• 13-20 ocak arasında oynanacak turnuva.

    ronnie'nin ilk maçı 14 ocak pazartesi saat 16'da. rakibi stuart bingham.
  • turnuvanın ilk gününde 2 maç, 2 decider ve 2 sürpriz vardı.

    luca brecel, mark allen'ı 6-5'le,

    ryan day de, john higgins'i 6-5'le eledi.
  • müthiş bir mark allen - luca brecel maçıyla başlayan, rocket’in bingham’ı dümdüz ettiği turnuva. şu maçlar akşama denk geleydi iyiydi...
  • turnuvanın üçüncü gününde;

    neil robertson, 3-1 geriden geldiği maçta, dünya şampiyonu olduktan sonraki gevşek performansına aralıksız bir şekilde devam eden mark williams'ı 6-3 yenmeyi başardı.

    barry hawkins de, facia bir sezon geçiren shaun murphy'yi zorlanmadan 6-2 ile geçti.
  • dördüncü günle birlikte ilk tur maçları tamamlandı.

    judd trump, kyren wilson'ı 6-2'yle,

    mark selby de üç century yaptığı maçta, stephen maguire'ı yine 6-2 ile rahat geçti.

    çeyrek finalin ilk mücadelesinde bugün saat 16'da ronnie, ryan day ile karşılaşacak.
  • ilk tur maçlarının sona ermesi ile oluşan çeyrek final eşleşmelerine bir göz atalım;

    luca brecel - ding junhui

    son şampiyon mark allen'i 6-5'le geçerek büyük sükse yapan belçikalı oyuncu, jack lisowski'yi rahat bir oyunla eleyen çinli rakibi ile yarı final mücadelesi verecek. junhui snooker dünyasının en potansiyelli oyuncularından biri ve eğer kendini iyi hissediyorsa bu potansiyelini sonuna kadar ortaya koyuyor. gelgelelim fazlası ile kırılgan. her ne kadar ilk turu rahat geçmiş gibi görülse de, masters'da ilk kez sahne alan ve heyecandan eli ayağı titreyen rakibinin kendisine fazla zorluk çıkartamadığını da eklemek lazım. brecel ise decider ile kazandığı ve çok formda bir rakibi, son şampiyonu elediği maçın ardından kendini fazlasıyla iyi hissediyordur muhakkak. eğer junhui'yi biraz zorlar ve kaşını gözünü oynattığı o bilindik tripleri yaşatabilirse, masters yarı finali görebilmek adına büyük şans yakalamış olacaktır. bu bakımdan brecel'i bir adım önde görüyorum.

    ryan day - ronnie o'sullivan

    ronnie her zamanki ronnie tabi. herkesin doğal favorisi. ama nasıl ki bütün yeteneğine, karizmasına rağmen katıldığı her turnuvayı kazanamıyorsa bunu da kazanamama ihtimali yüksek. turun dengesiz oyuncularından stuart bingham'ı rahat geçmiş olması bir gösterge sayılabilir mi bilmiyorum. karşısında ise john higgins'i yine decider ile geçen ryan day var. zor ve güzel maç olacaktır. sonucunu tahmin etmek zor.

    mark selby - judd trump

    izlediğim maçlar içinde en konsantre ve keskin gözüken oyuncu judd trump oldu. son zamanlardaki hasmı kyren wilson'ı gayet net ve güzel bir oyunla geçti. selby ise stephen maguire'ı üç tane yüzlük seri ve net bir skorla geçmekle beraber, özellikle oyunun başlarında pek iyi sinyaller vermedi. judd alır diye düşünüyorum. yalnız, bu trump ile wilson arasındaki husumetin yapay olarak üretilip gündeme getirildiği kanaatindeyim. ronnie, higgins, mark williams gibi isimler sporu bıraktıktan sonra meydan boş kalmasın gibisinden. sevmediğim şeyler. adam gibi çıkın oynayın lan işte, ne o öyle ergen gibi "o bana böyle dedi, ben ona şöyle dedim" falan.

    barry hawkins - neil robertson

    açıkçası beni en fazla heyecanlandıran, dört gözle beklediğim maç bu. robertson çok sevdiğim bir oyuncu ve geri dönüş için iyi sinyaller vermeye başladı. mark williams maçındaki reaksiyonu gayet iyi ve önemliydi. hawkins ise büyük turnuvalarda iyi işler çıkartan, oyuna renk katan bir oyuncu. nitekim shaun murphy karşısında da gayet sağlam bir oyun ortaya koydu. zevkli maç olacaktır. neil kazansın diyorum.
  • ronnie 'the rocket' o'sullivan, ryan day'i 6-3'le geçti ve yarı finale ilk yükselen oyuncu oldu. şu an eurosport 1'de canlı yayında brecel-junhui maçı var. favorim ding ama brecel bi sürpriz daha yapabilir mi görücez...
  • brecel ve ding gibi iki spektaküler oyuncunun çeyrek finali çok acayip şeylere sahne oluyor. brecel iki tane akıl almaz fluke ile iki frame kazandı, üstüne ding en kritik yerde üç faul ile frame verdi. dramanın zirvesi olacak kim kazanırsa kazansın.
  • judd trump’in finalde ronnie’yi gecerek alacagi turnivadir.
  • avustralya açık sebebiyle eurosport'un dünkü rocket-ryan day maçını durum 3-3 iken yayına başlamasıyla rocket'in çemçük ryan'ı 3-0 (6-3) yenmesine şahitlik ettiğimiz turnuvadır.

    luca-ding maçı ise tekrar tekrar izlenmesi gereken bir oyun oldu. dünya gözüyle 3 faul olayını ve 1. turda rocket-bingham maçında siyah oyununu da gördük ya gözümüz açık gitmeyiz.
hesabın var mı? giriş yap