• piyasadan çalıştığım firmanın tesisleri için ciddi anlamda ucuz elektrik alıyordum. 5 seneye yakındır sözleşmem olan ve her sene uzattığım bir firma sözleşmedeki tek taraflı cayma maddesinden yararlanarak elektrik satışından çekildiklerini söylediler. öyle ki toplamda tüm tesislere hemen hemen 1000000 tl elektrik faturası ödüyorum. şirket yaptığı açıklamada kur dalgalanması ve enerji satışının cazibesini kaybetmesi noktasında özür dileyerek bu kararı aldığını söylüyor.
    bu gelişme sonucu türkiyenin önde gelen 5-6 enerji şirketinden teklif istedim kimse vermedi. ana dağıtım şirketine dönün dediler.
  • kışın donup donmayacağımızı merak ettiğim durum. konu hakkında detaylı bilgisi olan yazarların görüşlerini bekliyorum. konu takip.
  • (bkz: geliyorum)
  • tupras'in ise personel cikartarak korunmaya calistigi potansiyel krizdir. ulkenin en buyugu etkilenmemek icin personel cikartma konumuna geldiyse yabanci sermaye dakkasinda kacar dogal olarak.
  • inşaat sektöründe yaşanacak krizi görünce diz çöküp tövbe isteyecek krizdir.
  • bloomberg'de saatli bomba olarak tasvir edilen olay.
    özetle döviz borcu olan enerji üreticileri, tek alıcı olan devlettin fiyat sınırlaması sebebi ile borçlarını çeviremiyor, ve 51 milyar dolar borç şu anda temerrütte düşmek üzere.
    tabi bu borçlarında en fazla etkileyeceği kuruluşlar bankalar.
    bu durumun bu hale geleceği borç yapılandırmasına çıkan firmalardan belliydi, ama 18 temmuz'da ohalin kalkması sonrası, durum daha da net hal alacak.
    sonuçta devlet müdehale edip vergi olarak bunların hepsi bize geri dönecektir.
  • proaktif liderlik, öngörü ve mikro yönetim gerektiren karmaşık bir sorun. değil bizim devlette, dünyanın hiçbir devletinde bu süreci doğru yönetecek bürokratik esneklik ve ferasetin varolduğuna inanmıyorum. bir önlem alınırsa geç alınır, birileri batar, önlem kamunun üstlenmesi gerekenlerden farklı maliyetleri kamuya yükler ve kamu ödemesi gerekenden daha büyük bir fatura öder, şansı yaver giden bundan da voliyi vurur. benim gibi sosyal demokrat adamı bile tiksindirdiler devletten. sen neden karışıyorsun merkez bankasının işine arkadaş !?
hesabın var mı? giriş yap