• phoenix suns’ı herkesin es geçtiği, görmezden geldiği final. evet ben de şans vermiyorum onlara bu konuda.
  • nba yönetiminin sinirden tırnaklarını yemesine neden olan finaldir.
    malum bu sene pandemiden dolayı her şey çok sönük. maçlar seyircisiz gelir az vs.
    nba için bu yılı harika bir seneye döndürecek iki şey vardı.
    ilki batıda los angeles derbisi, diğeri de yıllar sonra gelecek bir lakers-celtics finali.
    lakers üzerine düşeni yaptı ama clippers ve celtics mala bağlayınca planlar tutmadı.
    miami çok formda geldi finale kadar ama ben yine de lebron etkisiyle lakers alır diyorum.
    gönlüm butler'dan yana.
  • adet yerini bulsun, seri tahminim öncesinde birkaç not ve işe yarayacağını düşündüğüm bazı analizleri paylaşacağım. hem ekim ayında nba finallerini bir daha ne zaman izleriz meçhul.

    miami heat, nba tarihinde tüm playoff eşleşmelerinde ev sahibi avantajına sahip olmadan, yani konferansında ilk 4 sırada yer almamış olmasına rağmen nba finallerine yükselen 3. takım oldu. bundan önceki örnek yine benzer bir yarım sezonda 8. sıradan finallere yükselen 1999 new york knicks'ti. houston rockets bu işi iki kez başaran bir diğer takım. 1995'te hakeem olajuwon'ın efsane performansıyla kazandıkları şampiyonlukta playofflara ancak 6. sıradan girebilmişlerdi. 1981'de yine rockets 7. sıradan girdiği playofflarda celtics karşısında final oynamayı başardı. şu ana kadar elde 3 final ve 1 şampiyon var.

    heat'in bu tarihi sezonu bubble döneminde gerçekleşmiş olsa da ortaya koydukları performans bunun ardına atılacak bir şey değil. sırf milwaukee bucks serisi bile bu sezonu eşsiz kılmaya yeter. kendi sorunlarından bağımsız, bu kadar dominant bir sezonu geride bırakan bir mvp ve takımını rezil ederek elediler. tyler herro gibi lotaryanın sonundan seçtikleri bir çaylakla, duncan robinson gibi draft bile edilmeyen bir ikinci yıl oyuncusuyla, gittiği her yerden kavga ederek ayrılan jimmy butler ve 34 yaşındaki goran dragic ile şu yapıyı kurabilmek ancak pat riley'nin becerebileceği bir tuhaflık. takımda andre iguodala dışında ilk 10'dan draft edilmiş tek bir oyuncu yok.

    seri öncesi çoğu kişinin kafasında benzer sorular mevcut:
    - heat'in rotasyonunda güvenebileceğiniz el sayısı görece daha fazla. peki bu genişlik anthony davis ve lebron james ikilisinin açtığı kalite farkını kapatabilir mi?
    -heat, alan savunmasını finalde de kullanabilir mi?
    -lakers'ı bozabilecek eşleşmelere sahipler mi?
    -lakers'ın yan parçalarına ne kadar güvenilir?

    muhtemelen seri de bu soruların cevapları üzerinden şekillenecek,

    erik spoelstra'nın 2-3 zone savunması özellikle boston celtics serisinde celtics için hayli kafa karıştırıcı gözüküp taktiksel bir zafere dönüşse de, final serisinde belirleyici bir etki yaratacağını pek sanmıyorum. brad stevens'ın alan savunmasına karşı çözümsüz kalması kendi basiretsizliğinden ziyade elindeki malzemenin bu savunmayı kırmak için hayli verimsiz oluşundan kaynaklıydı. daniel theis ve enes kanter yerine anthony davis ve yerine göre lebron jamesi uzun olarak ortaya sokmak bambaşka sonuçlar doğuracaktır. lakers'ın üç sayı çizgisinin gerisine hapsolmasını gerektirecek bir durumu yok. ayrıca frank vogel da 2013 ve 2014 konferans finallerinden spoelstra ile aşık atmaya alışık. spoelstra'nın da bu kumara çok kısa dönemler dışında gireceğini sanmam

