• piste çıktığı ve yarışmaya başladığı ilk günlerden itibaren taraftarı olduğum raikkonen reyizin müthiş bir yarış çıkardığı gp. yalnız kimi bence takımda biraz gelişme talep edecektir sezon içinde yoksa yine bazı yıllarda gördüğümüz gibi yarışları umursamayıp kendi halinde takılabilir.
    ricciardo verdiği karara ne kadar üzülse azdır. tamam red bull’un gözbebeği verstappen ve daha önde olmak isteyeceği bir takıma gitti ama sanırım pişman olacak. formula 1 drive to survive’da şampiyon olmak istiyorum falan diyordu ama şampiyon olmak için sürüş yeteneği kadar doğru zamanda doğru yerde olmak da önemli.
    norris günün başarılı pilotlarındandı hatta daha önlerde bile olabilirdi fakat alfa romeo’ya takıldı.
    haas seneye bence önce pilotlarını değiştirmeli çünkü net şekilde en iyi 4. takımlar fakat grosjean ve k-mag gibi çok da iyi sayılmayacak kadrosuyla sürpriz puan kayıpları yaşayabilirler.
    ferrari beklenenden epey uzaktı ilk yarışta. leclerc’i vettel’in arkasında tutmaları doğru karardı. ne olursan olsun takımın lider pilotu şu anda vettel.
    eldeki verilere bakarsak bugün bir şekilde yavaştı fakat hamilton’un şampiyonluğu hayırlı olsun diyebiliriz.
    sonuç olarak kendini özletmişti f1 iyi ki geri döndü.
  • kimsenin geçiş yapamadığı sıkıcı denilebilecek bir şey uğruna erken kaldıran formula 1'in sezon açılışı.

    gasly geçiş performansıyla büyülerken, honda motoruyla verstappen'in bir ferrari'yi rahatça geçtiğini gördük.

    ricciardo'ya yazık oldu.
  • tribünlerde ricciardo için fanları tarafından "kanatlara ihtiyacı yok" diye pankart açılıp redbull'a laf çakılmasının ardından startta ön kanadını kaybetmesi oldukça manidar oldu.
    fotoğrafını koyayım, tam olsun.
    redbull kanatlandırır
  • 70. f1 sezonunun 998. yarışı tamamlandı. bottas harika şekilde idare etti yarışı ve ilk sırada tamamladı. hamilton ise ferrari'nin sözde strateji uzmanı!! inaki'nin gazabına uğradı. verstappen ve honda motoru 2019 sezonuna güzel hazırlanmış ve karşılığını aldılar ve ferrari.. kış testlerinde öyle üstün göründüler ki, 57 saniye fark yeyince takım neye uğradığını anlayamadı.
  • formula 1'e değil de 1.5'a oldaklanırsanız oldukça keyifliydi.

    hülkenberg şampiyonluğu yine alacak gibi ilk bölümdeki güçlü temposuna rağmen erken pite alınması büyük bir stratejik hataydı yine de grojean'ı ideal bir pit-stop ardından dahi geçebilecek tempoyu sert hamur lastiklerden elde etmeyi başardı. magnussen'de geçen yıl kaldığı yerden devam ediyor yarış temposunda oldukça iyi. alfa romeo'da ise giovanazzi'nin hem sıralama hem de yarış temposu hayal kırıklığı oldu.
  • ferrari'deki takım emrinde bir detayın gözden kaçırıldığı yarış. o da şu ki leclerc takıma kendisi soruyor "seb'i geçeyim mi" diye.

    20 yılı aşkın süredir f1 izliyorum, daha "geçeyim mi" diye izin isteyen pilot görmedim ben. varsa hatırlatın tartışalım. f1 pilotu denen adam yarışır, takımdan aksi emir gelirse de kızarak/üzülerek yol verir veya hiç vermez.

    gün itibariyla, leclerc daha takım kendisine bir şey dememişken o soruyu sorarak kendisini ikinci pilot yapmıştır. sen geçeyim mi dersen onlar da geçme der, bu kadar basit. maalesef bu hareketiyle tecrübesizliğinin kurbanı oldu, ve bundan sonra takım kendisinden vettel'i geçmemesini çok daha rahatlıkla isteyecek.

    ekleme: bu arada vettel'in takım arkadaşlarıyla nasıl yarıştığını bugünkü startta görebilirsiniz. geçen sene rai'yi pist dışına itmelerine falan dönmeye gerek yok.

    zorunlu not: vettel'i çok severim, yanlış olmasın. adam rolü gereği yarışıyor, takım arkadaşı falan dinlemiyor.
  • ferrari pilotu lerlerc 'in vetteli daha sezonun ilk yarışında geçmesine takımının izin vermediği yarış.
  • mclaren, honda konusunda yaptığı hatayı bu sene ağır bedellerle ödeyecek. redbull ise verdiği kararın ekmeğini fazlasıyla yiyecek. bunun dışında bir şeyler konuşmak için çok erken.
  • bir yandan fenerbahçe, diğer yandan ferrari..
    allahım nedir bu yıllardır çektiğimiz ?!
  • (bkz: 2016 reloaded)
hesabın var mı? giriş yap