• çoğu entryde lider tahmini ve ikinci tahminine bakarak taraftarın karakter tahlili yapılabilir.

    -lidere fenerbahçe yazanlar genelde galatasaray'ı ikinciliğe koyuyor,
    -lidere galatasaray yazanlar genelde ikinciliğe fenerbahçe'yi ve bazen de beşiktaş'ı layık görüyor,
    -lidere beşiktaş yazanlar ise genelde tahminlerinde başakşehir'i kendilerine rakip görüyorlar.
  • açılın formatı açıklıyorum:

    1. suserin tuttuğu istanbul takımı
    2. suserin hiç sevmediği istanbul takımı
    3. suserin nefret ettiği istanbul takımı
    4. suserin en nefret ettiği istanbul takımı
    5. susere göre kadrosu en iyi anadolu takımı
    .
    .
    .
    .
    18. bir alt ligden yükselip pek transfer yapamamış gibi duran anadolu takımı
  • geçen sene bu zamanlar bu sıralamada herkes göztepeyi küme düşecekler arasına yazıyorken şimdi neredeyse herkesin ilk 5 e yazması gurur verici. gerçi bu sezon göztepe açısından geçen senekine göre cok daha sıkıntılı gececek gibi duruyor ama bakalım göreceğiz.
  • 1. galatasaray
    2. fenerbahçe
    3. başakşehir
    4. tinerspor
  • 1- herkesin kendi takımı
    2- daha zararsız gördüğü diğer takım
    3- gıcık etmek istediği takım
  • bazı arkadaşları önce şöyle alalım. (bkz: 2017-2018 sezonu süper lig sıralaması tahminleri)

    galatasaray'ın 1. veya 2. sıralamada olacağı sezondur.

    edit: link düzenleme
  • galatasarayın bir forvet ve defansla yedeklenmesi gereken bir kadro var.bunun dışında 3 kulvar zevzekliği fatih terimin takımlarında olmaz.kupayı zaten kulvar olarak görenleri kaale dahi almıyorum.gs ligin en büyük favorisi muhtemelende gene şampiyon olucak.şampiyonlar liginde ise umudum yok.uefadan devam ederiz diye bekliyorum.

    fenerbahçe göreceli bir gençleşmeye gitti.bu sene için değil ama gelecek seneler için çok ciddi akıl eğer ki gençlerin uyumu gerçekleşirse.ve bence ilk defa fener böyle bir uyumu sağlayacak.bu sene için tahminim ilk 3te olmaları.

    beşiktaş her zaman söylediğim ligin en önemli topçusunu kaybetti.yaratıcı oyunları yok,orta kafa gol ve gerçekten tolgay,oğuzhan gibi adamlara bel bağlanması.q7 ve medel takımın en değerli parçaları.bjk için elzem olan hücum hattı.gs ile şampiyonluk yarışında olacaklar.fiko biraz elini cebine götürürse çekişmeli bir lig bekler.
  • bir galatasaraylı olarak takımımın 1. olamayacağına kesin gözüyle bakıyorum. bu sene taraftarı arkasına alan fb geçen sene gs nin yaptığına benzer bir baslangic performansi cizecek onun gazı ve stresiyle seneyi beşiktaşın 3veya 6 puan onunde tamamlayacaktır. tek forveti olan gs de iş zor uç kulvar için.
  • sıralama konusunda geçen senenin ilk 4 takımını ve de trabzonspor'u dahil ederek bir yorum yapacağım.

    öncelikle şampiyondan, yani galatasaray'dan başlayalım:

    üst edit: bunu yazma gereği hissettim çünkü benim görüşüme bir cevap verilmiş ve yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. ilgili yazarın beşiktaş hakkında düşündükleri veya saçma sapan yaftamaları beni ilgilendirmiyor.

    galatasaray'ın rotasyon 11'i yok. varsa söyleyin bilelim. rotasyon yapamayacak kadro genişliğine sahip olmayan bir takım 3 kulvarda yorulmaz mı? sanki avrupa kupasında oynayan herkes ligde başarısız olur diyoruz. altta ne yazılmışsa tekrar ettiriyorsunuz napalım tekrar açıklıyoruz. gs transfer yapmazsa işi çok zor. bu kadar basit. geçen sene beşiktaş ucl de iken türkiye kupası maçları haricinde ne başakşehir'in(yedeklerle uefa'ya çıkmak), ne galatasaray'ın, ne de fenerbahçe'nin maçı yoktu. bizim 11 alternatifliydi, ama yaşlıydı. yaşlı olanlar ucl'ye önem verdiler, sonuç ortada, 3 kulvarı kaldıramadık. ucl'siz hali ikinci yarıda en çok puan toplayan takım oldu.

