• 2 yıldızlı son beşiktaş formaları olacaktır.
  • beyzbol mu oyuncağız haci abiler seneye diye sormama sebep olan forma.
  • tasarımları kesinleşmiş olan formalar.
    https://twitter.com/…ktas/status/742257043612962816

    büyük takım dediğin neredeyse her kulübün iç saha formaları belli. liverpool, real madrid, barcelona, bayern münih, inter, milan; bu adamların formaları yıllardır aynı. fenerbahçe çubukluda, galatasaray parçalıda istikrar sağlamış durumda. mübarek ramazan ayında kötü konuşacağım olmayacak, düz beyaz bir iç saha forması yapıp vodafone baskısını da siyah renk yapmak için alim mi olmak gerekiyor. aq anadolu takımı gibi her yıl tasarım değiştirilmezki. iç saha formasını düz beyaz yap, geriye kalanları istediğin gibi kurcala. adidas'ın ve sponsorun elinde oyuncak oldu koca kulüp; her sene göze batan bir şey illa var. geçen sene kırmızı vodafone baskısı içine etmişti canım formaların, ondan önce sırf vodafone'un hatrına şerit geçiyordu göğüsten, bu sene ayrı bir macera.
    şimdi çıkıp metin ali feyyaz'ın giydiği dikine ince çizgili tasarımı örnek verenler olacak, şimdiden cevap vereyim; büyük takımın iç saha forması her sene değişmez. dünyada başka örneğini bulmazsınız. yanlızca bizde bu işler.

    edit: yıllardan beri her sezon 3 formanın üçünü de alan biri olarak, bu sezon bu tasarımlar değişmezse forma satın almayacağım. öyle taraftarlık edebiyatı yaparak kafa s.kmeyin boşuna, taraftarı keriz yerine koymanın alemi yok. herkes işini adam gibi yapacak, adidas doğru düzgün tasarım yapacak, yönetim sponsora eğilmeyecek. herkes oturduğu makamdan s.ki t.şağı salllaya sallaya iş yapsın ama taraftar sesini çıkarmasın. alın aq, bunu da yapan adidas; büyük takımın tasarımı hep aynı.
  • şöyledirler

    öncelike "çubuklu fenerbahçe'nindir" anlayışını doğru bulmuyorum. bizim armalarımız bile çubuklu. yani fenerbahçe çubukluyu gelenekselleştirmiş diye bundan kopmamız mümkün değil. ama buna rağmen bizim de çubukludan daha çok giydiğimiz, artık gelenekselleştir(eme)diğimiz bir iç saha formamız var, düz beyaz forma+siyah şort 1 2 3

    senin her sene forma tasarlanırken yapacağın yegane şey, iç saha formandan ödün vermemektir. çünkü kulüplerde gelenekler önemlidir. misal

    arsenal
    atletico
    manchester
    juventus
    napoli
    ...

    artık yönetimin bu konuda kararlı olması lazım. bak onun dışındaki her tasarıma açığım ben. bir sene yanına siyah+kırmızı koyarsın, diğer sene çubuklu+deneysel bir şey. lakin o beyaz olacak kardeşim. allahtan şampiyonluk maçında doğru kombinasyonu buldular da hafızalarda bu kalacak. ancak bu formanın hep istenmesi lazım.
  • bir iletişimci, çocukluğundan beri envai çeşit formaya ilgi duymuş, araştırmış, tasarlamış ve bir fenerbahçeli olarak yapacağım bu yorumu.

