• hükümet düşmanı fındıkçı lobisinin köpürtmeye çalıştığı şey.
    neyse ki halkımız bu münafıkların oyununa gelmiyor da, huzurumuz bozulmuyor.
    hayır hükümetimiz için bu sene bedelsiz veriyorum fındıkları desen ölür müsün?
    15 temmuzda insanlar canlarını vermedi mi bu ülke için?
    sen gelmiş iki tane götü boklu fındığın hesabını yapıyorsun.

    reis, biz halk olarak hep senin yanındayız, sakın yüz verme bu vitaminsiz lobicilere.
    sen artık bir yerde devlet sayılırsın, allahın yer yüzündeki gölgesisin, ellerindeki fındığı bedelsiz kamulaştırsan kim ne diyebilir? başta giresun ve rize olmak üzere tüm karadeniz halkı senin yanında ve arkanda, bunu bilerek bu hükümet ve demokrasi düşmanı fındık lobisinin beline beline vur sopayı, ellerin dert görmesin.
  • yapılan bunca yol, tünel ve köprüye rağmen haksızca eleştirilen fiyat.
    duble yollarda yağ gibi, kaymak gibi kayıyorsunuz ama değil mi?
    nankörlük yapmamak lazım. 2023'e kadar herkes dişini sıkacak. lozan'ın geçerliliği sona erince herşey çok güzel olacak.

    ekleme: millet s-400 lere kuduruyor oğlum.
  • bu taban fiyatın senelerdir saçma olmasının sebebi de bu toplumdur, bu düzendir. trabzonluyum. fındığımız da var, bıraktık artık. müstehaktır yöre halkına. araplara kendi toprağını peşkeş çekenle ağlayan hemen hemen aynı. oy vermeye devam edebilirler. açbilaç kalsalar dönüp bakmam.

    (bkz: svihs)
  • bizim de fındıklığımız olmasına rağmen, yetmez ama evet dediğim fiyatlardır.

    çiftçilerde bilinç sıfır, hakkını savunma sıfır; ak parti bunlara az bile yapıyor bana sorarsan. çiftçi şimdi çıkmış protesto yapıyor, fındık taban fiyatına devlet müdahale etsin diye; devlet de haklı olarak soruyor: yapmazsak ne olur? ben söyleyeyim, bir bok olmaz. %60 üzeri oy alır yoluna devam eder. e adam niye seni kollasın o zaman? siyasetçi dediğin, af edersin sikmeyeceği eşeğe ot vermez; bu her zaman böyle olmuştur.

    karadeniz'in göbeğinde doğup büyümüş biri olarak söyleyeyim size, fındığın fiyatı 1 lira bile olsa karadeniz'i ak parti süpürür zira buranın insanını çözmüşler. nisan referandumunda etrafımdaki çoğu çiftçi, ak partinin çok bozduğunu, oy vermeyeceğini söylüyordu. devlet, çiftçilere tarlaları için dönüm başına ödenen teşvik primini daha önce sürekli geciktirdiği halde, referandum arefesinde normal tarihinden de erkene alarak referandumdan bir-iki hafta önce ödedi; bu bahsettiğim çiftçilerin tamamı silme evet oyu verdi.

    kimse sana hakkını vermez; sen isteyeceksin. devlet fındıktan elini çekince her sene binlerce lira zarar eden çiftçiye yıldan yıla birkaç yüz lira verince gönlünü alıyorsa ne diye uğraşasın ki? hepsi beter olsun. varsın, biz de birkaç yüz kilo fındığımızı satarken zarar edelim, hiç zoruma gitmiyor.

    tekrar ediyorum, mesele ak parti'ye oy verme meselesi değil; mesele, hakkını savunmaktan aciz yaşam formlarının fırıldak gibi dönmesidir.
  • akp'ye %70 civarinda oy veren üreticiyi iyi sikiyorlar. 7-8 tl nedir ya? findik icinin kilosu marketlerde 65-70tl. bu düzeni destekleyen, bu da yetmez ithal edelim diyen adamlari basinda tutarsan, sonuc böyle olur. sizlere müstehak.
  • fındık tarlaları lüks site olacak. arsayı verip 10 daire alıp yattığınız yerden ayda 10 bin gelir sağlayacaksınız. paso kahvede maç izleyip okey oynarsınız o parayla.

    uymayın bu akılsızların gaz vermesine.
  • şerefsiz fetocu fındıkçılar sizi. ne zaman bu ülke gelişiyor bunlar ortaya çıkıyor suyu bulandırıyor. devlet yıllarca bunlara yüksek fiyat verdi devleti yedi bitirdi bunlar. işin ilginci bunların %99 u akpartili. bu parti size kucak açtı bu yaptığınız hainlik değilde ne.
  • fındık üreticisiyiz, ak partiye oy vermiyoruz ama bu sene fındığımızı 7 küsür liradan satabildik.

    eskiden fındık parası bir aileye yıl boyu yeterken şimdi yapılan masrafları bile karşılamaya yetmiyor.

    tamam panpalar ak partiye oy verenlere svihs diyorsunuz da, ucu hepimize giriyor maalesef.

    neyse ki fındık bizim için sadece yan gelir ve şehirde yaşadığımız için idare edebiliyoruz ama kendini sadece fındık işine adamış üreticilerin durumu gerçekten kötü.

    tanım: tabandan tavandan bağımsız olarak üreticiye giren fiyattır.
  • ülkemizin tamamen topraktan elde ettiği büyük bir gelir kalemi ve diğer ülkelerden üstünlüğü olan fındık üretimini bilerek ve isteyerek frenlemek ve zamanla azaltmak için uygulanan saçma fiyattır.

    evet, bu iktidar yavaş yavaş iş görüyor. nasıl hayvancılığa darbe vurmuşlarsa aynını tarım için, özellikle elimizde bir koz olan fındık tarımı için yapıyorlar.

    üreticileri bıktırıp, fındık tarımını bitirmeyi amaçlıyor.

    onlara göre yaşasın tam bağlı türkiye.
  • yıllardır, en az 3-4 er tonluk fındığını toplamayarak, fındıklıklarda çürümesini seyreden tanıdıkları olan birisi olarak, su veren itfaiyenin hortumunu üreten şirketin plastik hammadde sağlayıcısının satış temsilcisinin anasını sikeyim. cansız nesne sikmeyi sevmiyorum.
hesabın var mı? giriş yap