36 entry daha
  • max yarış sonu basın toplantısında kazayı gördüğünü ve yavaşlamadığını söylüyor.

    fia ise "max yavaşladı, inceleme yok." diyor. şu veleti her seferinde koruyorlar. bakalım nereye kadar gidecekler.

    yarınki yarışta leclerc ile max'in uzun turlar boyunca kapışmasını bekliyorum açıkçası.

    edit: max 3 sıra grid ve 2 puan silme cezası aldı ve ilk çizgi şahlanan at'ın artık *

    edit 2: okubakayim mesaj ile puan silme cezası değil 2 ceza puanı olduğunu belirtti.
  • ilk sıra kırmızıların! verstappen startta hamilton'u avlarsa çok keyifli bir yarış olacak.
  • pole pozisyonunun max'ın elinden alınmasıyla kırmızılarımız ilk çizgiyi kapattı, yarış esnasında yağmurun gelme olasılığı oldukça yüksek downforce eksikliğiyle sf90 yağmur özürlüsü bir araç diyebiliriz. mercedes(hamilton) bir adım önde gibi duruyor. ferrari takımından şansları yaver gitse bile bir saçmalama bekliyorum. yağmur yağarsa hamilton ya da max kazanır. onun dışında yarışa en azından ferrari de dahil olsun seyir zevki yüksek bir yarış izleyelim.
  • her zaman önemli noktalar vardır ama bu yarışta takım stratejisi ve sürücülerin araçları nasıl zorlayacakları daha belirleyici olacak. illaki güvenlik aracı girecek ve normalden daha çok pite ihtiyaç duyulacak. yarışın kırılma anlarını iyi değerlendiren kazanacak.
  • fanboy'lar hiç kusura bakmasın ama max'e verilen cezanını %100 doğru. zaten kendisi de kabul etmiş hız kesmediğini. aynı zamanda bayrağı görmediğini söylemiş, ki o da çok normal çünkü en hızlı turu atmaya çalışırken ve tam da tutunması zor virajlardan biri olan son virajda çizgiyi koruyup iyi bir çıkış kovalarken dikkatini bayrağa verememiş olması muhtemel. lakin bu kabul edilebilir bir şey değil. bu noktada "olabilir, insanlık hali" denemez. kesinlikle ceza verilmelidir ki sıralama turunda dahi olsa güvenliğin en önemli unsur olduğu hiçbir yarışçı tarafından unutulmasın. son virajda sırf çıkışı maksimize edeyim derken kontrolü bir kaybetse, gidip bottas'a arkadan girse o hızla kim bilir neler olurdu.

    edit: bu arada, bayrak kurallarına göre bayrakla ilgili bilgi elektronik olarak ilgili araçlara da gidiyor ve araçtaki lcd panelde görünüyor diye biliyorum. videoyu izlediğimde sarı bayrak bilgisinin direksiyona gelmediğini görüyorum. max'in bayrağı fark etmemesinin bir sebebi de bu olabilir muhtemelen. yine de kurallardan ödün vermemek gerek. max'e grid penalty verilince itiraz edenler, eminim ki hamilton aynı durumda olsa ve ceza almadan çıksa küfür kıyamet yardırırlardı.
  • max cezayı kesinlikle hak etti.çünkü yaptığı şey tamamen kural hatası kendisini ve rakibini riske atacak bir hareketti hız kesmemesi,bottasın kaza yaptığı yer yol tutuşunun en boktan olduğu kısımdı.
    sıralama değişmese bile charles kesinlikle o düzlükle maxi geçecekti.mercedesin bu pistte çokta şansı yok sene başından beri sorun yaşadığı sıcaklık sorunu buradada baş gösterecek ki bu pistte araç takibi gerçekten zor ve önünde iki tane ferrari olacak.redbull yarış temposu ile galip gelebilir çünkü albonun yarış temposuda gayet iyi.
    rekabet ortamı bu sene geç geldiği için çokta heyecan veren bir yarış olmayacak.
  • verstappen'in kazanacağı gp. ayrıca grid dizilimi ile hamilton'ın şampiyonluğunu ilan etme şansı epeyce yükseldi. izlediğim sporlar içinde herhalde ceza sistemi en adaletsiz olan spor f1. buna her yarış hakemlerin değişmesi de etken. ama sezon bu ceza işinin suyu iyice çıktı. hiçbir karar birbirini tutmuyor.
  • kırmızıların startta 1-2'yi aldığı gp. vettel'in savunma yapacağını sanmıyorum. eğer leclerc'ü geçemediğini farkederse yarışı bırakır 4. falan bitirir gibi geliyor. eğer leclerc'ü geçerse zaten 1. olur leclerc savunma konusunda çok başarılı çünkü. bakalım, saati bekliyoruz. başlasa da izlesek.
  • ibne yayıncım yüzünden izleyememe korkusu yaşadığım gp.

    ama ülker link içersem rahatlayacak gibiyim sevgili yazar kardeşlerim.. bi serinletin şu kardeşinizi.
  • az sonra başlayacak sonucuna göre hamilton'un şampiyonluğunu ilan edeceği yarış. tarafımız belli
136 entry daha
hesabın var mı? giriş yap