• elimde iki fatura var. ikisi de aynı evin 2018 ve 2019 aralık ay faturaları.

    2018 d gaz m3 fiyatı.1.10tl
    2019 d gaz m3 fiyatı.1.70 tl

    geçen yıl 190 tl ödemişim bu yıl aynı ay 300 tl.

    özetle %55 zam yapılmış.

    inanılır gibi değil.

    günlük tüketim miktarım 5,6 m3.
  • aralık ayında 1 hafta doğal gaz kullandım. 160 tl geldi. en doğalını kullandık sanırım.
    edit: lacivertin efendisi isimli yazar uyardı. yanlış yazmışım. kasım olacaktı. sordum doğal olduğu için pahalıymış. gezen tavukların gazıymış
  • yakıp 60-80 lira geldi diyenlere çok önemli bir önerim olacak. banyo, duş gibi hijyenik durumlarla bi alakanız yok. yemek , bulaşık gibi derdiniz de yok belli.

    siz neden evde kalıyorsunuz arkadaş? eve kira vermeniz çok saçma. nasılsa banyo yapmıyorsunuz , yemek yapmıyorsunuz. yoksa kimseyi kandırmayın 60 lira gelemez . iyi giyinin, köprü altında ateş yakanlarla yaşarsınız. sizin eve ihtiyacınız yok. iş yerinde kalın ya da. kimse bişey demez , yemek zaten yapmıyorsunuz belli, iş yerinde tuvalet de varsa yaşadınız lan. her ihtiyacınız karşılanır. nasılsa hiç bişeye ihtiyacınız yok sıçmak dışında.

    yok izolasyon iyiymiş de , yok ev yeniymiş de. yalancılık yapmayın. asıl sizi kurtaran pis olmanız, haftada 1 , ayda 1 yıkanmanız ve ekmek arası soğan yemeniz. ısınmak için hiç yakmasanız da , hiç ama hiç yakmasanız da, kışın banyo yapan , yemek yapan birinin faturası 60 tl gelmez.

    halk sağlığı açısından sorun teşkil eden insanlar lütfen 60 tl geldi, az geldi demesin. siz kira ödeyerek zaten kazık yiyorsunuz, eve ihtiyacınız yok ki

    edit: takdir mesajları için çok teşekkür ederim. metrobüsün kokusunu sağlayan tiplerin, 30 lira geldi , 60 lira geldi hem de ısındım entrylerini kesmiş olduk gerçekleri anlatarak. yıkanmayınca, suya sabuna dokunmayınca , giyinirim sıkı bana da gelmez astronomik faturalar. ama dediğim gibi öyle yaşamak istesem zaten köprü altında, metroda, parklarda yatarım.kira da vermem. az faturayla övüneyim derken ne duruma düştüklerini fark eden fare ve kokarcalar çok rahatsız oldu ama hepimiz zaten farkındaydık. kimse ses etmiyordu. ama dün başka bir başlıkta , 2 yaşındaki çocuğu için 500 tl doğalgaz faturası ödeyen ve zorlandığını söyleyen bir babayla dalga geçen, 60 tl ödemekle övünen bir halk sağlığı zararlısı sabrımı taşırdı. hastalık taşıyıcı iti görünce mecburen yazdım. yoksa doğalgaz anormal boyutlarda pahalı , mecburen yakamayan, tasarruf yapmak zorunda kalanlar alındıysa özür dilerim.
  • 650 ile ciddi ciddi eve soba kurmayı düşündüm. sabah servisteki arkadaşlarla kuzineli soba sohbeti yaptık . sonra bir sesizlik oldu sanırsam herkes ciddi ciddi sobayı düşünüyor. yer bursa / nilüfer
  • 314 türk lirası gelen faturadır.
    300 ü ödeyen 500 de öder diyip şortla gezecem bundan sonra. nasıl olsa bir şekilde yüksek geliyor.
  • açmadık.
    ciddiyiz açmadık. evde hasta var ama idare edebiliriz diye düşündük.

    1 yıl da ısınmayıverelim ne var? önemli olan saraydakilerin ısınması. biz kimiz ki?
  • yeni nesilin moda dükkanları lokmacı falandı geçti bitti.gelecek kış zamanının 1-2 ay öncesinde kömürcü açan köşe olacak.türk halkı olarak alışkanlıklarımız 30 yıl önceye geri dönüyor.

    evde konserve yapmaya başladık,
    kömür sobaları kurmayı düşünüyoruz,
    erişte ve tarhana tarzı gıdalar yine popülerleşti,
    akşamları boş vakitleri evde değerlendiriyoruz vs. vs.

    o değilde ne güzel çöplere attığınız dolap,masa ve odun gibi yakacak eşyalarınızı topluyordum, görünen o ki yakında bana ortakçı çıkacaksınız.
  • 28 tl geldi çünkü hala açmaya korkuyoz...
  • 250 benim kullandığım, 250 devletin olmak üzere 500 tl ile katıldığım hede.
    ortamlarda soran olursa kriz yok dersiniz, kim bilecek amk. tabii kriz olmaz. her şeyinizi halka ödetiyorsunuz. emeği geçenlerin amk

    edit: imla ül
  • kasımda 501 lira ödemiştim. aralık henüz gelmedi ama ben nolur nolmaz diye böbreği satışa çıkardım
hesabın var mı? giriş yap