• halihazırda yunanistan'da oynanmakta. bu gün 5. tur oynanıyor. dün türkiye şampiyonanın en güçlü takımlarından ukrayna'yı yenmesine rağmen türk basınında tık yok. spor sayfalarımız götünü açan kevaşe futbolcu karılarıyla meşgul. sözlükte de benden başka yazan keriz yok galiba.
  • girit adasında gerçekleştirilen (28 ekim - 6 kasım) milli takımlar satranç turnuvası.

    son tura girilirken, milli takımlarımız erkeklerde 40 takım arasında 5, kadınlarda ise 32 takım arasında 8. sırada yer alıyor. günü erkeklerde, 1.masasında anish giri'nin oynadığı hollanda karşısında aldığımız galibiyetle kapadık. 1. masamızda dragan solak başından sonuna oldukça sağlam bir oyunla anish'ten 1/2 puanı kazanmayı bildi. mustafa yılmaz ve vahap şanal'ın oynadığı 2 ve 4. masalardan da yine beraberlikle ayrıldık. maçta galibiyeti getiren 1 puan ise aslında turnuvanın başından beri tam olarak bekleneni veremeyen emre can'dan geldi.

    dinlenme gününü saymazsak, turnuvadaki 8. gün sonunda takım için o gün ne gerekliyse onu yapan harika bir erkek milli takımımız var diyebiliriz. takımdaki yedeğimiz ise ım mert yılmazerli.

    bundan önceki turlarda eljanov'lu ukrayna ve jobava'nın 1. masasında yer aldığı gürcistan'ı yenmeyi başardık. bizim takımla birlikte turnuvanın underrated takımlarından sayılabilecek almanya ile ise berabere kaldık ki kendileri de günü hemen önümüzde 4. sırada tamamladılar.

    yarın son turda, şu ana değin oldukça iyi bir turnuva çıkaran hırvatistan takımıyla oynayacağız. emin olmamakla birlikte alınacak bir galibiyet takımımıza madalya getirebilir.

    mamedyarov'lu, recebov'lu as kadrosuyla azerbaycan'lı qardaşlarımızın büyük ihtimalle kazanacağı turnuvayı, her zamanki gibi chess24 üzerinden, gm jan gustafsson ve wım fiona steil-antoni yorumlarıyla takip etmek mümkün.

    chess24

    resmi site
  • milli takımımız son turda hırvatistan'a kaybederek 13. lüğe gerilese de çok iyi bir performans çıkartmıştır ve beklenmedik şekilde türk satranç takımı çok iyi bir takım. her seviyiyede oyuncuyla mücadele edebilecek potansiyele sahipler. ukrayna'yı ve gürcistan'ı yenmeleri bunun kanıtıdır. ayrıca genç büyük ustamız vahap şanal gelecek vaad ediyor. 5-6 yıl içinde çok güçlü ve özgün bir büyük ustaya dönüşecektir.
hesabın var mı? giriş yap