• mumkundur. eger fenerbahce cl on elemesini gecemezse ve devletten galatasaray ve fenerbahce'ye bir kurtarma operasyonu gelmezse fenerbahce de mali sikintiya girebilir. bu durumda besiktas yalniz kalir.

    su anda uc buyuklerin 29 subat 2016 tarihli bilancolarina gore zararlari ve finansal borclari su sekilde:

    borclar:

    besiktas: 270 kisa, 160 uzun vade: 430 milyon
    fenerbahce: 426 kisa, 150 uzun : 576 milyon (yakin zamanda 440'a dustu sanirim)
    galatasaray: 235 kisa, 355 uzun : 590 milyon

    9 ay zararlari:

    besiktas: 48 milyon
    fenerbahce: 75 milyon
    galatasaray: 54 milyon

    fenerbahce bunun ardindan 135 milyontl'lik borc odemesi yapti sermaye artirimindan gelen parayla. dolayisiyla toplam borcu 440 civarinda olsa gerek.

    kur riski ve faiz odemeleriyle galatasaray'in 80-90, fenerbahce'nin 50-60 milyon tl finansman gideri olacak her sene. galatasaray zaten cl gelirleri de gidince onumuzdeki yillarda iflasa dogru yol alacak, tek cikisi kulubu yonetenlerin varlik satip borc odemeyi bir opsiyon olarak degerlendirmeye baslamasi, ki imkansiz gorunuyor. fenerbahce de eger kadrosundaki yuksek maliyetli oyunculari satmazsa mevcut zararinda devam edecektir. ffp'ye gore uc yilin toplam zarari 30 milyon euro'yu asamiyor. yani takimlarimizin yilda 35 milyon tl'den fazla zarar etmemesi lazim. buna bir tek besiktas, gelecek sezonun cl gelirleriyle ulasacak. onumuzdeki yil kadrolarinda ve yonetim yaklasimlarinda radikal degisiklikler olmazsa galatasaray 150, fenerbahce 100 milyon tl zarar eder. zarar ettikce borc yuku artar, faiz odemesi artar, gelecek yillarda zarar daha da buyur. fenerbahce bu yil sampiyon olabilseydi kurtulabilirdi ama su tabloda cl on elemesini gecemezse onumuzdeki donemde ffp'den sikinti yasayacaktir.

    bu tabloda yayin ihalesinde olaganustu seyler olmazsa ve bu kulupler devrim niteliginde finansal degisikliklere gitmezse, gelecek 5 yil besiktasindir diyebiliriz.
  • hak edilen bir şampiyonluk oldu. aynı zamanda trabzonsporu kutlarım.
  • bu lig için fazlayız
  • 3-3 lük fener maçında bitti o iş.
  • bu olay gerçekleşirse 5 kişiyi rakıya götürürüm.
  • spor tarihinde bundan çok daha acayip pek çok olayın gerçekleştiği düşünülürse, özellikle de beşiktaş'ın kalan 6 maçını kazanması durumunda pekala ihtimal dahilindedir. aynı şans galatasaray için de geçerli.

    dışarıdan bakınca, sadece 6 haftalık bir süre içinde rakibe 8 puan fark atmak zor iş gibi görünüyor, fakat başakşehir beşiktaş ve galatasaray'ın kazandığı bir haftada puan kaybeder ve aradaki fark bir maça inerse, özellikle sondan ikinci haftada galatasaray deplasmanına da gideceği göz önünde bulundurulursa, oluşacak stresin altından kalkamayıp saçmasapan puan kayıpları yaşayabilir.

    şimdi belediye desteği de elden gitmiş ve tek büyük gelir kapısı sadece şampiyonluk halinde ulaşılabilecek olan şampiyonlar ligi payı olmuşken, üzerlerindeki baskı gol atamadıkları her dakika daha da büyüyecek ve olası bir puan kaybı durumunda en azından ikiye katlanacak.

    sonuçta başakşehir erdoğan için sadece bir hobi. ülke ekonomik krize girmiş, istanbul ve ankara'dan elde edilen ve yandaşlara yedirilen rant elden gitmiş ve rte kendisine verdikleri şartlı destek sayesinde ülkeyi güç-bela kontrol altında tuttuğu zenginlere verdiği ihale sözlerini nasıl yerine getireceğinin derdine düşmüşken, başakşehir kulübü kimsenin aklının ucundan bile geçmez. bu para kapısının kapanmakta olduğunu gören göksel gümüşdağ, kulübü geç olmadan elden çıkarmaya karar vermiş bile olabilir; eğer böyle bir niyet varsa ve bu niyet yönetim kurulu, personel ve futbolcuların kulağına da gittiyse, takımın kısa sürede darmadağın olması işten bile değil.

    demem o ki evet, 6 haftada 8 puan fark kapatmak dışarıdan bakıldığında çok zor iş, ama her olayı kendi özelinde incelediğinde, her 8 puanlık farkın da aynı olmadığı görülebiliyor.
  • başakşehir kalan maçlarda 8 puana yakın bir kaybı olur bence de. bunda bir sorun yok. fakat beşiktaş'ın ve galatasaray'ın kalan tüm maçlarını kazanabileceğini düşünmüyorum.
  • beşiktaş'ın sadece galatasaray deplasmanı yok, şu anda çok formda olan trabzonspor ile de deplasmanda maçı var. başakşehir'in 8 puan kaybedeceğine inanmak da çok zor çünkü adamlar son 11 haftada yanılmıyorsam sadece 7 puan kaybettiler. hayal kurmaya gerek yok, önemli olan ikinciliği almaya çalışmak ama bundan da önemlisi bu hafta deplasmanda sivasspor'u yenmek unutmayalım ki beşiktaş'ın ikinci yarıda puan kaybettiği maçlar; erzurumspor ve fenerbahçe iç saha maçları ve sonraki hafta oynanan kayserispor deplasmanı.
  • galatasaray uefa'dan men ve para cezası alacağı için, başakşehir de belediye desteğinin kesilmesi sonrası düşüşe geçeceği için beşiktaş'ın şampiyonluğu kutlu olsun!

    (bkz: bülent uslu was here)
hesabın var mı? giriş yap