• açacağın başlığı sikeyim. herkes ıslak rüyalarını yazar oldu sözlükte iyice.
  • ortadoğuda türkiyeden başka israilden büyük bir askeri güç yok. iran bence böyle bir güçle sıcak çatışmayı göze alamaz.
  • askerliğini age of empires'ta kısa dönem çiftçi olarak yapmış ekşi sözlük stratejistlerinin mükemmel fikirlerini beyan ettikleri hayali savaş.
  • seçimlerin 2019'da değil, alelacele bu yıl yapılmasının nedenlerinden biri de bu olabilir.

    link 1
    link 2
  • her ne kadar aptal olduklarını düşünsem de ve ezberlenmiş argümanlarla konuşsalar da bu yandaş gazetecilerin, aydınların zart zurtların doğru söyledikleri bir şey var.bu düşüncelerin, teorilerin devlet-mit tarafından verildiğini ezberletildiğini düşünüyorum.o amerika iran'a girecek.girmeye mecburlar çünkü.neden mecburlar? söylediklerine göre tabi ki israil'in güvenliği.israil'in bir güvenlik sorunu yok tabi ki.mesele israil'in bölgedeki tek güç olması ve eninde sonunda olacak üçüncü dünya savaşı için rusya'ya karşı israil'in kalkan görevi görecek olması.bu yandaşlar ekonomi-enerji falan diyor.emperyalizmin şeytani oyunları yani..neyse...yuhidilik için yapılmadığı, ekonomi-enerjinin bir bahane olduğu, iki taraf da birbirini kullandığı ve iki tarafın da çıkardan başka bir bağlılığı olmadığı bana göre daha doğrudur..bağlılıklarının bu kadar derin olmasının tek sebebi ise yapmış oldukları planların eski olması ve bu planlara tarafların sürekli uyması..canları sıkıldığı için orta doğunun amına koymuyorlar neticede.yapılan her hamle yapılmış planların bir parçası.tutar tutmaz o ayrı.planın seyri için bir çok hamleler yapılır başarı ya da başarısız olurlar.zamana bağlı olarak bir şey olması gerektiği sürede olur veya daha geç olur belki de hiç olmaz.bizim gibi ülkelerin yapması gereken şey, şu plan tuttu şu plan tutmadı deyip sevilip-üzülmemek.planları tutmasın diye dua etmemek veya kendimizi kandırmamak gaza getirmemek..bu yandaşlar propaganda olarak kullanıyor genelde.her ne kadar bu yandaşlar rte ve akp'nin derdinde olsalar da söyledikleri şeylerin bir çoğu doğru.bu amına koyduğumun güçleri emelleri doğrultusunda zilyon tane plan kuruyor hamleler yapıyor.planları tam olarak nedir, sahiden teorisyenlerin dediği gibi israilin güvenliği midir, enerjiyi kontrol etmek midir yoksa benim düşündüğüm gibi üçüncü dünya savaşına israil'in hazırlanması mıdır bilinmez.ama bilmemiz gereken şey ülkemizi bu belalı güçlerden uzak tutmak.bunu onun yanında bunun karşısında olarak yapamayız.yapılması gereken ülkede refahı, demokrasiyi, hukuku ve adaleti sağlamak.siz başarılı bir ülke olduğunuzda kendinizi bu belalı güçlerden uzak tutabilir hatta plan kuran bir ülke haline gelebilirsiniz.aksi halde sürekli ülkenizi korumak zorunda kalırsınız.bunlar bir de koltuklarını koruma derdindeler.ama ülkeyi ve koltuklarını korumak için rastgele karşı hamleler yapıyorlar.bu böyle devam etmez...elbet bir yerde patlar.
  • ülke seçimleriyle bir ilgisi yoktur, sanki hükümet değişikliği olunca vatan savunması sekteye uğrayacaktır. geçiniz bu işleri; dünya bir krizin eşiğinde ve hala bizim absürt denge politikamız sonucu çevremiz tehditlerle sarılı, ulusal savunma için devletlerin politikası olur hükümetlerin değil!
  • israil ve iran birbirinin opozitidir, biri var olmazsa öbürü de olamaz.

    kendi iç siyasetlerini yürütebilmek için hükümetlerin bir düşmana ihtiyacı vardır, bunlarda birbirini düşman olarak bellemiş ve çok mutlulardır.

    öyle bir savaş gelmeyecek. ama bu demek değildir ki büyük bir dünya savaşı bir daha yaşanmayacak. ben sadece iran-israil arasında başlayacak bir savaşın olmayacağını belirtmek isterim, dünya savaşı başka bir dava.
hesabın var mı? giriş yap