1240 entry daha
  • neymiş efendim !! " müşteri döneri altın tabakta istiyor o yüzden 500 tl ye veriyoruz" diyorlar.
    madem altın tabaklarınız var ne diye iş yok diye aglıyorsunuz ?
    işin şaka boyutunu geçelim.
    yine neymiş efendim !! avrupa da da bir tabağa 500 euro hatta daha fazla veriliyormuş.
    savunmaya bak savunmaya...
    avrupada o tabağı en az bir michelin yıldızına sahip bir aşçı bilmem nerenin etini bilmem nerenin nadir bulunan bitkisi ile hazırlıyor. nadir ve özgün soslar kullanıyor temiz ve nezih bir ortamda o tabağı getirip önüne koyuyor. o yemek dünyanın hiç bir yerinde yok. zengin insan parayı bunun için veriyor. sen ne yapıyorsun salaş bir lokantada tavuk dürümü iç anadolunun bir yerinden getirdigin mevsimlik bir çocuğa döner kestiriyorsun ona da 500 tl istiyorsun.
    abd ve ab nin zenginleri bir hamburger veya pizza lokantasına gidip 500 euro vermez.
    birde neymiş efendim !! yunan adalarında da böyleymiş. yunan adaları son yıllarda yaptırımlar ile kendilerini düzelttiler. lokanta girişlerine fiyat listelerini asıyorlar ya sen ??
    turizim işte böyle. kriz anında canım cicim, azıcık sezonun kıpırdamasında müşterinin cüzdanını boşaltmayı bir milli görev say.
    yemezsen yeme lan !! tavrına gir.
    allah'tan 5 yıldızlı herşey dahil oteller var da yerli ve yabancı turistler bu kafada insanların eline düşmüyor.
  • bu durumdan bizzat etkilendim. ben öğrenciyim. bodrum'a geldim çalışmaya ama iş bulamadım. 1000 liram gibi param gitti. zor durumdayım. inşallah en kısa sürede turizm açılır da iş bulurum...
  • ülkeye yurtdışında yaşayan birileri gelsin de nasıl gelirse gelsin, döndüğünde ne hali varsa görsün yeter ki gelsin denilen krizdir. malum yabancı ülke vatandaşları bu sene gelmeyecek, bari gurbetçiler gelsin diye uğraşıyorlar sürekli. avrupa birliği bir türlü türkiye’yi pozitif listelere almıyor, ülkelere dönüşte 14 gün karantina problemleri dolayısıyla insanlar gelmiyor/gelemiyor. bununla ilgili son günlerde covid test merkezi adı altında bir görsel paylaşılıyor ve diyor ki ‘110tl karşılığı yaşadığınız ülkeye dönmeden 48 saat önce test yaptırıp sonuç negatif çıkarsa ülkenizde karantina uygulamasından muafsınız’. bakın bu çok tehlikeli bir paylaşım çünkü ben birleşik krallık’ta yaşıyorum ve birleşik krallık kesinlikle böyle bir şeyi kabul etmiyor yani olur da türkiye’ye gidip geri dönerseniz şuanki şartlarda sike sike 14 gün karantina kuralına uymak zorundasınız. peki bu ne demek? 14 günlüğüne türkiye’ye giderseniz dönüşte bir 14 gün de karantina için yıllık izin almanız lazım. ama bu görsele inanıp olmayan izninizle türkiye’ye giderseniz ne olacak peki? çok büyük olasılıkla döndüğünüzde işe gidemeyeceğiniz için işsiz kalacaksınız. peki bu kimin umrunda? kimsenin. yeter ki türkiye’ye gidilsin ve dışarıdan para gelsin diye ne yapacaklarını şaşırdılar. %100 emin olmamakla birlikte almanya’nın / avrupa birliğinin de ben bu test sonucunu kabul edeceğini sanmıyorum. bu yazdıklarımda yanlış olan bir şey varsa seve seve öğrenip yanlışımı düzeltmek isterim.

    düzeltme : nickimin arkasına saklanıyorum rumuzlu arkadaş uyardı, almanya artık türkiye’de yapılan testleri kabul ediyormuş. yukarıda almanya ile ilgili yazdığım kısım bu sebepten geçersizdir.
  • https://www.dailymail.co.uk/…ering-coronavirus.html

    bu ne sacma sey? koskoca dailymail'de cikan kacinci rezalet. boyle bir turizm anlayisi beter olsun zaten.
  • içimizden geçen..
258 entry daha
hesabın var mı? giriş yap