    endüstriyel futbolu bir kenara bırakarak söylüyorum ki; spor kulüpleri birer markadır.
    bu markalar kendilerine gönül veren taraftarların haricindeki insanlara da sempatik görünürler.
    bu nasıl olur?
    bir sporcusunun davranışlarıyla, icra ettiği sporun hakkını vererek yaptığı için, kulübün tarihi, duruşu, spor harici etkinlikleri, topluma olumlu yönde katkıları vb.
    görüldüğü üzere çoğu soyut şeylerle taraftarları harici herkese sempatik gelebilir bu marka.
    o soyut olguları somut, elle tutulur hale getirecek şey de formasıdır kulübün.
    dünya üzerindeki örneklere bakarsanız lakers'ı, boca juniors'ı, real madrid'i, ne bileyim işte italya'yı falan aklınıza getirdiğinizde, gözünüzde canlanan bir tasarımı sabittir.
    ülkemize dönersek bunu en önce sabitlemiş takım fenerbahçe, sonrasında galatasaraydır.
    ve burada beşiktaş, gerçekten bir marka olarak somut olgusunu sabitleyemedi. bilenlerimizin aklına geldiğinde beyaz üst/siyah alt diye tahayyül edebiliyoruz ama böyle büyük ve asırlık kulüplerde sadece bilenlerle olmuyor iş.
    forma tasarımlarına bir şey demiyorum. belki beşiktaş efsane bir sezon geçirecek lig ve avrupa'da. bu formalara uğurlu diyeceksiniz.
    lakin beşiktaş'ın elle dokunulur tek şeyi olan formasında, beyaz üst/siyah alt kombinasyonunu oturtamaması kurumsallığını sekteye uğratıyor.
  • asıl problem olan noktayı bir türlü anlamayanlar var. bir takımın tüm formaları her sezon herkes tarafından beğenilecek diye bir şey yok. sen bağcıklı istersin, öbürü çizgili sever, biri illa çubuklu olsun der; herkesi aynı anda tatmin etmek mümkün değil. neredeyse sezon boyu hiç kullanılmayan üçüncü forma da zaten, ana formalar (iç saha ve deplasman) sürekli kurcalanmasın, zaman içerisinde oluşan farklı isteklere cevap verebilebilsin diye var. forma konusundaki asıl problem iç saha formasının her sezon değişiyor oluşu ve sponsorun logo kırmızısı ile baltalanması.

    dünyanın neresine giderseniz gidin, her büyük kulübün kendisi ile özdeşleşmiş bir iç saha forması vardır; real madrid, liverpool, manchester united, chelsea, barcelona, borussia dortmunt, ajax, celtic, villarreal, inter, milan, juventus diye uzar gider bu liste. bu takımların hepsinin iç saha formalarında ana şablonu bellidir, her sene küçük dokunuşlar ile neredeyse hiç değiştirmeden yeniden sürerler piyasaya (yakın zamandaki en radikal değişimini, dünyanın en bilinir forması olması nedeniyle dünya genelinde forma satışları düşen barcelona yaptı ki onlarda dikey çizgiden yatay çizgiye geçti en fazla, araya başka renk sokuşturmadılar.). bu sebeple bu takımların tribünlerinde de bir renk bütünlüğü vardır; liverpool tribünleri kırmızıdır, chelsea tribünleri mavidir, real tribünleri beyazdır, dortmunt tribünleri sarıdır. büyük olarak nitelendirilecek hangi takımın ismi telaffuz edilirse edilsin, gözünüzde stadı, tribün rengi, iç saha forması ile belli bir imge canlanır. örneğin valencia desem hepinizin zihninde, mestalla stadında top koşturan beyaz forma, siyah şort, beyaz konçlu valencia takımı canlanacaktır. türkiye’de fb ve gs bile bu problemi aşmış durumdadır. fb yıllardır çubukluda, gs de parçalıda istikrar sağladı, tribünlerinde belli bir renk kombinasyonu hakim.

    beşiktaş tribünleri ise her yönetimin yapmış olduğu salakça icraatlardan dolayı panayır alanı gibi rengârenktir. bizim tribünlerde düz beyaz vardır, düz siyah vardır, çubuklu vardır, parçalı vardır, kırmızı vardır, gri vardır, vardır da vardır. maç olduğunu bilmesen insanları konsere gelmişler zannedebilirsin. çünkü bizim üzerinde ısrarcı oluğumuz bir iç saha formamız yoktur. üç sene önce düz beyaz formamız yoktu, iki sene önce vodafone hatrına ortadan şerit geçirerek formayı hiç ettik, geçen yıl vodafone kırmızısı nedeniyle herkes siyah forma aldı, bu yılda başımıza dikey çizgiler çıktı. geçmişte benzerleri var diye her sene üç tasarımın birden değiştirmenin mantığı ne? zaten üç farklı forma çıkıyor, bir tane ana şablonun olur, kalan ikisi ile taraftarın isteklerine göre her yıl revize edersin. oysa yaptığımız işin aksine, her sene, tek bir iç saha forması tasarımı üzerinde ısrar edilse, belli bir süre sonra o tasarım şekli ve rengi tribünde baskın gelecek; insanlar baskın renk giyme gayreti gösterecektir.

