• an itibariyle izlemeyi bıraktığım yarış.

    benim için bu yarışın sonucu ferrari’nin yarak gibi yönetildiğidir.

    leclerc’in yarışını vettel’le farkı açmaya başlamışken. piç ettiler. gerçekten utanılacak kararlar aldılar. önce yalandan hızlı gitmelisin dediler sonra 1 tur geçmeden vettel senden hızlı dediler ki hepimiz aksi olduğunu görüyorduk. leclerc de “ama farkı açıyorum” dedi zaten. daha sonra da farkı artıramayan ve devamlı hatalar yapan vettel’e karşı “şimdi ne yapıyoruz” diyerek takımı daha da baskı altına soktu. takım ve vettel zaten italyan medyası tarafından baskı altında.

    en kötü 3. olacak adamı sırf vettel daha fazla küçük düşmesin diye 5. sıraya düşürdüler.

    bunu bilinçsizce yaptılarsa pit duvarı işini bilmiyor demektir ve komple değişmelidir. yok bilinçli yaptılarsa pit duvarı komple orospu çocuğu dolu demektir.

    rezillik.
  • jean todt bütün garajları dolaştı dendi de,mercedes garajındayken gülümsemesi ile üzmüştür...

    neredeeen

    nereye

    (bkz: kimler kimlerle beraber)
  • vettel'in yarış sonunda, podyumda olduğum için mutluyum cümlesi, kendisinin vizyonunu göstermektedir zaten.

    o yüzden, umuyoruz ki leclerc, bir an önce şu şapşalla puan farkını açar ve ferrari takımı kendisine odaklanır.
  • yarış sonunda leclerc arabasını ferrari gridinin üstüne sürse haklıdır
  • vettel q3’te son haklardaki piste çıkış turunda son virajdan önce verstappen’i geçti. bu duruma sinirlenip söylenen ve yavaşlayan verstappen renaultlara da geçildi sonra mesafe açmak için iyice yavaşlayınca zaman turuna başlayamadan kırmızı ışıklar yandı. verstappen bunun intikamını yarın startta vettel’den alır. arada iki gözümün çiçeği leclerc’e zeval gelmese bari.

    yarış sonrası edit: leclerc’in düşmana ihtiyacı yok ferrari pit duvarı gerekeni yapıyor zaten.
  • hadi vettel o 1 puan da götüne girsin. helal red bull.
  • redbull son 2 turda pite adam sokup +1puan almak için bile uğraşıyor.. redbull duvarını alıp koysalar ferrari yerine yine iş görür..
  • son olayda ceza alması gereken verstappen değil aslında lewis hamilton.

    bilmiyorum fark ettiniz mi ama telsizden bottas'a "kimsenin seni geçmesine izin verme" diye talimat verildi. ardından en önde giden hamilton öyle bir yavaşladı ki, arkada kalanlar da zaman turuna başlamak için belli bir aralık koymaya çalıştılar. bunu verstappen de yaptı. ama verstappen mercedeslerin hemen arkasındaydı ve kendisi için yeterli vakit vardı. vettel için de yeterli vakit vardı. ama vettel, sanıyorum ki bunu sportmence bulmadığından önündekileri geçip hızlanmaya karar verdi, en azından arkadakiler de kırmızıya kalmasın diye.

    ama malesef ki olmadı. verstappen ise vettel'in hareketinin arkasında yatan sebebin bu olduğunu anlayamayıp, ona saydırdı.

    tüm suç hamilton'da aslında ve bence bu mercedes'in taktiği idi. 1-2 yi zaten almışlardı ve ferrari tur atamazsa her türlü alacaklardı.

    zaten f1 instagram sayfası o anları paylaştı ve max'ın "yazısız kurallara göre zaman turundan önceki turda (outlap) son sektöre gelinen sıra ile devam edilir" demecine yer verdi. altına gelen bir yorum da lewis hamilton'dan ve şu şekilde: "nope".

    yarın bir gün lewis'in savunması istenirse şunu diyecek "bu bir yarış, kimse kimsenin arkasında kalmak zorunda değil. basıp geçebilir ve zaman turuna yetişebilirlerdi".

    kusura bakma lewis ama bu sporun yüz karası olmaya devam edeceksin. alonso ile kavgaların, trulli'ye karşı yalan söylediğini ele veren röportajların, rosberg'e yaptıkların, bottas meselesi (burada toto da suçlu).

    neyse ki takımın güçlü bir lobiye sahip ve muhtemelen bu iş verstappen e patlayacak.
  • geriye kalan bölümde mercedes hata yapmadığı sürece koca sezonun 3. yarış haftasında bittiğini söyleyebileceğimiz yarış. bu sezon buradan dönmez. ben son yıllarda böyle bir dominasyon görmedim. mercedes gene takdire şayan iş çıkarıyor.
  • şu 1000nci yarış keşke azerbaycan gp olsaydı. heyecanın sıfır olduğu bir yarış izliyoruz
hesabın var mı? giriş yap