692 entry daha
  • tahmin etmesi zor olsa da, ligin ilk yarısında; şampiyonluk yarışında olan 6 takım yerini artık, 3 büyüğe + başakşehir’e bıraktı. dananın kuyruğu, fenerbahçe - galatasaray derbisinde kopacak. yarışta 2 takım kalacak, başakşehir ve fenerbahçe olacak gibi görünüyor
  • sıralama şu şekilde olacaktır:

    1.galatasaray
    2. fenerbahçe
    3.başakşehir
    4.beşiktaş

    büyük takım gibi oynamayı becerebilirse "büyüklerimiz", göreceksiniz haklı çıkacağım.

    (bkz: at fava bekle)

    sonuç editi: haklı çıktığım iddiam. belliydi, görebilene.
  • kalbim: fenerbahçe-başakşehir-galatasaray-beşiktaş
    muhtemel sıralama: başakşehir-fenerbahçe-galatasaray-beşiktaş
  • beşiktaş'ım için bu akşamki bayern maçından sonra sezonun en önemli derbisi fenerbahçe maçı olacak gibi görünüyor. derbiyi mutlaka kazanmamız gerek. bu sene şampiyon olmaya gücümüz yetemiyorsa en azından 2. bitirmemiz çok önemli.
  • 22.hafta sonunda ilk 4 sıradaki takımın averajları aynı. ilginç bir durum. puan eşitliğinde ilk sıralama kriteri aralarında oynanan maçlar.
  • bu tahmini yaparken hiçbir şekilde fanatizm yada duygularımla değil fikstüre bakarak olasılık ve mantığımla yapıyorum.

    1)fenerbahçe (ikinci ile +2 yada 3 puan önde)
    2)beşiktaş (üçüncü ile +3 yada 4 puan önde)
    3)başakşehir (dördüncü ile +1 yada 2 puan önde)
    4)galatasaray

    ligde bu sene makas çok dar olacak. dördüncü takım ile birinci takım arasında en fazla +5 puan fark olur. şampiyonluğu belirleyen bazı takımlar var. gençlerbirliği, sivasspor,konyaspor,bursaspor gibi takımlardan alınacak 3 puanlar şampiyonu belirleyecektir.

    nispeten son 6 haftaya baktığımız zaman fenerbahçe rakiplerine göre daha kolay ve tahminimce iddasız takımlarla oynarken şampiyonluk potasındaki 3 takım birbirleriyle maç yapacaklar. bu yüzden son dönemlerdeki fenerbahçe'nin yükselen formunu görünce ufakta olsa bir avantajı var diğer takımlara göre

    galatasaray ise her ne kadar 2. olsa da şuan bu yumuşak orta saha ve rakiplerini önde karşılayan ağır defansıyla hele bir de şimdiye kadar aldığı 6 mağlubiyetle şampiyonluk şansını pek görmüyorum. rakipleriyle oynayacağı maçlarda büyük sıkıntı yaşarlar. (fenerbahçe deplasmanı, beşiktaş ve başakşehir içerideki maçlar)

    beşiktaş her ne kadar bayern münih maçlarını düşünse de elenip lige asılacağını düşünüyorum. taraftar ve kadro desteği ile yeniden form'a geçerler. şu 20 günlük süre içerisinde sağ salim çıkarlarsa yine en büyük şampiyonluk adayı olur. fakat ben çok çıkacağını düşünmüyorum.

    başakşehir'in çok sert maçları var. taraftar desteği,medya gücünü de düşündüğümüzde bana şampiyon olmaları çok iç açıcı gelmiyor. kaldı ki, içeride beşiktaş ve dışarıda galatasaray maçları var. bazı maçlarda kilidi açma sorunu yaşayacaklar. taraftar desteği bu kritik an da çok lazım olacak. ama gelin görün ki itici bir gücü yok bu takımın. strestli çıktığı fenerbahçe maçında gördük. fenerbahçe biraz ısırınca önde elleri ayaklarına karıştı.
469 entry daha
hesabın var mı? giriş yap