• 11-13 ekim tarihlerinde gerçekleşecek gp'dir.
  • 2019 şampiyonasının 17. yarışı. ferrarilerin bu pistte de rakiplerine göre hızlı olacaklarını düşünüyorum. umarım yanılmam, gerçi geçen yarışta yaptıkları ali cengiz oyunları beni biraz soğuttu takımdan. ama hala desteklemeye devam.
    her zamanki gibi yarış programını ve yayın programını aşağıya bıraktım.

    11 ekim cuma
    04:00 1.antrenman sky tv
    08:00 2.antrenman sky tv

    12 ekim cumartesi
    06:00 3.antrenman s sport
    09:00 sıralama turları s sport

    13 ekim pazar
    08:10 yarış s sport

    edit: sıralama turları cumartesi japonyayı vurması beklenen kasırga yüzünden, pazar günü 04:00 tarihine alındı.
  • 5. kategori bir kasırga bekleniyor cumartesi günü.
    hadi hayırlısı diyelim.
    umarım yarış iptal olmaz. hava durumunun değişkenlik gösterdiği, sürpriz podyumlu (sainz/ricciardo/hulkenberg) bir yarış olur.
  • sıralama turları, pazar günü saat 10:00'a * alınan gp.
  • hagibis tayfunu* yüzünden yarın* gerçekleşecek tüm etkinlikler pazar gününe ertelenmiş. 2015 abd gp sonrası ilk kez gerçekleşiyor.

    resmi açıklama

    #essereferrari
  • sıralama turları pazar gecesi türkiye saati ile 4:00'a alınmıştır. yarış 08:10 tsi yapılacaktır.

    1. antrenmanda mercedes, orta ve yumuşak hamurla şov yapmış olup 1 sn fark atmıştır ferrari ve redbull'a.
    ferrari nerede zaman kaybettiklerini bulmak için tek turluk gezinmeye çıktı 3 kez. oysa 3.-4. virajlara girişte,9. virajdaki kerbte, spoon curve ve casino üçgeninde zaman kaybettiklerini sky sport yorumcusu johnny herbert amcamız dahi söyledi. güzel bir kanat açısı ayarıyla bunları kısmen giderebilirler. anlaşılan yerebasma gücü mucizesi etkisi kaybolmuş veya gizlenme yapıyorlar. pit stop antrenmanını bile beceremediler. *
    redbull'da da tuhaf bir biçimde aynı ayar sorunu var, ama onların problemi radyatör ve difüzör bölümündeki rüzgar kanalında.

    edit:
    2. antrenman notları: pazar sabahı yağmur yağarsa bu seans aynı zamanda sıralama turu sayılabilir.
    mercedesler ilk antrenmandaki ritimi biraz daha geliştirdiler. ilk antrenmanın kağnıları redbull ve ferrari aradaki farkı kapattılar. ferrari bir süre sonra hızlı tur denemesini tamamen bırakıp yarış temposuna odaklandı. belli ki sıralamada gidilecek daha iyi bir pozisyon yoktu. redbull geçen seneki kadar iddialı idi. albon da vettel ile aynı zaman turunu yaptı neredeyse. hatta orta hamurda yarış temposunda verstappen 2., albon 4. oldu. vettel orta hamur ile lewis'ten 1.9 sn yavaş kaldı.
    racing point iddialıyız dedikleri kadar var, antrenmanların hem tek turda hem yarış temposunda en iyi gözüken orta sıra takımı idi stroll'ün kötü hızlı turuna rağmen. sainz ilk antrenmandaki bağlantı sorunundan sonra yine pistin en iyi ismi oldu (öndeki 6 yokmuş gibi davranıyoruz)
    renault, sürücülerini 200 promille pistte dolaştırmaktan başka bir şey yaptıysa o da williamslara geçilmemek oldu.
  • tayfun sebebiyle an itibariyle max verstappen'in duzenledigi fifa turnuvasi ile devam eden "etkinlik".

    katilimcilar;

    (bkz: lando norris)
    (bkz: sergio pérez)
    (bkz: carlos sainz)
  • pazar sabahı erken kalkmak için bir sebep. saat 4teki sıralama turları için kalkamam tabi. umarım yarış güzel bir sürprizle başlar da ferrari ler yada max pole'u zorlar yada ilk 2ye atarlar kendilerini. yağmur çamur zevkli bir yarış bekliyorum.
  • tayfun sebebiyle yarışın iptal olma ihtimalinin sabah erken kalkıp tv başına geçme düşüncemi etkilediği gp.
  • japonyada meydana gelen tayfun sebebiyle cumartesi programı iptal olan yarıştır. pazar günü programı şu şekildedir.program
    türkiye saati ile 04:00'da yapılacak sıralama turları için uykusunu bölmek istemeyenler için saat 07:00'da tekrarı ssport tarafından verilecektir.yayın akışı
hesabın var mı? giriş yap