• bir algı operasyonu daha.
    türkiye 163 ülkenin değerlendirildiği dünyanın en güvenli ülkeler listesinde 152. sırada yer almış.
    haberin özeti şöyle; "türkiye, 2018 küresel barış endeksi sıralamasında 3 sıra gerilemişti. ekonomi ve barış enstitüsü'nün hazırladığı 2019 küresel barış endeksi sonuçlarına göre ise türkiye yine gerileyerek 152. sıraya yerleşti."
    neden bunun algı operasyonu olduğunu iddia ediyorum? çünkü listeye bakınca türkiye; mısır (136), iran (139), filistin (142), venezuella (144), nijerya (148) ve kuzey kore (149) gibi çeşitli siyasi tartışmalar, iç savaşlar ve ambargolara maruz ülkelerden de daha güvensiz gösterilerek 152. sırada yer alıyor. (raporun 9. sayfası)
  • dünyadaki en barışçıl ve güvenli bölge olan avrupa ile en huzursuz ve tehlikeli bölge olan orta doğu’nun birleştiği yer olan türkiye, 2008’den beri her yıl 163 ülke arasında en kötü durumda olan ilk 50 ülkenin içinde yer alıyor. son 4 yılda giderek huzursuzluğun ve güvensizliğin arttığı türkiye en yüksek puanını ve en kötü sıralamasını 2019 yılında alıyor.

    sosyal güvenlik ve emniyet kolunda yer alan politik terör kriterinden türkiye’nin, aynı coğrafyayı paylaştığı avrupa ülkelerine göre oldukça yüksek puan aldığı raporda belirtiliyor. bu kriterin içine politik nedenli tutuklanmalar, kayıp vakaları ve işkence dahil edilmiş. aynı şekilde iç ve dış çatışmalar koluna negatif bir etkisi olan terörizmin yükselişi türkiye dahil birçok avrupa ülkesindeki barış durumunu tehdit ediyor. maalesef avrupa bölgesindeki en yüksek terörizm puanına yine türkiye sahip. bununla beraber ulusal dinamikleri kolayca etkileyen nüfusa göre sığınmacı oranları da süregelen iç ve dış çatışma ile sosyal güvenlik kalemlerine negatif bir etki olarak yansıtılıyor. son olarak dış çatışmaların sıklığı, süresi ve rolü de hesaba katılınca türkiye askerileştirme dışındaki ana temalardan en kötü durumu simgeleyen 5 puanına yakın 3,453 ile 3,224 puan alıyor. askerileştirme ise her ülke için devletin yaptığı askeri harcamalar bazında ele alınıyor. bu sene türkiye’de küresel trende uygun biçimde daha az askeri harcama yapılmış.

    detay: https://www.dogrulukpayi.com/…ylul-dunya-baris-gunu
hesabın var mı? giriş yap