• bazen hayalini kurduğum olay. akşam uyuyup sabah uyanınca gözümü 1994 yılında açacağım böyle. herşey rüyaymış meğerse diyeceğim ve 1994 yılındaki tazecik, gencecik halimle ve kaybettiğim yakınlarıma olan hasretimi de giderip, hayata tekrar merhaba diyeceğim.

    tabii aynı hataları yapmamak kaydı ile.
  • tarihlerden bağımsız, ken grimwood'un sil baştan isimli kitabının hikayesidir. okunası harıka bir kitaptır.

    http://www.dr.com.tr/…n/macera/urunno=0000000321761

    --- spoiler ---

    kahramanımız bir gün kalp krizi geçirip ölür. gözlerini açtığında üniversite yıllarındaki evinde yıllar önce ölen arkadaşı ile birlikte görür kendisini. çoktan ayrıldığı sevgilisi beklemektedir. oynadığında garanti kazanacağı spor müsabakaları ve gerçekleştiremediği bütün hayallerini gerçekleştirme şansı vardır. olaylar gelişir..
    --- spoiler ---
  • başıma gelmesi için her şeyi yapabileceğim mucize. tabi 3 yaşında uyanırsam daha da güzel olur.
  • hitler sorunsalini akla getirir. bizim yerli hitlerden kurtulmak icin bulup imha etme de yapilabilecekler arasinda olasilik dahilindedir. kendi adima ben gecmis hatalarimdan memnunum, kendimi kurtardim, fakat ulkeyi kurtarmak daha onemli.
  • 1994 ekonomik krizi bile gözünüzde küçük görünür öyle bir şey olsa. nerede kardeş. nereden gidiyoruz 1994 yılına. sahip olamadığım atariye, bilgisayara, hatta walkmane rağmen gitmek istiyorum o günlere. televizyonda izlediğim çizgi filmlerle mutlu olduğum o günlere... o günlerin hakkını ancak şu kafamla verebilirim... o zamanlar edinemmediğim kitap okuma alışkanlığını ancak o zaman edinebilirim... nerede?
hesabın var mı? giriş yap