• ön edit: dekont paylaşıyorum dostlarım burada

    2019 eksi duyuru & eksi sozluk hatira ormani oluşturuyoruz kampanyasina hoş geldiniz,

    herkese iyi bir hafta dileyerek başlıyorum,

    sevgili duyuru ve sozluk ahalisi,

    orman mudurlugu 'hatira ormani kampanyasi' kapsaminda adeti 10 tl olan 2000 fidan ucreti toplandigi vakit ihtiyac olan belirledikleri yere dikiyor ve sonrasinda bakimini ustleniyor.

    duyurucular olarak baslattigimiz bu akimda, ne zaman sona erecegini bilmedigimiz su fani hayatta dikili bir agacimiz olmasi icin, biz gitsekte bulundugu cografyaya fayda saglayamaya devam edecekleri icin agaclarin sayisini artirmak istedik.

    bugun orman mudurlugu - agaclandirma biriminden aldigim detayli bilgiyi aktariyorum.

    dikimler 15 ekimden sonra gerceklesiyormus, parayi toplamamiz icin baya suremiz var.

    bizden de gelip dikmek isteyenler oldugunu soyledim, dikim alanindaki 40 agac icin dikim etkinligi yapabileceklerini soylediler.
    sayimiz artarsa bence adeti artirabilirler fakat az kisi olursa gelen zaten yeterli olur.

    dikim yeri 2019 icin çatalca ve şile belirlenmiş, daha merkezi bir yerde olması için ısrarcı oldum fakat mümkünatı yokmuş, zaten önerdiğim alanlarda 'orman' statüsünde değilmiş.

    ücret için onların hesabına farklı yerleden ücret geldiğinden birimizin hesabında toplanıp aktarılması gerekiyormuş.
    bu konuda sözlük'ten destek istedim, maile cevap bekliyorum.

    2000 adet tamamlarsak levhamız olacak, sonrasında gidip görebileceğiz, tamamlamazsak da dikimi yapacaklar ama levhamız olmayacak. levhanın önemi yok ama hedefimiz 2000 adet olmalı ki faydamız dokunsun.

    duyurucular olarak su ana kadar 450 civari fidan sozu aldigim icin basligi buraya tasimaya karar verdim.

    https://www.fongogo.com/…tira-ormani-kuruyoruz-2019

    +100 benden diyor ve başlatıyorum, lütfen + kaç ile destek oldugunuzu bildirin, sadece destek oluyorum yazmak yerıne boylece hedefe ne kadar yaklastık onu hesaplayabılelım. ödeme dedıgım gibi en kısa zamanda hazır olunca yapılacak sımdılık adet yazmanız yeterli.

    şimdiden herkese çok teşekkürler!

    edit: vallahi harikasınız, hepiniz ayrı ayrı harikasınız hem de. para toplama için sözlükten haber bekliyoruz mutlaka içimize sinen bir şekilde formül bulacağız. önemli olan katılımın yeterli adete ulaşması gerisi hallolur diye ümit ediyorum.

    (tema ile konustum, hem tek tek ödeme almıyor tek seferde alıyormuş, hem dikim için etkinlik düzenlemiyorlarmış hem de ege'nin dağlarından dikiyorlarmış dolayısı ile uygun değil. )

    edit 2: sözlük yönetiminden kim olduğu belirtilmemiş bir mailde şöyle bir cevap geldi

    'kullanıcılarımızdan para toplamayı politikamız gereği kabul etmiyoruz. bu nedenle amacı her ne kadar iyiliğe yönelmiş olsa da, para toplama gibi hassas bir konuda ekşi sözlük marka adının kullanılmasını başka kampanyalarda kötüye kullanım olasılığının ve yanlış anlaşılmaların önüne geçmek adına istemiyoruz.'

    son edit: arkadaslar herkese merhaba, son durum şöyle fongogo sitesinden yapıcaz bağışı, orman mudurlugunun hesabına gidecek toplam tutar toplanınca. site %7 kesinti yapıyor ama başka çaremiz kalmadı, onun dışında başka türlü parayı güvenilir şekilde toplama şansımız yok malesef. benim ya da baskasının ıban'ını paylasmam güvenilir olmaz gibime geldi, istemeyenler de oldu. basvuruyu yaptım bir iki gun ıcınde acılacak buradan paylasıcam ben de hemen.

