• milyonlarca kişinin ege ve akdeniz'e akın etmesiyle yalan olan kriz. yerli turistte boykot falan hikayedir. tamamına yakını yandaş ve kürtlerden oluşan tatil beldelerine akın ederken gram rahatsızlık duymazlar. mahalle esnafından akp'li diye alışveriş yapmayan kezban ve barzolar iş gösterişe, instagram'a gelince her şeyi unutuverirler.

    bölge esnafı ve otelciler rahat olsun. içinde bulunduğumuz nesil klavye delikanlısıdır. gösteriş için elbet kucağınıza otururlar endişe etmeyin.
  • film gibi, ilk ikisi tutunca üçüncüsü çeviriliyor.

    akp production presents.

    "ben naziler demedim, nazillililer dedim"
  • eğer sezon açılmasına yakın bir güvenlik krizi yaşanmazsa (ki inşallah yaşanmaz, bombalama vs. den bahsediyorum) yaşanmayacak krizdir. şu an sektörde büyük bir umut ve güven hakim. rezervasyonlar da çoğunlukla iyi. daha sezon açılmamasına rağmen yüzde 60-70’lere varan doluluklar var. inşallah bu sene iyi geçer de turizm biraz toparlar.

    öbür taraftan yerliye fahiş fiyat olayı artık malesef kemikleşti. bence fena da olmadı, insanlar en azından yakın çevredeki yabancı ülkelere gitmeye başlayabilir. ben şahsen hayatımda 1 kez bile türkiye’de 5 yıldızlı tatil yapmadım. ispanya’da , yunanistan’da butik otellerde kalıyorum çok da memnunum.
  • muhtemelen turist sayısının artıp, gelirin döviz bazında sabit kalacağı sezon. abd-rusya arası tansiyon yükselirse, beklenen artış da yalan olabilir. zira birkaç yüz kilometre ötede nükleer güçlerin gövde gösterisi yaptığı bir ülkede tatil yapmak, (kur nedeniyle ucuz da olsa) çekici değil.
  • turist sikmeye "yetmez ama evet" diyen esnaf barındırır.
    https://www.sozcu.com.tr/…lajlari-zamlandi-2368316/
  • geçen sene 1 hafta konakladığım otel bu sene dolar bazında yüzde 30 fiyat artışı yapmış. demekki bu sene kriz olmayacak.
  • 2017de otellerin cogu topu dikecegi icin, ekonomi de g.te gelecegi icin cok da konusulmayacak krizdir.
  • görüntü o yönde, yani 2018 de turizm açısından iyi geçmeyecek.

    bu şirketler, oteller vs 1 sene dayanır, 2 sene dayanır, ama nereye kadar ? en sonunda sektör kalıcı biçimde küçülecek. o noktada da kriz bitmiş olacak, ama türkiye'nin de turizm sektörü (fiilen) bitmiş olacak.

    geriye kalan, belki sadece bazı zengin araplar (ki onların da artık eskisi kadar geleceklerini sanmıyorum) ve parası yurtdışına yetmeyen yerli turistten ibaret bitik bir sektör olacak.
  • turist sikme odaklı anlayış ve ülkenin yabancılar tarafından algılanışı olacağını gösteriyor.
    çok fazla ağlama duyulmayabilir 2018 yılında, zaten geçen seneden zıbarmış olacaktır çoğu.

    derin, depderin bir kriz. ülkenin en az %10 dövizini sağlayan sektördeki krizdir diye de yazalım, fikibok.

    hayat.
  • son 5 yıldır türkiye'de tatilini yapan komşularımızın çocuklarının dayıları/amcaları (uncle dedikleri için tam şaapamadım.) bu sene türkiye'ye gelmediler.

    eeee... esnaf kazıkçı.

    eee... bütün akdeniz şeridi bomboş. özellikle mersin-alanya arasında kimse yok.

    eee... başka başkaaa heh! kalabalık olan yerler de kuru kalabalık. para harcamıyorlar.

    ruslar, araplar, almanlar, ingilizler falan filan...
hesabın var mı? giriş yap