• tam olarak içinde bulunduğumuz ve 2001 krizini mumla aratacak olan krizdir.

    size somut bir örnek vereyim ki ekonomi "çoh eyi" diyenler ibret alır belki (sanmam ya neyse)...

    3 büyük elektronik perakendecisinden bir tanesinin teminat mektuplarını bozdurmak için talep formunun altını az önce imzaladım. sebep şirketimize olan kira borçlarını ödeyememesi.

    bu ve buna benzer şirketler yakında kapanmaya ve eleman çıkarmaya başladıklarında kriz hane halkını vuracak. henüz o aşamaya gelinmediği için insanlar olayın vahametinin tam farkına varabilmiş değil.

    olayın farkına varanlar ve yıllardır semiren kesim ise kriz patlamadan rejimi değiştirmek derdinde!!!
  • (bkz: 2017 ekonomik krizine türkiyede gireceklere öneriler)
  • fitch in ocak sonunda yapacağı not indirimi ve merkez bankası üzerindeki faiz arttırmama baskısı sonucunda daha da hissedilecek olan kriz
  • dolarin dustugu bir gun bir sekilde bunlari yazmam gerekiyordu.

    ailemde tanidigim (akraba deniyordu galiba bunlara) herkesin doviz al/satlari sayesinde bitlenmesini saglamis "kriz"dir. ise gitmeden, bir gunde, cogu insanin bir yilda kazandigi paralari kazaniyorlar.

    i$e gittigim, kendi i$imi kurup her $eyden elimi ayagimi kesmedigim icin ailemden azar dinliyorum.

    simdi, gel bu insanlara "baskanligi destekleme, her sey cok guzel olacak" de!

    dinleyen var sanki...

    ak it gibi bir tanimla da sonlandiralim:
    gelmeyen krizdir. 2017 krizi yoktur. asil kriz, turkiye'de fakir olmaktir. turk vatandasinin fakir olmasinin akp ile de ilgisi yoktur. para yonetmeyi bilmeyen fakirlige mahkumdur.

    para uzerinden kazaniyorsan parani, en iyi dostun recep tayyip erdogan'dir. (omru uzun olsun)

    you know what they say:

    (bkz: always look on the bright side of life)

    edith netenyahu: ehonomi coh eyi!
  • var olmasına vardır da, esas sorun iktidar partisinin krizden etkilenen masum destekçilerinin kriz olduğunu kabul etmemesidir.

    bu insanların büyük çoğunu kriz vurmuş, çoğunun dövizle borcu var, hanelerindeki fert başına düşen alım gücünde ciddi bir azalma var. hala "fetö, cehape, faiz lobisi, dış mihraklar, köprü, otoban, yeni anayasa" diyorlar.

    hayır anlamadığım, sadece son 1 ayda yaşadığımız develüasyonu 2001'de yaşasaydık 3 kasım 2002'de gerçekleşen erken seçim çok daha erken olurdu. bu tarz şeyler normalde hükümet devirirken, biz de bilakis hükümete destek olma sebebi olmaya başladı.

    olsun, yine de denk geldiğim insanlara dilim döndüğümce, kırıcı olmadan ve ukalalık etmeden izah etmeye çalışmaya devam edeceğim.
  • şu ay iliklerime kadar hissettiğim krizdir. ay sonunu getirebilmek için bugüne kadar hiç yapmadığım şeyi yapıp kredi kartının asgari tutarını ödeyip, nakit avans çekeceğim. bu da şubattan yiyor olmam demek. bu ayı iteleyeceğiz, şubatı nasıl çıkarırım. bilemiyorum hakkaten.
  • maalesef geldiğini hissettiğim ve korktuğum krizdir.

    istanbul'da taaa çocukluk yıllarımdan beri uğradığım butik alışveriş merkezinde yan yana 3 adet kiralık dükkan gördüm. ayrıca 5-6 ay önce boşalan başka bir dükkan hala kiraya verilememiş durumda; şimdiye kadar birkaç aydan fazla boş kalan bir dükkan hatırlamıyorum.

    20 küsür senedir sık sık uğradığım bir merkezden bahsediyorum, böyle bir şey şimdiye kadar ne duydum ne gördüm.

    ayrıca aynı muhitte pencerelerde asılı olan kiralık ve satılık daire ilanlarının hem sayısında hem de ilanların asılı kalma sürelerinde ciddi bir artış olduğunu da ekleyeyim.
hesabın var mı? giriş yap