    bir de sozlukten bir arkadasımız gorusmus orman mudurlugunden farklı bırılerı ile, kampanyamızdan haberleri oldugundan bahsetmısler fakat 2.000 fidan için sadece gerçek şahıs olursa levha eklenebiliyormuş, tüzel kişilikler için 10.000 adet olması gerekirmiş, 10.000 hedefini gerçekleştirmemize imkan yok gibi görünüyor ama öteki taraftan zaten sözlüğün yürüttüğü bir organizasyon değil, tüzel olmadığımızı gerçek kişiler olduğumuzu söyleyip bize yardımcı olmalarını rica edicem. ya da en kötü ihtimalle belki oylama ile bir isim belirleriz, anlamı olan doğa ile alakalı, fidanlar dikilsin de gerisi hallolur diye ümit ediyorum.
  • +2 fidanla destek olacağım kampanya.

    edit: çaylaklardan çok sayıda mesaj geliyor. başlık sahibi arkadaş mesaja kapalı. bi el atılsa iyi olur.
  • merhabalar arkadaşlar, son durum hakkında durum paylaşmam için mesajlar geliyor ama maalesef bana hala dikim için bir tarih ve yer bilgisi verilmiyor. ülke çapında büyük bir dikim etkinliği düzenledikleri için bizim etkinlik küçük kaldı, beklemedeyiz. dün gittim orman bölge müdürlüğüne, yine yetkili bulamadım dilekçe verdim.

    haber bekliyorum kısacası, tabi ki gelişme olduğu an burada paylaşacağım. en kısa zamanda haberleşmek ümidi ile..
  • merhaba sevgili arkadaşlar,

    ormanımız için yaptığımız onca görüşme sonucunu aktarıyorum.
    11 kasım 11 milyon fidan etkinliği için bekletilmiştik, şimdi o bittiği için bizi sıraya aldılar.

    mekan büyük ihtimalle çatalca çanta köyü, zaman için de muhtemelen ay sonuna doğru gün belirlenmiş olacakmış, tabela için normalde bizim hazırlatıp getirmemiz gerekiyormuş istenilen format ve büyüklükte o da maliyetli bir işlemmiş fakat bizim için şöyle bir durum varmış, 16 hektarlık bir alanda yapılacak büyük bir hatıra ormanının 2 hektarlık kısmı bize ait olacağı için normalden çok büyük tek bir tabela olacakmış, 8 kişinin ismi yazılacakmış. eksisozluk başından beri kabul etmediği için eksiduyuru yazarları olarak başvurdum şimdilik, kabul edilirse öyle yazılacak, edilmezse de ortak bir kararla başka bir çözüm bulacağız. gün belirlendiği zaman burdan bildireceğim, dikim etkinliği için bir organizasyon planlarız.

    bu arada çok fazla kişiden son durum nedir mesajı alıyorum fakat hepsine cevap veremedim, kusuruma bakmayın, buradan yazıyorum her yeni gelişmede başlığı takip ederseniz çok sevinirim.

    kalın sağlıcakla.
  • büyük bir hevesle katıldığım bu fidanlıktan haberi olan varmı?
    yeşerdi mi? yoksa kurudumu bizim fidanlar.
  • sözlükte kime sorsan 10.000 lira üstü para kazanıyor, maaşlar maşallah, herkes milyoner.

    şu güzel organizasyona verilen desteğe bakıyorsun toplanan rakam daha 8.000 lira olmamış, katılımcı sayısı da 100 civarı. yazık gerçekten.

    millet ya sahtekar, ya mega pinti.
  • dünya gözüyle gerçekleştiğini gördüğümüz, yıllar sonra insanlara temiz hava aldıracağı gibi her birimize daha şimdiden mutluluk veren ve bugün itibariyle, uzun yıllar boyu sürecek yolculuğuna başlamış olan kampanyamız!

    (pekâlâ, tanımı geride bıraktığımıza göre, merakla beklenen detaylara bir göz atalım.)

    herkese merhabalar! çok güzel fotoğraflar, güzel bir başlangıç ve nesiller boyu sürecek bir paylaşımla karşınızdayız bu kez.

    ormanımız, orman genel müdürlüğü tarafından ebedi istirahatgâhı olan topraklara ekilmeye başlandı. istanbul'un silivri ilçesinde, şehrin gürültüsünden uzak 2000 adet çam ağacı yükselecek artık; herkesin katkısı ile birlikte. bugün de, maalesef birçoğumuza uymayan etkinlik saati sebebiyle; maddi olarak küçük, manevi olarak kocaman bir grup olarak orada hazır bulunduk hepimiz.

