• hala bazılarının bir şeyi anlamadığı başlık. beyler bayanlar, ölse geri dirilse yine değişmeyecek kadar yozlaşmış milyonlar var. yani bu kriz ile yola geleceklerini felan sanmayın. adam oy tercihini değiştirse ne olcak? ülke düzelecek mi? ne diyorum sana, ölse geri dönse yine inat edecek. yahu adam patates kuyruğunda patates bak ve hala eskiden tüp kuyruğu vardı diyor. bu adama kriz mi vurur amk.

    tekrar söylüyorum kendinizi kurtarın. başka da bişi beklemeyin bu krizden.
  • basit dille, 2001 den bu yana dünya piyasalarında bir enerji birikiyor. ve bu enerji en zayıf noktalardan açığa çıkmak isteyecek. akparti hükümetinin müthiş yanlış politikaları sonucu zayıf halka adaylarından birisi de biziz malesef. şuan geldiğimiz noktadan kendi imkanlarımızla kurtulma şansımızsa pek yok. çünkü zaten mevcut kaynakların neredeyse tamamını kullandık. ekonominin dili trt de a haber de kullanılan dille aynı değil. şuan yapabileceğimiz en optimist hareket şeffaf olmak gibi duruyor ama hükümet buna da pek yanaşacak gibi durmuyor yerel seçimler yüzünden. sonuç olarak herkesin tahmin ettiği malum haziran ayında tahminler tutacak gibi görünüyor.
    geldiğimiz noktada özellikle hükümetin artık biz sağlamız biz çanakkelede gemi batırdık kafalarından çıkıp bu kriz sürecini minimum kaç yılda atlatabileceğimiz üzerine hamleler ve politikalar yapması gerekiyor.
  • yoktur. iftira atmayın. ekonomimiz süper. almanya da bizi kıskanıyor.
  • sadece sunu sorun kendinize: yarinlarinizdan emin misiniz?

    cebinizde 1 milyon lira varsayin. imalat isine girer misiniz?

    kendinize karsi durust olun sonra deyin ki kriz yok.
  • almanya'da yapılan sektörün en büyük fuarlarından birine katılan firmamızın standına gelen ziyaretçi sayısı 25. eski şirketimdeki arkadaşlarım da şu anda yine dünya'nın en büyük fuarlarindan birinde küçük ev aletleri üreten yerli bir firmada stand açtılar. yorumlari benzer. son senelerin en kotu fuarı. ciddi bir ekonomik daralma var dünya'da. bu daralmalar umarım beklenmedik bir sonuç ortaya çıkarmaz.
  • avmler dolu bi kere , millete salata biber yetişmiyor.
  • sanal bir zenginliğin yaşandığı şu yıllarda herkes, herkesi zengin zannediyor. en dipteki insandan orta seviyenin en üstündeki insana kadar herkes bir şekilde kredi kartı ve kredilerle hayatını idame ettiriyor. olmayan parayı, gelecekte kazanma ihtimalin olan parayı harcıyorsun peşin peşin. bu idame içerisinde toplumun genel geçer harcama kriterlerine göre adapte olma durumu maalesef üst seviyede cereyan ediyor.

    komşunun kızının akıllı saati var. biz de almalıyız.
    -ammaaann bahricim hangi çağdayız allah aşkına. bak çocuğun da ister istemez canı çekiyor.

    -ay şekerim bu devirde lcd tv olmayan evmi kaldı yahu?

    -bende içi kamera kontrollü buzdolabından alalım diyorum necmi. ne dersin?

    -abi bu arabaya hastayım. 2019 modellerinde otomatik göt kaşıma sistemli koltuk varmış. teknolojiye bak adamlar yapıyor abi ya.

    -baba bana da ipad alacan dimi? ecesunun var çok güzel hemde.

    eskiden çorabı yama yapıp giyerken şimdi kimse bunu kendine yakıştıramıyor. eski arabaya binmek bile bir nevi prestiji düşüren bir etmen olarak kabul görüyor. 4yıl önce alınan pantolon eskimese bile modası geçtiği için giyilmeye utanılıyor.

    kanaatkar bir neslin doymak bilmez aç gözlü torunlarıyız. var mı ötesi?
  • 1. sanayii üretiminde büyük düşüşler geliyor. bu mutfağa, işsizlik ile yansıyacaktır.

    2. işsizliğin etkisi sadece mutfağa değil, tüm alana yayılır.

    * adalet istatistiklerine,

    * eğitime,

    * haciz istatistiklerine,

    * boşanmalara

    en kabul edilmezi ise politikasızlıktır.

    (bkz: prof. veysel ulusoy) / 11.2.2019
  • tasarruf edin edebiliyorsanız, hükümet popülizmin dibine vurmaya başladı, 1 nisan yeni vergi ve vergi artışlarına gebe...
    dünyada ekonomik veriler sıkıntılı; brexit sorunu, çin'deki daralma vb etkenler fırtına getirecek...
    zaten bizim ekonomi bir hayli bitkin, iyice yatağa düşecek...
  • devlet kendi halkını bile bile eziyor siz zannediyor musunuz ki o tanzim satış yerleri halkın yararı için açıldı? açılmasının amacı bu yerlerden fiyatı baz alıp enflasyonu düşürecekler. yani %40-50 olan enflasyonu zaten %20 gibi gösterdikleri yetmemiş gibi birde yasal yolları ihlal ederek daha da aşağı çekip halkı ezmeye çalışıyorlar.
hesabın var mı? giriş yap