    üst edit sonu

    galatasaray eğer takviye yapmazsa bu sezon şampiyonluk için en güçlü adaylardan olsa bile, sonunu getiremez. şampiyonlar ligi kulvarı uefa avrupa ligine göre hepinizin de bildiği üzere çok zor. mesela galatasaray'ın kura şansı tuttu ve 2. tur'a yükselebileceği bir grup geldi, bu galatasaray'ı ligten kopartabilir. mali açıdan sıkıntılı türk takımları, avrupa'dan gelecek her ekstraya muhtaç. ayrıca tabi ki fatih terim gibi bir teknik direktör avrupa'yı epey önemser. 3. olup avrupa ligi'nde de devam ederse bu sefer de takvim yoğunluğundan dolayı sıkıntı yaşar. üstüne ziraat türkiye kupası da var. rotasyonu güçlendirmezse, ve geçen senenin aksine sakatlıklar da ortaya çıkarsa gs çok problem yaşar. dolayısıyla gs'yi şampiyonluğun en büyük adayı olarak görmüyorum.

    fenerbahçe

    ben sanılanın aksine (nedense bazı fbli arkadaşlarda öyle bir algı var) takımın kötü değil, aykut kocaman'ın kötü olduğunu düşünüyorum. vizyoner bir başkanları ve de vizyoner bir teknik direktörleri var. ve en önemlisi son bir kaç yıldır özlenen taraftar gücü bu sene kadıköy'ü tekrar şenlendirecek. yanında 10 bin taraftarla oynamak ile hınca hınç dolu bir stadda fb'ye karşı oynamak aynı şey değil. anadolu takımları bu sene daha dirayetli olabilirler ancak kadıköy atmosferini derinden yaşayacaklar. ben bu sene yine herkesin aksine fenerbahçe'nin en büyük şampiyon adaylarından biri olduğunu düşünüyorum. en çok kenetlenmiş gibi duran camia. ali koç etkisi büyük. taraftar ivmesi de gelecek. geçen sene gs'nin yaşadığını bu sene fb yaşayacakmış gibi geliyor.

    ibfk

    bu arkadaşlar bu sene 4. olurlar, başka diyeceğim bir şey yok.

    trabzonspor

    hiç hazır gözükmedikleri gibi ünal karaman gibi bir teknik direktöre sahipler. şimdi bu arkadaşı futbolcu zamanlarından hatırlarım sevip sevemediğimi de kestiremiyorum ancak teknik direktör olarak başarısı varsa bilmiyorum. trabzon'un öz kaynaklarına dönmesi takdire şayan bir şey ancak takım hiç hazır durmuyor. geçen seneki dağınık şablon aynen devam ediyor. hücum varyasyonları güçlü ama bitirişlerde sıkıntı yaşayan, üstüne defansı da bok gibi takım. beşiktaş'ın defansı iyi olduğu için 4. oldu zaten, hücum bizim de patatesti.

    gelelim biricik aşkıma

    bu sene benim içim daha rahat. öncelikle az maç oynayacağız, ziraat türkiye kupasına bizi sokmazlar bu sene, sokmasınlar da. aslında böyle hafif hafif gençleşiyorken iyi olabilirdi ancak ekstra maç, ekstra külfet. az maçımız var, uefa avrupa ligi'ndeki rakiplerimiz şampiyonlar ligindeki rakiplerle kıyaslanamaz düzeyde olacak, ve de bu sene ünvanı geri almak için iyice abanacağız gibime geliyor. takıma yeni isimler geliyor, çehre değişiyor, külfet olan bir kaç kişi de gitti mi zaten bu iş tamamdır. şampiyonluğun en büyük 2. adayı olarak görüyorum.

    özetle:

    1. bjk/fb
    2. bjk/fb
    3. gs
    4. ibfk
    5. trabzon
  • bu sene sezonun isminin lefter sezonu olması ve ali koç başkanlığında taraftarına kavuşan fenerbahçenin ivme yakalayarak şampiyon olacağını düşünüyorum.

    1. fenerbahçe
    2. galatasaray
    3. beşiktaş
    4. başakşehir
hesabın var mı? giriş yap