• bu sene şantiyeciliği bırakıp türkiye'ye kesin dönüş yapmayı düşünüyordum ancak görünen o ki ben daha uzun zamanlar yurtdışında çalışmaya devam edeceğim, ülkeyi bu duruma sokanlar sadece siyasiler değil o siyasilerin yaptığı her boku ölümüne alkışlayıp benim kızımın babasını sadece yılda 3 kere görmesine vesile olan başta en yakımındakiler de dahil allah hepinizin belasını versin, evet eskiden insanlar borç istedikleri zaman her konuda yardımcı olur bir çok kerede geri istemezdim ancak bundan sonra yok öyle bir dünya, madem boyuna,posuna,namazına,niyazına göre bu adamları seçtiniz ve kendinizle birlikte herkesi boka buladınız bundan sonrada gidin oy verdiklerinizden isteyin, ben bu krizi en fazla kızımı 5 sene daha belirli aralıklarla görür kazandığım dolarlar ile türkiyede istediğimi alır satarım ve karlı bir şekilde atlatırım ancak manevi olarak kötü bir şekilde, asıl siz düşünün bakalım ülkeyi göz göre göre bu hale düşürenlere oy vermenin bedelinin ne olacağını.
  • bundan kırk yıl önce kurgulanan ithalat bağımlısı ve cari açığa mahkum ekonomik modelin topyekun iflasına doğru gidiyoruz.. tam bir tarım ve turizm cenneti olabilecek bu topraklar, gerek küresel neoliberal babalar gerekse bunların yerli işbirlikçileri sayesinde tam bir alsat montaj ve hizmet sektörü ekonomisi batağına devasa bir dış borç yükü ile saplanmış ve debelenmektedir..yine bazı işbirlikçi ezberciler imf propagandası çevirmeye başladılar.. kadrolu kurtarıcımız ne de olsa imf..

    bugün getirilen bir takım düzenlemeler ise ileride bizleri nelerin beklediğine dair fikir vermektedir..ülke artık kırk katır kırk satır yol ayrımındadır.. emeği geçen herkese bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum..

    rezerv para ülkesi değilsen, kronik cari açıkla ekonomik kalkınma sağlayamazsın.. cari açık sonuç itibariyle açık pozisyondur..
  • "böyle bir ülkeyi küçültmek büyük başarı, nobeli hak ediyor" (bkz: ibrahim kahveci)

    adam haklı beyler.
  • krizin en somut örneği istanbul'da ramazan olduğu halde belli başlı merkezi yerler hariç hiçbir yerde iftar çadırlarının olmaması..bu seneye kadar her mahallede bir hatta birkaç yerde 3-4 çeşit yemek dağıtılırken bu sene sadece bazı camilerde karton bardağa çorba doldurup veriyorlar fakir fukaraya..eğer sizin de kriz yok,millet iş beğenmiyor..vs diyen akpli arkadaşınız varsa çevrenizde '' iftar çadırları nerede peki it'' derseniz hemen susuyorlar.
  • son model arabalar var her yerde eğonomi çokomelli.
  • sayet devlete ait bir kredi karti olsa borcun asgarisini dahi odeyemeyecek kadar borcunun cogalmasi olarak tasvir edilebilir. cogumuzun her aybasi yasadigi ic sikan durumun devletin yasamasi gibi
  • ramazan çadırı yorumu yazan arkadaşa katılmakla birlikte taksim tespitimi belirteyim. geçen senelere kadar şov gibi masalar kuruluyordu.

    seçim sonrası tanzim çadırı kaldırılmadı. onun yerine bu küçük çadırı ramazan çadırı yaptılar. 1 hafta sonra cumhurbaşkanı iftar buluşması yapacak denilince taksimin ortasına çelikten dev bir çadır kuruldu. konuşmadan sonra bu çadır platformu (sahne hariç) kaldırıldı ve yine biraz şaşalı masalar kuruldu. yani cumhurbaşkanı gelmese ramazan çadırı bildiğin tanzim çadırıydı. sanırım yine gelir diye platformu kaldıramadılar.
  • çok korkutucu dusunce olan su...ülkenin döviz rezervleri bitik.döviz hesaplarını göstererek kredi çekiyorlar.
hesabın var mı? giriş yap