    kaldı ki heat, işi lakers'ın dış şutuna yıkmaya çalışsa ve lakers'ın zone'u delmek istemediği bir gününe denk gelse bile işler pek kolay değil. playoff döneminde 3 sayı çizgisinin gerisinden takım halinde %30 gibi vasat bir isabet oranın üzerine çıktığı her maçı kazandı lakers. sadece şimdiye kadar kaybedilen 3 maçta %30'un altına düştüler. yani eğer facia bir şut gününde değilsen ve çember dövmeye yemin etmediysen, pope, caruso, green ve kuzma gibi sırtını dayamaktan imtina edeceğin atıcılarla dahi %30 barajını yakalamak dünyanın en zor işi değil.

    seri öncesi yorumlarda herkesin dile getirdiği bir husus da heat'in lakers ile iyi eşleşebileceği noktasıydı. bu yanlış değil ve olası bir celtics eşleşmesine nazaran çok daha iyi eşleşecekleri ortada. butler, iggy, crowder ve adebayo'nun hepsi sert ve iyi savunmacılar. ancak göz ardı edilen bazı durumlar da var.

    miami heat'in sert bir takım olduğuna şüphe olmasa da fizik olarak da bir o kadar ufak bir takım. bam adebayo, 2.06'yı geçmeyen boyuyla rotasyondaki yegane uzun. playoff döneminde hiçbir işe yaramayan kelly olynyk ve meyers leonard'ın final serisinde de bir faktör olamayacağı ortada. hal böyle olunca, eğer mezar taşıyla beraber sahaya girerek herkesi şoke eden bir udonis haslem hamlesine denk gelmezsek -ki bu dünyanın sonunun geldiğinin en büyük emarelerinden biri olur- miami'nin rotasyonunda kullanabileceği 2 metrenin üzerinde başka bir oyuncusu yok. ribauntlar açısından teraziyi epey bozacak bir durum.

    lakers'ın eli ise bu anlamda hayli kuvvetli. heat, muhtemelen en yetenekli oyuncusu adebayo'nun pick'n roll'leri ve 1'e 1 oyunları ile delik deşik ettiği celtics pota altını bu seride bulamayacak. anthony davis'in varlığının yaratacağı farkı denklem dışında bıraksak bile, beynine kan gittiği zaman halen işlevli olan dwight howard, kısa sürelerle de olsa bekçilik edebilecek javale mcgee ve fiziksel olarak o alana koyabileceğiniz markieff morris, kyle kuzma gibi isimlere sahipler. enerji durumuna göre lebron da pota altında bu rolü üstlenebilir. yani heat'in elindeki yetenek skalası en geniş oyuncu ve tek uzun olan adebayo'yu kısıtlamak için epey formül var.

    eğer bir playoff serisi olmasaydı bu fiziksel farka alternatif planlarla çözüm aranabilirdi. ancak 4 maç kazanmanın gerekli olduğu bir final serisinde ağır bir handikap. lakers gibi lebron önderliğinde mismatch kovalamayı alışkanlık haline getirmiş bir takım heat'e buradan mutlaka vuracaktır.

    playoff öncesinde iyiden iyiye kambur gibi gözüken rajon rondo'ya ise bu seride de ekmek var. önceki serilerde james harden ve jamal murray'nin başına musallat olma rolünü hayli iyi kotarmış ve hücumda da 9.1 sayı, 7.2 asist %50 saha içi, %45 üç sayı yüzdesi ile kendi standartlarının çok üzerine çıkarak harika bir top yönlendirici görevi görmüştü. final serisinde de heat hücumunun 1 numaralı skor opsiyonu goran dragic ile mutlaka eşleşecektir.

    jimmy butler'ın bu takımın hücumda olmasa da oyun genelindeki lideri olduğunu söylemek mümkün. muhtemelen çoğunlukla lebron ile eşleşerek onu sindirmeye ve bir rekabet yaratmaya çalışacak. fakat skorer olarak tavanın pek yüksek olmaması heat'i gününe göre oldukça kısıtlayacaktır. belki 1 maç kawhi leonard performansı gösterebilir olsa da bunu genele yayması zor. ev sahibi ya da seyirci atmosferinin olmaması herro ve robinson gibi keskin nişancılar için belki avantaj olabilir ama dragic'in tıkandığı bir günde bu oyunculara bel bağlayarak kazanmak da epey zor bir iş. caruso ve green de savunmada delik açmayan isimler olarak heat'in şutörlerinin karşısında kalabilir. lakers her açıdan üstün bir savunma takımı.

