• yarın ispanya'nın ev sahipliğinde başlayacak olan kupa.

    potanın perilerinin grubunda arjantin, nijerya ve avustralya var. ilk maçımızı yarın arjantin ile oynayacağız. grubun favorisi avustralya. gruptan lider çıkarsak önümüz açık ve madalya şansımız olabilir. ancak ben avustralya'ya yenilip arjantin ve nijerya'yı yeneceğimizi düşünüyorum. bu durumda da ikinci çıkarız ve bu tabloda da çeyrek finale çıkarsak rakibimiz büyük olasılıkla abd olacak ki bu da turnuvaya veda anlamına geliyor.

    nevriye, birsel, esmeral gibi kadın basketbolumuzun efsane isimleri artık bayrağı yenilere devretti. ama halen ışıl, bahar gibi tecrübeli isimlerimiz var. olcay, cansu, tilbe gibi isimlerden beklentimiz fazla. quanitra hollingsworth ise devşirme oyuncumuz ve takımın belki de en önemli oyuncusu.

    nevriyeli, birselli dönemden geride görünüyoruz ama potanın perilerine güveniyorum. çok zor olduğunu düşünüyorum ama umarım madalyayla dönerler. maçlarımızı trt spor canlı olarak yayınlayacak.

    bu arada kadın basketbolu türkiye'nin son dönemde takım sporlarında en başarılı olduğu alandır. takım iki kez olimpiyatlara katıldı (ki 12 dev adam henüz katılamadı) avrupa şampiyonalarında madalyalar aldı ve dünyanın sayılı takımlarından birisi haline geldi. potanın perilerine olan desteğin ve turnuvaya olan ilginin çok daha yüksek olması gerekir.
  • 2017 avrupa kadınlar basketbol şampiyonası klasman mücadelesinde karşılaştığımız slovakya’yı 72-56 ile geçerek katılmayı garantilediğimiz şampiyona.

    http://www.sportstv.com.tr/…ampiyonasi-vizesi-aldi/
  • sözlükte ilgi görmemiş şampiyonadır.
  • arjantin'i yenip nijerya ve avustralya'ya yenilerek grubu 3. sırada tamamladık ve çeyrek final öncesi eşleşmelerde rakibimiz fransa oldu. maç bugün 19:30'da oynanacak.

    bu turu geçersek doğrudan çeyrek finale kalan belçika ile karşılaşacağız. belçika son maçta oynadıkları ispanya'nın önünde yer alabilmek için gereken 8 sayılık farkı, 1.1 sn. kalmışken topu kenardan oyuna sokarak buldukları son saniye basketiyle elde etmiş:
    http://www.fiba.basketball/…-beat-spain-and-advance

    ~ (ispanya dünya sıralamasında 2. sırada iken belçika ise 28. sıradaymış. türkiye'nin 7. ve fransa'nın da 3. sırada olduğunu ekleyelim.)
  • ilk 8 sıra:

    1- abd
    2- avustralya
    3- ispanya
    4- belçika
    5- fransa
    6- çin
    7- kanada
    8- nijerya

    beklendiği gibi trt spor biz elendikten sonra sadece bir yarı final ve final* maçlarını yayınladı. kupa törenini de vermedi.
  • sürpriz takımının nijerya kadın milli takımının olduğu şampiyonadır.

    türkiye için öngörüm, ilk iki maçı kazanır avusturalya milli takımına yenilir ve 2. olarak çapraz eşlemeye kalırız diye düşünmüştüm. yanlış düşünmüşüm.
    çok ekstrem bi' takım değilseniz (amerika, avusturalya gibi) artık kağıt üstünde kadro kalitesinin çok bi' öneminin kalmadığını bize gösteren maçtır, nijerya-türkiye maçı.
    ki bizi yenmelerinin şans olmadığı son 16 turunda yunanistanı yenerek gösterdiler. iyi mücadele ediyorlar ve çeyrek finali kesinlikle hak ettiler. çeyrekte amerika ile eleştiler ve açıkcası galip gelmelerine bile ihtimal vermiyorum ama ne olursa olsun oynadıkları her maçtan keyif aldılar ve kendi adlarına bence çok iyi bir turnuva geçirdiler.

    final maçında ise amerika-avusturalya maçını izleriz gibi. gönlüm avustralyanın kazanmasından yana olsa da amerika yine izin vermez gibi duruyor.
  • müsabakaların canlı olarak yayınlanıp yayınlanmadığını merak ettiğim turnuvadır. malum son zamanlarda ülkemizde uluslararası müsabakaların yayınlanması ile ilgili bir sıkıntı var.

    genelde basketbol milli maçlarını yayınlayan ntvspor artık yok, ntv yayın akışında da bu maçlar görünmüyor.

    bilgili suserlar yeşillendirirse seviniriz.

    edit: maçları trt spor veriyormuş. bilgi için ainothia'ya teşekkürler.
  • 2018 fiba kadınlar basketbol dünya kupası adıyla 22-30 eylül tarihleri arasında ispanya'da (tenerife, kanarya adaları) gerçekleştirilecek şampiyona.
    http://www.fiba.basketball/…basketballworldcup/2018

    milli takımımızın grup maçları şimdilik şöyle görünüyor (tsi):
    22 eylül 16:00 türkiye - arjantin
    23 eylül 22:30 nijerya - türkiye
    25 eylül 13:30 avustralya - türkiye
hesabın var mı? giriş yap