    markalar logoları ile temsil edilir, marketing değeri yüksek her markanın bilininirlik oranı da yüksek bir logosu vardır. bir futbol kulübünü temsil eden logo da formadır. bir markanın bahsi geçince, insanların zihninde, o markaya dair logonun canlanıyor oluşu, söz konusu markaya dair oluşan büyüklük algısı da arttırmaktadır. avrupa'da, beşiktaş dendiği zaman, akıllarda beyaz forma, siyah şort, beyaz konç algısı oluşmuyor ise zihinde kalıcılığınız alelade bir kuzey ligi takımından fazla olmayacak demektir. belli bir renk kombinasyonunda ısrarcı olmak, hem uluslar arası bilininirliğimizi arttıracak, hem kulübün saygınlığına ve prestijine katkı sağlayacak, hem de olası futbolcu transferlerinde kulübün elini güçlendirecek ve beşiktaş’ı tercih sebebi yapacaktır.

    böyle küçük görünen ama kulübün kamuoyu algısında fark yaratacak daha bir çok konu var ki onları da bir ara toparlayıp beşiktaş başlığına ayrıca yazacağım.

    tanrı beşiktaş'ımızı korusun ve yüceltsin.
  • ince siyah şeritleriyle çocukluk yıllarımızdaki beşiktaşımıza götüren forma. o yıllardaki art arda şampiyonlukları hatırlatarak beklentiyi üst seviyelere çıkarmıştır. öncelikli olarak sol bek, sağ bek ve kaleci transferiyle bu da olur fiko başkan.

    http://3.bp.blogspot.com/…c/s400/metin_tekin_03.jpg
    http://1.bp.blogspot.com/…ubvq/s320/metin-tekin.jpg
    http://www.barcin.com/…ploads/2010/12/1985-86-1.jpg
  • abartmayın bi amk. kalp krizi geçirmiş adam.

    beyaz ve siyah forma klasik formalarımızdsn yola çıkarak yapılmış ve güzel de olmuş. 5-6 yıl arayla kullandığımız ve şaşırtıcı olmayan tasarımlar. bu formalara "bu ne şimdi beyzbol takımı gibi" diyen adam beşiktaş tarihini hiç bilmiyordur. adidasın bu sezonki tasarım çizgisini de takip etmiyordur.

    beğenip beğenmemek zevk meselesi ama şaşırtıcı derecede bir tasarım yok ortada bu kadar neye şok oldunuz amk.

    zaten canımız ciğerimiz futbolcularımızın üzerinde gördüğünüzde bir çoğunuzun fikri değişecek. her sezon aynı muhabbet. hayır hiç mi fener formalarına bakmıyosunuz. adamlar neler yapıyo.* kimse kusura bakmasın da kötü tasarım odur. türkiye haritasıydı, kelebekti, pijamaydı...

    3 forma da gayet güzel olmuş. her sezon en az 1 forma alıyorum. bu sezon da en az 1 tane alacağım. umuyorum son 2 yıldızlı formamız olacaklar.
  • "her sene siyah alıyordum, bu sefer almayacağım."
    "geçen seneki formalarin aynısını sürseydiniz piyasaya daha iyiydi"

    yorumları yapılan formalar. yıllarca firmaların kataloglarından seçtik, hatta bir ara aynı firmayla anlaşan nerdeyse tüm takımlar aynı dizayn formaları kullanıyordu. 110. yıldan beri adidas beşiktaşa özel tarsarım formalar yapıyor. beğenirsin, beğenmezsin yapacak bişey yok. her sene aynı formayı piyasaya sürse, zaten geçen sene aldım deyip almazsın. milyonlarca taraftarı olan takımlarda tüm taraftarı memnun edemezsin.

    eleştirdiğim tek nokta 155tl lik fiyat. benim maddi durumuma göre 100 bile çok. muhtemelen 2 sene sonra ucuzlayınca bordoyu alırım.

    özetle beşiktaş arması taşıyan/taşıyacak olan formalardır, yorumlarınızı ona göre yapınız sayın renkdaşlarım.
  • beyaz formada vodafone yazısı siyah olsa ve forma siyah yakalı olsaydı çok şık durabilirdi. siyah formanın yine yakasını beğenmedim, kırmızı forma güzel olmuş.

    ayrıca birinci formamızdaki vodafone yazısı kırmızı olmaya devam ettikçe beyaz forma almayacağım. size de almamanızı tavsiye ediyorum. ulan zaten 2 milyar lira verseniz yapamayacağınız reklamı yaptınız beşiktaş üzerinden. yeter be kardeşim! herifler sponsor mu oldu yoksa kulübü devir mi aldı belli değil.

    beşiktaş'ın birinci forması beyazdır, üzerindeki yazılar da siyah olmalıdır. sikerim kırmızısını da reklamını da.
hesabın var mı? giriş yap