    tüm artıları ve eksileri toplamaya çalıştığımızda heat'in lakers ile eşleştiğinden daha iyi şekilde, lakers'ın heat ile eşleşeceğini düşünüyorum. lebron james'in 10. kez çıkacağı final arenasından 4. şampiyonluğunu, beklediğinden nispeten daha kolay olan bu bubble ortamında kaybetmesi hayli sürpriz olacaktır. serinin tüm dengesini bozacak isim ise tartışmasız anthony davis olacak. heat'in bu harika sezonunun ve peri masalının şampiyonluk ile sonlanacağını pek sanmıyorum. esasen 1 maçtan fazlasını kazanacaklarını düşünmesem de dünyanın en düz tahmini ile noktalamak zorundayım sanırım.

    4-2 lakers
  • kaan kural 4-2 heat diyorsa ,4-2 lakers olur
  • tek eksiği ''tecrübe'' olan bir miami var bu sene, onun dışında harikulade bir iş yaptılar. kral ise yorgun, mental olarak %100 hazır olduğu her halinden belli oluyor lakin bunu yıpratıcı miami atletlerine hem fiziksel hem zihinsel olarak sığdırabileceğine dair şüphelerim var. serinin kaderini lakers bench'ine ve ad'ye bağlı olduğunu düşünüyorum, kralın dinlendiği her dakika miami koçanına bir yenisini yazıcaktır.

    yazar favorisi : miami.
  • ilk turda lilard lı portland çok ters lakers ın işi zor dediler 4-1, ikinci turda rockets lakers a en ters gelen takım şutörleri tutamazlar dediler 4-1 , yaka finalinde nuggets clippers ı eledi jokic uçtu murray durdurulamıyor dediler sonuç yine 4-1. lakers a yine bok atıyorlar ama bu seri de en fazla 4-2 lakers biticek.
  • los angeles lakers ve miami heat karşısında oynanacak olan nba finali. ilk maç 30 eylül çarşamba günü (bizde perşembe sabahı 04:00) tarihinde oynanacak.
  • lakers'ın muhtemelen kazanacağı finaldir. fakat belli de olmaz.

    çünkü, ad doğuştan tempolu ama ilk finali. ihtiyar heyeti howard ve rondo tempo tutturabildiği maçlarda ciddi katkıda bulunuyor takıma ama ne zaman havaya girecekleri belli değil. caruso akıyor geçiyor ama sayı almadıkça maç kazanılmıyor. kuzma ne yapıyor ben de bilmiyorum. kuzma hakkaten napıyor amk bu takıma? bu kadar olumsuzlara rağmen, sevmeyenler olsa da ağır bir lebron gerçeği var takımda. bir anda işi tersine döndürebilecek büyüklükte bir oyuncu.

    miami'ye gelirsek. ergen tyler bir maç tempo yakaladı diye gaza gelmeyin, finalde bi bok yapamayabilir. kurtarırsa butler kurtarır. adebayo kardeşim seni çok seviyorum. igoudala senden tiksiniyorum amk ihtiyarı. crowder desen anca rebound alıyor. yani kağıt üzerinde miami biter.

    lakers alır. 4-3 olur. 4-2 olur ama 4-0 olmaz.
  • nuggets v heat olması durumunda çok keyifli bir basketbol izleyeceğimiz kesin. şahsen miami'nin bostonu eleyeceğini düşünüyorum. ama batı cephesinde kral son sözünü söylemedi. takım olarak denver daha iyi dursa da lebron ve ad söz konusu olunca işler değişiyor.
  • kobenin hatirasi mirasi yeserecek ve kupa ona atfedilecek. muhtesem bir an olacak. tipki 10 sene once oldugu gibi.
hesabın var mı? giriş yap