    şimdi de belgelerle konuşacağız!

    günün ilk ışıkları, olay mahallinden ilk fotoğraf: https://eksiup.com/p/no310690rjc6 "birbirimizi nasıl tanıyacağız?" sorusunun hemen sonrası.

    görüş mesafesinin metrelere düşmediği, bildiğiniz hiç olmadığı dikim yoluna gidiş: https://eksiup.com/p/yv310692untk

    olay yerine ilk ulaşan ekibimizin kamerasından, ormandan ilk görüntü: https://eksiup.com/p/fx310693ydr2 evet, bu tabelayı görmek, tarifsiz bir mutluluk hissettirmedi değil.

    dikime başlamadan hemen öncesi, alternatif gruba ait çıkış albümünün kapak pozu: https://eksiup.com/p/uj310695zcdr "buralar kazılmış mı şimdi?" ve "kazma kürekle mi yapacağız?" soruları da buraya denk düşüyor.

    talimatların yer aldığı, "bakın biz gittik!" kanıtı olan dikim videosu: https://eksiup.com/v/379979649

    işte o katılımcılar (sayıya aldanmayın, çok kalabalığız ama kadraja bu kadar sığabildik)! https://eksiup.com/p/dk310700fesn https://eksiup.com/p/8p310702isgr https://eksiup.com/p/jg310703u7dk https://eksiup.com/p/s4310705i3en https://eksiup.com/p/3p310706h5ir https://eksiup.com/p/w5310707ktna https://eksiup.com/p/6s310720oz6b

    konfetil... şey, fidanlar takdim edilirken: https://eksiup.com/p/eo310708rqgx "komple sandığı mı tutsak yoksa birer kadeh mi alsak?" diye düşündük, evet.

    "bunlardan 1993 tane daha var." pozu: https://eksiup.com/p/cg310711eza9 bir kısmı dikilmiş zaten, temsili bizler de diktik. kalanları da, on gün içerisinde dikilecekmiş. takvim günü mü, iş günü mü, orayı bilmiyoruz yalnız.

    bi' de fidanları tek çekelim: https://eksiup.com/p/5g310713oxfw ggerçekten normali buymuş, hayal kırıklığına uğramayın. büyük fidanlar, ergenler gibi "ben bu toprağa uymam, kimse beni anlamıyor!" falan diyormuş, küçük fidanların da su ihtiyacı çok değilmiş zaten. küçük durduğuna bakmayın ayrıca, bir yaşında hepsi. birden boy atacaklarmış.

    buna yazacak bir şey bulamadım: https://eksiup.com/p/po3107146bzg

    evet, artık bir ormanımız var: https://eksiup.com/p/84310716maxc

    evet, artık bir ormanımız var! artık, bize ait, bizden onlarca yıl sonrasına kalacak, arada hatırlayıp yüzümü güldürecek bir hatıramız var. orada olan, gelmek isteyip de kapitalist düzen sebebiyle ya da aradaki kilometreler nedeniyle fiziken aramızda bulunamayan, temmuz ayının sonu ile başlayan çabaya katkıda bulunup bu heyecanı paylaşan herkese çok teşekkürler.

    bayağı ormanımız var yahu.

    edit: o kadar ormandan bahsetmişiz ama dikim esnasında yardımcı olan, sorduğumuz her soruya açıklayıcı ve bilgilendirici cevaplar veren, güleryüzlü bir şekilde sohbete dâhil olup yaklaşık bir saatlik etkinlikten güzel hatıralar ile ayrılmamıza katkıda bulunan orman genel müdürlüğü personellerine de ayrıca teşekkür etmeyi unutmayalım. umuyorum ki her gün, o kadar yolu gidip gelmelerine sebep olmayacak bir ikâmet adresleri vardır.
  • merhaba arkadaşlar,
    dekontumuz geldiii burada.

    bundan sonraki aşama orman müdürlüğünün dikim etkinliği için zaman ve mekan belirlemesi, 15 ekimden sonra denmişti fakat tam olarak gün belirlenemiyordu, netleştiği anda buradan bildireceğim, lütfen başlığı takipte * kalın.
  • son güncellememiz geldi;
    2 hafta içinde hafta içi bir gün çanta köyünde etkinlik olacak.

    eğer sayımız az ise 25-30 kişi gibi bir okul etkinliği ile beraber alacaklar bizi.

    50-60 kişi olursak tek biz olacağız. bu sebeple adetimiz belli olmadan gün belli olamıyor.

    eğer çok kişi olursak ve araç problemi olursa servis ayarlamaya çalışabilirim, şirinevlerden kalkar mesela. az kişi olursak whatsaptan organize olup araçlarla gidebiliriz. sizden ricam katılmak konusunda netseniz başlığa + kaç kişi iseniz yazmanız. belediye çalışanları haftasonu çalışmadığı için haftasonu yapılamıyormuş.

    şimdilik durum böyle haber bekleniyor bizden. tekrar edeyim lütfen katılımı başlıktan yazın sayabilelim (servis olursa gelebilirim ya da kendi aracımla gelirim 4 kişi gelirim gibi detayı da yazın lütfen)
hesabın var mı? giriş yap