369 entry daha
  • inşaat sektöründekilerin anlamsızca birbirleriyle yarışırcasına yenisini yaptıkları binalara bakıyorum, hiç kimse mi sormadı, kim oturacak kardeşim bunda diye?

    her arsa sahibi daire alıyor, kiracısı ise yeni arsasını inşaat firmasına veren komşusu geliyor kalıyor. bu döngü göstermedi mi size, balonun patlayacağını?

    3 tavsiye;
    - nakit tutun.
    - alacaklarınız varsa (arsa,ev), nakit tutun almayın, paranızı daha da hazır etmeye bakın.
    - nakit tutun.

    millet faizle aldığı evleri kiracıyla doldurup kredileri ödemeeye çalışırken amerika da ki (bkz: mortgage krizi) nin de benzeri bizde yaşanacak. elinde nakit tutanlar rahat edecek.
  • türkiye ağaç işleri federasyonu da geçen haftadan bu yana hammaddeye gelen ardı ardına zamlardan sonra (ki son zamla %70) ülke genelinde imza kampanyası başlattı..bu haberi verebilen medya yok gibi...artık ne üretici hammadde alabiliyor nede tüketici mobilya alabiliyor..hadi eskiyenle idare edersin ancak evlilik hazırlığı yapanlar ne olacak ? o zaman oylar akp ye hadi bakalım
  • 2018'de de çıkmayacak krizdir.

    nedeni toplumun kafasındaki kriz imajının bir gecede bankaların batıp paranın yarı yarıya değer kaybetmesi olması. akp başkanlık seçimine, yani 2019'a kadar bu tip bir duruma izin vermez. gerekirse seni beni satar, gene izin vermez.

    ha, ekonomi gittikçe çöker, zaten senelerdir yavaş yavaş çöküyor ve bizler fakirleşiyoruz ama bu çok yavaş gerçekleştiğinden biz farkına varmıyoruz. daha doğrusu, biz varıyoruz da çoğunluk varmıyor diyelim. zaten nasıl varsın, bunu haber verebilecek bir medya vs. de yok. kağıt üzerinde de (ve medyanın gözünde) ekonomimiz sürekli şaha kalkıyor?

    ama uzun vadede gerek ekonomik gerekse de sosyal/kültürel olarak önce bir mısır, akabinde de bir pakistan olacağız ama yavaş yavaş.
  • sürecin en güzeli, birkaç sene evvelinde ehonomi çoh eyici alamancı orospu evladı ev sahibinin homurdanmasını seyretmek. tl değer kaybettikçe kuduruyor götveren. dolarla kiraya vereydin amın feryadı. bir de yüzüme söyleyemeyip, telefonla evden çık deyip, telefonu yüzüme kapatıp siktir olmuş gitmiş yurtdışına pezevenk. onlarca yıllık kiracısı bizi çıkarıp en az %50 fazla kira isteyecek. yarrah çıkarırsın amın oğlu.
  • hürriyet yazarı sn.erdal sağlam'ın dünkü "şişirilen beklentiler ve gerçekler" yazısı bazı fikirler veriyor.
  • bir müteahhit ağlıyor gözleri yaşlı. vay amünüke bu sefer çok feci geliyor galiba gençler. durduramıyoruz.

    https://twitter.com/…kguc/status/958002220552814592
  • 2018-2019 kriz falan yok endişelenmeyin. iki seçim olacak memlekette. cebinizdeki 5 lirayı bile toprağın altına gömün, 2 yıl yerini unutun.

    2020 yılında esnaf yazarkasaları atmaktan ziyade akp'ye oy veren ellerim kırılsın diye götüne sokmaya çalışacak, ondan sonra izleyin cümbüşü.
  • ülkede en büyük parayi bu iktidar sayesinde insaatcilar yaptilar. eger kriz cikarsa ve onlarda etkilenirse yine olan bu sektörün emekcilerine olur. cünkü insaatcilar bir sekilde dünyaligini yapmis bi kenara biseyler atmistir ama gariban isciler kötü etkilenecek.
  • ön ek: yok diyenin ağzına kürekle vurmak istiyorum. her sabah biraz para çekip cebime koyuyorum; günün akşamına ulan yoksa paramı mı düşürdüm diye ceplerimi karıştırıp hesap kitaba oturuyorum. yok! bilmem kaç lira yol, bilmem kaç lira yemek işte bu kadar. sabah çektiğim para erimiş bitmiş. ekstra herhangi birşey için hiçbir harcama yapmamışım. hele geçen pazar bir arkadaşımla dışarıda buluşmak gafletine düştüm; derli toplu, üstelik pahalı da olmayan biryerlerde alkolsüz yemek, başka biryerde birer tatlı ve kahve dünya kadar para tuttu; şaştım kaldım.

    şimdi inşaat sektöründen bildiyiroum:

    yaprak kıpırdamıyor değil, kıpırdıyor da piyasada para dönmüyor. e hani o kıpırdama nerede diyeceksiniz, her kriz ortamında olduğu gibi lüks inşaatlarda. lüks inşaat dediğim avmler, ağaoğlu my bilmemneler, avrupa konutları, nişantaşı'ndaki veya bağdat caddesi'ndeki kentsel dönüşüm işleri filan değil. ege'deki bayağı havuzlu bahçeli müstakil villalarda. urla'da filan müstakil villalar, eski taş evler peynir ekmek gibi satılıyor. ama:

    şimdilik!

    öteyandan küçük ölçekli kentsel dönüşüm işleri ittire ittire gidiyor; bu işlerden batıp tüyen bir sürü küçük ölçekli işletme sahibi türedi müteahhit var.

    gidişat hiç parlak değil yani.
  • büyük bir markette ikişer hafta arayla tüm ürünlerde %10'ar fiyat güncellemesi ile süren krizdir.
7629 entry daha
hesabın var mı? giriş yap