri analiz edebilecek bir toplum olana kadar hep dönek olacağız maalesef. ama bu ülkeyi dönekler kurtaracak en sonunda, sabit fikirliler kaybolup gidecek tek tek.
  • türkiye'de sosyal demokrasi'nin, sosyalizm'e en çok yaklaştığı uygulamadır köy enstitüleri.
    hem kültür derslerinin öğrenilebileceği, hem de köylünün birincil ekonomik uğraşı tarımı profesyonel hale getirebileceği ziraat dersleri veriliyordu.
    bugün ne mi oldu; sene 2015 türkiye'de tarım çoktan öldü. birileri köylünün, halkın cahil kalmasını istedi, amacına da ulaştı.
    o zamandan beri de bırak sosyali, demokrasiden bile söz etmek çok mümkün olamadı ne yazık ki.
  • dedem 1951'den beşikdüzü köy enstitüsinden mezun olmuş bir insandır ve hayatım boyunca dedemin tek bir konuda az bilgili olduğunu görmedim. köy enstitülerini komünist olduğu gerekçesiyle kapatan zihniyet ise aslında anadolu'yu ve karadeniz'i cahilliğe ve gerikalmışlığa teslim etmiş ve bununla gurur duymuştur. dedem daha o zamandan sol görüşlü bir insandır , taksimde cop yemiş kurşunlardan kaçmıştır ama devlete en çok köy enstitülerinin kapattığı içinn hakaret eder. ne zaman bu konuyu açsak dedem ağlayacak gibi olur.

    not: aslen orduluyum.

    sonradan gelen düzeltme: 1954 değil 1951 olacak. enstütilere sanırsam 53'te kapatılmış
  • tabiki köy enstitüleri kapanacakti. kapanacakti ki anadolu da köy köy kasaba kasaba din ve gericilik pompalayabilisinler seyhlerin sihlarin topeak agalarinin sözü gecer olsun. insanlar meslek ögrenmesin ya köyünde fakir kalsin yada büyük sehire göcsün. geri kalan da daga ciksin. ıste diyoruz ya amerika nin parmagi var. sucun büyügü bizde kardesim.bu adamlari basa gecirdigimiz gibi her yaptiklarini da kabullendik sorgulamadan; sen de menderes ben diyeyim özal öteki de desin uzun. bu böyle gider bizler sesini yükseltene dek.
hesabın var mı? giriş yap