498 entry daha
  • yabancı turiste neredeyse bedava tatil yaptırıp türk turiste haşırt diye geçiren turizmcilerin batmasına kimse kusura bakmasın hiç üzülemeyeceğim.

    otellerin yüzde 60'ının batma ihtimalini de şuraya bir kenara not edin.
  • iç turizm ile önüne geçilmeye çalışılacak krizdir. covid-19 sürecinde yaratılan suni pik'in sebebi ne sanıyordunuz acaba?
  • ic turizmle onune nah gecilebilecek zimbirti.
    kollayin gotu, daha buyuk zamlar yakin. bu devirde de yurtdisindan kolay kolay kimse (az bucuk ruh hastasi gelir) gelmez. neyse hayirlisi olsun krizi. esneyen simayli.
  • bu krizin küresel düzeyde olacağı kesin. bizim gibi kendi vatandaşını kazıklamaya çalışanların olduğu bir ülkede ise acımadığım durum.
  • turizmciler ekşide, müteahhitler ve taksiciler ile birlikte batmasından en çok zevk alınan meslek gruplarından olduğundan pek kimseyi üzmeyecek olan krizdir.
  • türkiye'de deniz turizminin sezonu çok uzun değildir. haziran-eylül arasıdır. bu sene;
    (1) pandeminin seyrinin hala net olmaması, tüm dünyada ihtiyatlı davranma çabaları/çağrıları,
    (2) yabancı turistin gelmek istememesi,
    (3) yerli turistin kullanacak izninin kalmaması,
    (4) tr'deki ekonomik kriz/işsizlik/parasızlık,
    (5) okulların durumunun net olmaması/yaz okulu planları vb nedenlerle bu sene tüm dünyada turizm ağır yara alacaktır. buna göre tedbirli olmak lazımdır. pembe rüyalar görmemek iyidir..
  • ben hiç de öyle düşünmüyorum. bayramdan sonra belli sınırlar dahilinde bile olsa, normale döner gibi olursak. yani böyle bir açıklama yapılır ve bazı tedbirlere esneklik getirilir ise, o zaman görün turizmdeki hareketliliği. oteller, avm’ler açıldığında tekrar konuşalım. biz millet olarak sıkıntıya gelemeyen insanlarız. hani gece yapılan mağaza indirimleri vardı ya, ha işte kapıda bekleyen ve kepenk açıldığında içeriye halı almaya koşan teyzeler gibi koşacak herkes bodrum’a, çeşme’ye.
  • pandemi den ötürü sadece turizmin değil bütün sektörlerin etkilendiği bir kriz yılı.
    bu mecrada bu tür konu başlıklarına '' batsınlar ''
    diye atıp ego tatmininde bulunanlara bile illaki bir ucundan değeceğine emin olduğum küresel bir kriz.
    başkasının mağduriyeti üzerine nasıl bir çıkarınız olabilir?

    edit. merak edenlere,
    turizmciler kolay kolay batmaz emin olun çoğu yine herkes gibi likitte kalabilecek kadar bir birikimleri ve yatırımları vardır.

    edit 2.
    sadece otelci olarak düşünmemek gerek.
    çalışanı, tedarikçisi, tekstili vs vs.
    bugün otelcileri batıtdınız dün kuaförler yarın taksiciler sonrasında kimi batırıp egonuzu tatmin edicek siniz acaba?
  • bu salgın krizindeki sayısal verilerimiz daha kabul edilebilir olsaydı bu yıl turizmden iyi gelir elde edebilirdik ama hacıların prison break i yeniden çekmeleri bu durumu zorladı sanki
  • turizmi sadece yabancı turistlere bedavaya, yerli turiste haşırt diye geçirilen otel odalarından ve kazıklayan (kazıklanmaması gerekir) esnaflardan ibaret olduğunu sanan andavalların toplandığı başlık.
996 entry daha
hesabın var mı? giriş yap