• yazmayayım diyorum ama yine de tutamıyorum kendimi. bazı cahiller hala resmî tatil olamaz resmî tatil kanunla düzenlenir, bakanlar kurulu böyle bir karar alamaz, özel sektöre tatil veremez falan diyor.

    bak sevgili cahil, ülkede ohal var. ohal. yani ne demek bu, her şey khk ile düzenleniyor. khk'ya yazdı mı şu tarihlerde bu sene çalışılmayacaktır, işlemleri durduruyorum diye, bal gibi de yapılabilir. sınırsız bir düzenleme yetkisi khk. adı üstünde , kanun hükmünde kararname. kanun ile yapılan her şey yapılır. yani aslında özel sektöre de tatil bahşetmek bir imzaya bakar. verilir verilmez orası ayrı. ama istenirse verilebilir. bundan önce kanun ile düzenlenmesi gerekirdi resmî tatil olabilmesi için, ama khk ile düzenleme yapılabilecekken ne olacağı hiç belli olmaz. ben inanıyor muyum olacağına? hayır. pazartesi salı paşa paşa çalışacağım. ha ama tatil mümkün mü? pek tabi mümkün.
  • idari tatil
    oldugu icin ilgilenmedigim baslik

    madem yapiosun resmi yap su tatilide herkes sevinsin
  • özel sektör olarak biz ölek
    edit : ehehehhe bize de tatil varmış ya la
  • otel sahipleri şikayetçi herkesin ailesine ziyarete gittiğini kimsenin rezervasyon yaptırmadığından şikayet ediyor, aileler de çocuklarının gelmediğinden muzdarip e peki nerde bu yerli turist evinde balkonu havuza çevirip tatil yapıyor. (zaytung niteliği taşır)
  • biraz daha abartıp bunu 50 gün yapsalardı keşke diye düşündüğüm bir bayram tatili
  • memurlar için sevindirici bir haberken özelde çalışanlar için anlam ifade etmeyen bir haber.

    özelde çalışan arkadaşların yakınmalarını anlıyorum ancak 'bana verilmiyorsa bu hak kimse yararlanmasın mantığı ne kadar doğru? hakkınızı savunurken başkalarınınkiyle kıyaslamak ne kadar doğru? eşit çalışma şartları istersiniz, hak temelli isteklerde bulunursunuz anlarım.. ama aksi istekler, sadece çocukların kendi isteğini yaptırmaya çalışırken olan davranışlarına benziyor.
  • bu seneki kurban bayramı tatili iç piyasayı ve turizmi canlandırması hedefiyle 10 güne çıkarıldı.

    zaten türkiye, idari izinlerin dışarıda tutulsa bile, toplam 16 gün olan resmi tatil günleri ile en çok tatil yapan ülkelerden biri.

    ancak aynı zamanda oecd ülkeleri arasında haftalık bazda en fazla çalışma saatine sahip ülke de türkiye.

    ülkelerin resmi tatil olan gün sayılarına ya da haftalık çalışma saatlerine buradan ulaşabilirsiniz.
  • bayram tatili 10 gün oldu denince başlayan lakırtı: "dünyanın en çok tatil yapan ülkesiymişiz, bu kadar yatınca bu ülke ne olacak mış?"... mesele dünyanın en çok tatil yapan ülkesi olmamızda değil, verimsiz çalışmamızda. bu gün bir çok avrupa ülkesinde yeni işe girenlere 24 gün yıllık izin var bizde ise yıllık izin 14 günden başlıyor. aradaki 10 gün o ülkelerin batmasına sebep olmadığına göre tatilin ülke ekonomisine negatif etkisini bırakalım. vardiyalı iş mantığı ile ancak gelişmiş ülkelerin taşeronu oluruz. biz eğer bilim üreten, teknoloji üreten bir ülke özlemindeysek, tatilleri saymayı bırakıp, çalışanın daha verimli olmasını nasıl sağlayabilirizi konuşalım.
  • devlet on gün yatacağı için fazladan çalışma piyangosu bizzat bana vurdu. sgk girişi yapılamadığı için eksik elemanla çalışmak zorunda kalıcaz devlet hazretleri tatilden dönene kadar. yapacağınız işi
hesabın var mı? giriş yap